• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Postępy naszych pociech

Maksiu tez jeszcze sie nie zabiera za raczkowanie ale często siedząc na ziemi przewraca sie sam na brzuch, czasem celowo a czasem jakoś przypadkowo, wtedy często na ugiętych kolanach rusza pupcią tak śmiesznie
dzis sie przewrocil na zabawke i uderzyl brodą :-( i tak strasznie plakał, ja wredna matka dalam mu zabawkę chyba jeszcze za wielka i za bardzo niebezpieczną dla niego:wściekła/y:
na szczeście ma tylko mała kropke i szybko śmial sie z powrotem bo straszny z niego śmieszek, a jaki szczęśliwy jak tate widzi
acha, no i tata go dziś nauczyl robic pa pa , w szoku bylam!

reklama
nasza Karola urodę odziedziczyła po tacie, a zdolności po mnie :-):-):-)

Bardzo szybko sie uczy, najszybciej tego, czego nie powinna. Wie, gdzie podnieść koc, żeby wyrwać puzzla z literką i patrzy wtedy w oczy i zaciesza :-) Oczywiście wie też co zaraz usłyszy: NIE WOLNO i wtedy kiwa głową na znak zrozumienia i ... robi swoje - wyciąga drugiego puzzla, albo pierwszego wkłada do dzioba:tak::tak::tak:

A o raczkowaniu chyba wcale nie sni, ale ja ponoć też nie raczkowałam... :)

Kuba dzisiaj też już świadomie robił papa - super, a gimnastyka u nas non stop
przy cycu na brzuchu pupa w górze
teraz zerkam do łóżeczka a on na śpiąco pupa w górze i fik na drugi boczek

my obecnie rezydujemy na kocach w duzym pokoju-niestety nasze lozko stalo sie zbyt male jak na potrzeby turlania naszej corki;-) na podlodze jestem spokojna ze nie spadnie.
paula pelza calkiem sprawnie ale nie raczkuje choc podpiera sie na dloniach prostujac lokcie.dzis nie wiem jakim cudem wlazla glowka pod ochraniacz...

Dziewczyny a wlasnie jak to z tym sadzaniem dziecka jest:confused:
Brian nie chce czasami na lezaco sie bawic choc bardzo dlugo potrafi byc na brzuszku itd ale czasami domaga sie bardzo glosno abym go posadzilai wtedy jest taki uradowany:happy:
W wozku potrafi sam usiasc w lezaczku tez ale z plaskiej powierzchni takiej jak podloga czy lozeczko nie potrafi a jak go posadze to siedzi i nie kiwa sie na boki dosc stabilnie.

Maggusia - wg mnie może - nasz Krzymek śpi na brzuchu od 4 miesiąca; teraz to już sam się obraca - na boki, na brzuch, na plecy - śpi jak mu wygodnie;
a z sadzaniem to jest tak,że lepiej podać dziecku ręce jak leży i niech samo się podciągnie do siadania - raczej nie sadzać tak od razu, niech sobie ćwiczy

reklama
Bardzo szybko sie uczy, najszybciej tego, czego nie powinna. Wie, gdzie podnieść koc, żeby wyrwać puzzla z literką i patrzy wtedy w oczy i zaciesza :-) Oczywiście wie też co zaraz usłyszy: NIE WOLNO i wtedy kiwa głową na znak zrozumienia i ... robi swoje - wyciąga drugiego puzzla, albo pierwszego wkłada do dzioba:tak::tak::tak:
U nas jest identycznie :tak:
Pozdrawiam

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry