reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Prawo kobiet w 2009/10 roku

reklama
kochane a jak ze mna?
ja pracuje od października i to połowy i od połowy kwietnia juz na zwolnieniu ... i ciekawa jestem ile mi sie nalezy jak to bedzie liczone? 3 miesiace brane i podzielic na 3 ? no nie wiem ...

U mnie z tego wynika, że wzięli 8 miesięcy i podzielili na 12! Chodze cała w nerwach już 2 dzień

kochane a jak ze mna?
ja pracuje od października i to połowy i od połowy kwietnia juz na zwolnieniu ... i ciekawa jestem ile mi sie nalezy jak to bedzie liczone? 3 miesiace brane i podzielic na 3 ? no nie wiem ...

Jesli moja kadrowa nie klamala(a z drugiej strony dlaczego mialaby to robic) to wynika, ze Tobie wezma pod uwage miesiace pazdziernik 2008 do marzec 2009 i wyciagna srednia z tych miesiecy, czyli z szesciu...

kilolek przeciez to jest chore jak mogli wziasc z 8 i podzielic przez 12!!!

Babeczki a ja mam takie pytanie czy jak pracowalam do marca od pazdziernika na pol etatu to czy to prawda ze zus podciaga kwote z pol etatu do calego minimalnego i z tego liczy kase do maciezynskiego??

Wiecie przez jaki czas zus bedzie nam placil kase..przez 6mcy macierzynskiego a jak bede chciala isc na wychowawczy to tez dostane kase??

Z tego co ja wiem, to bierze sie srednia z ostatnich 12 przepracowanych miesiecy. Jesli nie ma sie 12 miesiecy to srednia z tylu ile sie ma, czyli np jesli pracowalo sie 6 pelnych miesiecy to dzieli sie na 6. Ja wlasnie tak mialam. Pracuje pelnych 8 miesiecy - w kwietniu bylam tydzien na zwolnieniu i pensje dostalam 100%.

Z tego co ja wiem, to bierze sie srednia z ostatnich 12 przepracowanych miesiecy. Jesli nie ma sie 12 miesiecy to srednia z tylu ile sie ma, czyli np jesli pracowalo sie 6 pelnych miesiecy to dzieli sie na 6. Ja wlasnie tak mialam. Pracuje pelnych 8 miesiecy - w kwietniu bylam tydzien na zwolnieniu i pensje dostalam 100%.
ja pracuję 7 lat i zamiast 1300 mam dostawać 600. Nie wiem jak im to wychodzi. Przez 3 miesiące płacił mi zus, czyli tak jakbym n ie pracowała, a reszte dostawałam normalna pensję.

Wiecie przez jaki czas zus bedzie nam placil kase..przez 6mcy macierzynskiego a jak bede chciala isc na wychowawczy to tez dostane kase??

z tego co wiem to pol etatu chyba sie nei wlicza
a kto ci powiedzial ze macierzyński 6 miesiecy trwa?
przy pierwszym dziecku 18
przy drugim 20
a blizniakach chyba 26 (nie pamietam)
a wychowawcze starasz sie oddzielnie i to zalezy od przydodu na rodzine nie moze chyba przekroczyc 500 pare zł czy cos takiego i dostajesz chyba 400 zl

reklama
Do góry