reklama
catherinka
Marzec'06 i Lipiec'09
I mnie widzę ominęła "ciekawa" dyskusja z Agacinką. Może to i dobrze, bo ja nerwus jestem i pewnie bym użyła też paru niecenzuralnych słów i byście mnie już nie lubiły 
A tak wracając do tematu: czy jeśli Filip potrafi się podciągnąć do pozycji siedzącej z półleżącej, ale z leżącej jeszcze nie bardzo to nie mogę go sadzać? Mimo, że chce i siedzi już ładnie-nie kołysze się na boki.
I o co chodzi z tym podciąganiem za rączki? Czy jeśli dziecko leży, a ja mu dam ręce i on łapie i się sam podciaga to siadu to nie mogę tak robić?
A tak wracając do tematu: czy jeśli Filip potrafi się podciągnąć do pozycji siedzącej z półleżącej, ale z leżącej jeszcze nie bardzo to nie mogę go sadzać? Mimo, że chce i siedzi już ładnie-nie kołysze się na boki.
I o co chodzi z tym podciąganiem za rączki? Czy jeśli dziecko leży, a ja mu dam ręce i on łapie i się sam podciaga to siadu to nie mogę tak robić?
anian
Fanka BB :)
Maja mowi tata tattta i caly czas ta ta ttttttttttaaattta a mama nie chce:--(. nie jest to swiadome, ale maz dumny jak paw.
u nas podobnie. Ach, Ci faceci....;-) ;-) ;-)
u nas hitem jest - śpiewka mojego sąsiada, którego Piotrek strasznie siębał, a teraz Pitek pieje z uciechy na jego widok.
a tak sąsiadek sobie śpiewa do młodzieży mojej - pijany jak bela, prowadzi go Hela (i coś tam dalej) - Piotrek w tym czasie jest już u Staśka na rękach i wyprawiają dizkie harce.
a tak sąsiadek sobie śpiewa do młodzieży mojej - pijany jak bela, prowadzi go Hela (i coś tam dalej) - Piotrek w tym czasie jest już u Staśka na rękach i wyprawiają dizkie harce.
fioolka81
Fanka BB :)
Alex siedzi posadzona bardzo ladnie - w wozku na spacerku nawet sie nie trzyma taka sztywniutka jest,tej pozycji rozniez bardzo dlugo potrafi sie bawic,lezec juz nie bardzo chce.Raczkuje do tylu i to w bardzo szybkim tempie zmienia miejsce posadzenia
jak znajdzie sie np na scianie to wielki placz nastaje
i mama z pozmoca przybiega.
tata tata dada dada niania(od kilku dni) i powoli mama jest wykrzykiwane przez moja core - choc tata ma przewage - pocieszam sie ze to jest niecalkiem swiadome i pierwszym slowem bedzie mama
papa tez nam sie z czasem udaje a kosi kosi bardzo lubimy

tata tata dada dada niania(od kilku dni) i powoli mama jest wykrzykiwane przez moja core - choc tata ma przewage - pocieszam sie ze to jest niecalkiem swiadome i pierwszym slowem bedzie mama

papa tez nam sie z czasem udaje a kosi kosi bardzo lubimy

ch_aga
Mama Misia, Żona Miśka
My tak robimy bo pediatra podczas kontroli tak właśnie sprawdza i kazała tak robićI o co chodzi z tym podciąganiem za rączki? Czy jeśli dziecko leży, a ja mu dam ręce i on łapie i się sam podciaga to siadu to nie mogę tak robić?

Pozdrawiam
Mama Boo
Mama Zinella i Whitmona
Catherinka ja tak robiłam z Oskarem jak miał ze 4 msc (chodzi z tym podciaganiem) - nawet pediatra tak robił na wizycie i mówił, zeby ćwiczyć.A tak wracając do tematu: czy jeśli Filip potrafi się podciągnąć do pozycji siedzącej z półleżącej, ale z leżącej jeszcze nie bardzo to nie mogę go sadzać? Mimo, że chce i siedzi już ładnie-nie kołysze się na boki.
A z tym sadzaniem to trochę jest pzresadzonr. Oskar od kiedy zauważyłam, ze ąłdnie siedzi to go sadzałam i problemu nie ma. Lekarzom bardziej chodzi o sadzanie dziecka ns iłeę - czyli np. w wieku 3 msc. sadzać dziecko i podpierać poduszkami. To jest chore . Ale jeśli Filip umie już siedzieć, to nie będziesz go chyba zmuszała do lezenia. Niech sobie chłopak swiat pooglada.
reklama
izka-mummy-to-be
szczęśliwa
Lolo opanowal juz idealnie siadane z lezenia na brzuszku, a co sie nasteka przy tym chlopak, oj kochany bobasek
czuje ze niebawem lozeczko trzeba bedzie obnizyc
czuje ze niebawem lozeczko trzeba bedzie obnizyc
Podziel się: