reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Postępy naszych pociech

catherinka: no zuch chlopak!! :-D

bartek: przy przewijaniu daje mi jakies 5 minut, i mam sie wyrobic. jak nie to sa wiercenia na boczki, proby wstawania i ogolne wydawanie dzwiekow typu" :eeeeee" "yyyyy" "jejejejejeee" ipt. ;-)

co do postepow: no probuje raczkowac, ale boi sie upadku na buzke. tzn. jak lezy na brzuchu to marudzi a jak usiadzie to przechyla sie na jeden boczek i probuje najpierw jedna raczke postawic dalej, potem druga ale jak czuje ze pupa sie unosi, to panikuje i pada na twarz ;-( ale nie boi sie robic tak na materacu w lozeczku lub na naszym lozku. tylko an podlodze ma taki strach :-)
smiesznie zaczal wtracac sie w nasze rozmowy: my z pawlem o czym dyskutujemy i nagle syszymy takie slodkie "mnia mnia mnia" "babababa" "gagaga" "łełelłełe" itp. nie sposob tego powtorzyc :-)

och ale sie rozpisalam, i moglabym tak wiecej i wiecej ;-)

reklama
u nas Miłek turla się i od kilku dni tak śmiesznie pupę próbuje podnosić do góry, jak podnosi pupkę to przód opiera na głowie i strasznie się przy tym denerwuje :) ale nie raczkuje, nie wstaje i.t.d.
czakam cierpliwie :)
w piątek mam wizytę kontrolną w poradni rehabilitacyjnej, bo Milutek miał stwierdzone obniżone napięcie mięśniowe i przez kilka miesięcy chodziliśmy na rehabilitację, teraz mieliśmy ok. 3 tyg przerwy by zobaczyć czy Miłek sam załapie co dalej... ale z tego mojego syneczka gapcio i za nic nie wie jak inaczej się poruszać ;)
ząbki nadal dwa, ale Miłek ślini się potwornie i piąstki ze złością pcha dzo buziulka, więc myślę że coś się za chwilkę wykluje ;)

a Patrykowi juz nie wystarczy to ze podraczkuje do ławy albo kanapy i wstanie:-) :-) :-) :-) zaczyna sobie powolutku stupac wokoł ławy;-) ;-) .......... bardzo czesto zapomina ze nie umie jeszcze chodzic i ląduje na dywanie :-D :-D :-D

patryk dzis przeszedl sam wokól ławy tzn caly dluzszy bok zaliczył..........
dziewczyny ciesze sie z jego postepow jednak jest to ale....
nie moge juz nadazyc zeby go upilnowac ...caly czas gdzies raczkuje wspina sie ...wstaje ...probuje isc i ryp na dywan ......nie zważa na nic i co chwileczke tylko placz jak upadnie.................i tak w kółko...

tereskaa rzeczywiście musisz mieć teraz oczy dookoła głowy. U nas jeszcze daleka do tego etapu, nawet tyłeczka do góry nie podnosimy:-D

My też jeszcze w lesie z raczkowaniem, wstawaniem itd. Szymon bardzo długo umie siedzieć bez podparcia i się bawić, po czym nagle jest bęc na bok lub w tył i rozpacz na cały dom. Tak więc na razie czekam aż nie będzie tego bumsania

tereskaa rzeczywiście musisz mieć teraz oczy dookoła głowy. U nas jeszcze daleka do tego etapu, nawet tyłeczka do góry nie podnosimy:-D
lolcia .u nas tez tak bylo ...........zadnych znakow az tu nagle pewnej soboty zaczal raczkowac ..........a za rowny tydzien w niedziele ja sobie siedze na kanapie i dzwonie do polski do mamy a patryk sobie podraczkowal i jaklims sposobem sie wyskrobal i sobie stanął obok mnie;-) ;-)
tak wiec sie przygotuj ............bo nigdy nic nie wiadomo...............sama pamietam jak dziewczyny pisaly ze ich bobasy juz raczkuja ........a ja sobie myslalam kiedy to moj patryk tez tak bedzie:-) :-)
najgorsze to to ze mi go szkoda jak tak spada i placze ......no i sie boje zeby sobie krzywdy nie zrobil ........

reklama
Do góry