reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Postępy naszych pociech

reklama
catherinka - u Maksa dokładnie to samo!!!! najpierw się dziwiłam po co on się tak buja, a potem zobaczyłam po co - kolejnym etapem jest rozhuśtać się tak mocno żeby podciągnąć nogi prawie pod brodę - niestety dalsze etapy są jeszcze trochę niedopracowane :) i po podciągnięciu kolanek Maks traci równowagę i ląduje z impetem na czole :))))))) za to raczkowanie do tyłu idzie całkiem sprawnie, co z tego jednak skoro oddla od celu ;)))))

Selinka kladzie raczki na ziemi i buziaczka i podnosi mocno pupke i podciaga nozki , to chyba pierwsze kroki do raczkowania :-) :confused: bo czas najwyzszy;-) obracanie sie i pelzanie juz opanowane :-)

Mateuszek dzisiaj się podciągnął w łóżeczku przy szczebelkach, niestety jeszcze nie ustał na stópkach ale na kolankach ;-) to już chyba pierwszy krok do stania :tak: Potem z tej pozycji sobie usiadł :laugh2:
Pozdrawiam

Maggusia-Martynka spała na brzuszku prawie od początku. Inne pozycje były głośno bojkotowane:tak: , a na brzuszku błogi sen...

Robimy postępy w pełzaniu. Teraz zwiedzamy cały dom. Nie ze wszystkich odkryć rodzice się cieszą (żaluzje, kabelki...):no: ;-)

Agatka do tej pory potrafila sie opierac sie w lozeczku i rozgladac sie l w pozycji na kolankach wczoraj stanela na nozkach i tak podziwiala swiat, to byl weekend przelomow w koncu przekonala sie do siadania no i stanela ;)

Selinka coraz ladniej siedzi, potrawi sama siedzic i sie bawic i juz prawie sie nie przewraca :-) a dzisjak jak taldnie siedziala przynioslam jej pierwszy raz biszkopcika i selinka go zjadla tzn wymamlala, ale chyba smakowalo bo bylo tyle radosci :-)

Kinga staje np. przy kanapie i potrafi tak stać ok.15-20min. Ogląda się wokół i czasami czymś bawi. I zaczyna już przesuwać się w bok, albo jak ja jestem obok, to wyciąga do mnie rączkę i potrafi przejść kilka kroków gdu ją trzymam!!!! Tylko patrzeć, jak zacznie sama chodzić.

reklama
No brawo, brawo dla wszytkich próbujących stać i chodzić maluszków:-)

Nasz Maksik też lubi pozycję stojącą i domaga się stawiania go przy meblach, oczywiście mama nusi asekurować! no i zamiast do siadania podciąga się do stania - tylko po co :confused: , mógłby najpier doszlifować siedzenie, bo czasem jak go zarzuci to jest głośne bam:baffled:

Do góry