Używasz bardzo starej przeglądarki. Nasza strona (oraz inne!) może nie działać w niej dobrze. Naprawdę czas na zmianę na przeglądarkę, która będzie bezpieczna i szybka, na przykład darmowego Firefox, albo darmową Operę. Obie są bardzo szybkie, bezpieczne i wygodne.
Rano. Ubieramy się. Zuzia po domku,pod bluzeczką,nosi takie podkoszulki na ramiączkach. Wkładam Jej ową podkoszulkę w rajstopki,po czym Dzidziola mi ucieka. Dorwała w kuchni paczkę chusteczek higienicznych,wyciągnęła wszystkie i zaczęła sobie wkładać pod koszulkę. Pytam się:
moja Mila dzisiaj powyciągała mi staniki z szafki i próbowała ubrać
ostatnio weszła mi pod prysznic i mówi "mamo, ale masz cycy"
i teraz opowiada wszystkim, że mama miala "gołe i ogromne cycy" no z tymi ogromnymi przesadziła
Ola też jest na etapie kolorowania i rysowania, króluje fiolet, inne kolory dla niej istnieją.
Ostatnio zaczęła pamiętać co jej się śniło: kilka dni temu obudziła się rano z płaczem i woła "nie mam kanapek, tata mi zabrał, nie mam kanapek" - no kto jak kto ale Ola nie powinna mieć takich koszmarów, bo jako niejadkowi raczej jej podtykamy jedzonko niż zabieramy,
dziś rano mojej mamie opowiadała, że w nocy była u niej pani doktor robiła małe kuj kuj w pupę i troszkę bolało.
A propos kolorowania. Adaś ostatnio bardzo chętnie koloruje w zeszycie - ma swój osobisty ;-) lub na kartkach. Często też rysuje na tablicy. Ale wczoraj zaczął mi pisac po ścianie. Mimo dwukrotnego wczorajszego zwracania uwagi, dziś znów rysował. Wpadłam w furię i stał w kącie chyba z 10 minut z płaczem. zobaczymy czy coś to dało. Dobrze, że mamy ściany pomalowane zmywalną farbą.
Emilka dostała na urodziny tablicę do malowania i póki co omija ściany, ale farby zmywalnej nie mamy w razie czego
Puzzlowe postępy robi, układa 10 elementowe już , ale widzę , ze robi to tak szybciutko, że muszę kupić w tym tygodniu 30ki.
Wydaje mi się, ze póki nie łapała o co chodzi , (wina pewnie za małych elementów od których zaczęliśmy) to się szybko denerwowała i nic jej nie wychodziło, a te 3 elementowe wielkie były super początkiem. Łatwo zauważyć co gdzie pasuje. Jak już zrozumiała idee to poooszło!
;-)
gratki dla wszystkich postępowiczów a u nas żeby tak różówo nie było, wczoraj była kupa w majty, ja wzięłam się za odkurzanie, M zajął kibelek a biedny Przemcio zrobił w majty