reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

proszę pomóżcie Mai!!!

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
A mnie się wydaje, że z WOŚP chodzi o to że jako fundacja zbierają pieniądze na konkretny cel (w tym roku na leczenie dzieci ze schorzeniami laryngologicznymi) i z każdej złotówki są rozliczani, o czym można poczytać na ich stronie Fundacja WO

reklama
a ja jeszcze odp nie dostalam od wosp moze dlatego ze ja pisalam o pawilonie i zbieranych srodkach na niego i o dzieciakach i mamach ktore przezywaja horror rozstaniowy wiec moze.... kto nie pisal niech skrobnie :)

MAJA ZOSIA walczcie kochane oby tak dalej :)

Ja pisałam o tym samym

Mimo wszystko Owsiak i jego fundacja nie ma u mnie minusa - zrobili tak wiele dobrego, że trudno im wytknąć cokolwiek, a że nie w każdej sprawie mogą pomóc... Nie są w stanie mimo najszczerszych chęci :no:

A oto odpowiedź:
W imieniu Fundacji Wielka Orkiestra Świątecznej Pomocy uprzejmie informuję, że niestety nie jesteśmy w stanie pomóc w powstaniu nowego pawilonu kardiochirurgii.
Celem XVI Finału jest pomoc dzieciom ze schorzeniami laryngologicznymi. Zamierzamy doposażyć oddziały zajmujące się leczeniem dzieci ze schorzeniami onkologicznymi w obrębie głowy i szyi oraz oddziały ratujące życie dzieci z poważnymi dolegliwościami laryngologicznymi. Ponadto prowadzimy cztery programy medyczne i szkolenia w zakresie udzielania pierwszej pomocy. Rozumiemy jak wielkie są potrzeby polskiej służby zdrowia, jednak nie jesteśmy w stanie sprostać wszystkim. Uprzejmie prosimy o wyrozumiałość.

dziewczynki walczcie dalej:tak: już co raz bliżej celu:tak:

co do WOŚP to tak to z nimi jest; co roku inny cel:tak: ale może się uda za rok, lub w kolejnych latach, gdy pawilon już powstanie:confused: oni i tak duuuużo robią dla dzieciaczków:happy2:

Witam,

Widocznie w nocy nic się nie zmieniło, bo Monika nie napisała.
Zbierajcie dziewczynki siłki na samodzielny oddech, oby się udało :tak: Mam wielka nadzieję, że tak właśnie będzie.

Ciekawe kiedy będzie ekstubacja :confused:

no coz postaramy sie sami aby nasze dziewczynki mialy srodki na leczenie a pozniej przypomnimy sie Owsiakowi :)
chcialam sie zapytac odniosnie szerzenia prosby o pomoc czy jezeli przekazuje sie 1% podatku dla Maji to one wplyaja na jej konto czy ogolnie na konto fundacji dla czesci moich przyjaciol to bez znaczenia dla innych wrecz przeciwnie stad moje pytanie?

No właśnie - ja również chciałam zapytać. Jak to jest z tym podatkiem?? Napewno trzeba przy rozliczaniu podać numer konta, ale czy z dopiskiem dla kogo?? Jak ktoś wie, to proszę o podpowiedź!!! :)
Ciekawe jak Dziewczynki...

Ja mam Pit przed soba i tu pisze że trzeba podać nazwe organizacji pozytku publicznego(OPP) ..czyli fundajci oraz numer KRAJOWEGO REJESTRU SADOWEGO i kwotę czyli ile wynosi ten 1% (KRS)....

mysle ze to Moncik powinna to wszystko tu napisac ...ale nie wiem w jaki sposób pieniążki trafia na konto Mai ..moze którys z tych numerów przyporzadkowanych jest Mai ????:confused::confused::confused:

reklama
Kochane kobitki to jest tak:

W tym roku bardzo uproszczono mechanizm przekazywania 1% podatku na rzecz różnych fundacji, nie trzeba nic samemu przelewać, wystarczy wpisać namiary na fundacje: jej nazwę i jej KRS i w rubryce „Inne informacje, w tym ułatwiające kontakt z podatnikiem”, wpisać nazwisko i imię dziecka/osoby którą chcemy wspomóc w ten sposób (to bardzo ważne żeby podać w dopisku osobę inaczej kasa pójdzie do fundacji i fundacja sama zdecyduje komu ile dać) resztą zajmuje się już Skarbówka. My musimy tylko wypełnić odpowiednie pola. Nalezy też wyliczyć ten 1% podatku i wpisac kwotę w odpowienie pole.

Tutaj wklejam przykład:

Podobno w rubryce Inne informacje, w tym ułatwiające kontakt z podatnikiem, należy koniecznie wpisać nazwisko a potem imię, i tylko tyle, nic więcej, inaczej pieniądze mogą nie trafić do danej osoby.

Jeśli coś pokręciłam poprawcie mnie

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Do góry