reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Postępy naszych dzieci :)))

No to i ja sie pochwale :-)
Dzisiaj Sonia pierwszy raz w życiu leżąc sobie w kojcu SAMA WZIĘŁA DO RĘKI GRZECHOTKĘ/GRYZAKA I ZACZELA SOBIE MACHAĆ NIĄ PRZED BUŹKĄ :eek::-) (później powtórzyła wyczyn tylko wybrała inną zabawkę)
Nie wiem czy to "odkrywcze" dla was ale mnie zamurowało :-D
Przechodziłam akurat obok, okiem rzuciłam a tu prosze bardzo.. :-)

reklama
no to gratulacje dla Soni...
mój synus jeszcze sam nie bierze zabawek ale jak dam mu na brzuszek pluszaka to obiema rączkami go łapie.... czasem tez sam sobie smoczek wyciagnie no ale juz sam go nie włoży.... takze pomału jakies postepy robi...

amelka smoczek sobie wyciaga juz od dawna, chyba z miesiac, a wklada (ale nie zawsze jej sie uda) od tygodnia.:-)
za to dzisiaj mnie zastrzelila. stwierdzilam,ze musze ja czesciej klasc na brzuszek, nawet jesli nie lubi. zwykle kladlam ja na macie do przebierania,a tam troche za wasko,zeby sie przewrocic na boczek i dzisiaj ja polozylam na lozku. glowke trzymala bardzo wysoko i wyjatkowo sie nie denerwowala to ja delikatnie popchnelam i wyladowala na pleckach, zdziwiona,ze hoho. no to powtorka i tym razem sama sie przewrocila 3 razy :tak: bardzo ja to rozsmieszylo. ale na przekrecenie z pleckow na brzuszek nie mam co liczyc :sorry:

u nas ogromny postep w spaniu:tak:. od kilku dni mala przesypia cala noc:szok:. A dzisiejszej nocy przeszla sama siebie....zjadla o 20 zaledwie 90ml i zaraz zasnela. Obudzila sie o 7 rano:szok::szok:,i nawet nie bylo odrazu wrzasku o jedzenie jak to zwykle bywa:tak:.
kira a jak u ciebie? Dalej tak czesto maly sie budzi w nocy na karmienie?

u nas ogromny postep w spaniu:tak:. od kilku dni mala przesypia cala noc:szok:. A dzisiejszej nocy przeszla sama siebie....zjadla o 20 zaledwie 90ml i zaraz zasnela. Obudzila sie o 7 rano:szok::szok:,i nawet nie bylo odrazu wrzasku o jedzenie jak to zwykle bywa:tak:.
kira a jak u ciebie? Dalej tak czesto maly sie budzi w nocy na karmienie?

tak jakby mniej tylko od kilku dni ostatnio budzi sie od 3 co godzine ale niekoniecznie na jedzenie, nie wiem co jest, kupki nie mogl zrobic? gazy go mecza? nie mam pojecia...dzisiaj wybieram sie do pediatry wypytam o to bo on mi sie budzi z placzem i sciaganiem kolanek do brzuszka o 5 lub 6:confused2: na amen wtedy go rozbieram i dzisiaj wrzucilam troche czopka to go tam podraznilo i wyszla kupa:sorry: ale jak zasypia 19.00, 20.00 to budzi sie roznie ok 23, 24, lub 1 a potem to wlasnie ta 3 no i jazda:-( ale pixi zazdroszcze wyspania:-(

czy wasze dzieci cala noc spia w jednej pozycji? np na pleckach albo brzuszku czy im zmieniacie pozycje, albo one same?

tak jakby mniej tylko od kilku dni ostatnio budzi sie od 3 co godzine ale niekoniecznie na jedzenie, nie wiem co jest, kupki nie mogl zrobic? gazy go mecza? nie mam pojecia...dzisiaj wybieram sie do pediatry wypytam o to bo on mi sie budzi z placzem i sciaganiem kolanek do brzuszka o 5 lub 6:confused2: na amen wtedy go rozbieram i dzisiaj wrzucilam troche czopka to go tam podraznilo i wyszla kupa:sorry: ale jak zasypia 19.00, 20.00 to budzi sie roznie ok 23, 24, lub 1 a potem to wlasnie ta 3 no i jazda:-( ale pixi zazdroszcze wyspania:-(

czy wasze dzieci cala noc spia w jednej pozycji? np na pleckach albo brzuszku czy im zmieniacie pozycje, albo one same?

Klade ja na boku ale ona i tak kladzie sie zaraz na plecy i zasypia krecac glowka w ta i spowrotem.

reklama
Do góry