reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

proszę pomóżcie Mai!!!

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Karolciu, jak Ci Adam prześle to zdjęcie z Moniką i z nami to podeślij do mnie też. Jak Go znam, to prędko tych fotek nie uzyskam... :(

Monika trzymajcie się ciepło!!! Nie daj się tym pielęgniarom ze szpitala!!! Ale niestety takie są polskie realia - nie posmarujesz łapy, nie masz. :( Jeszcze potrafię zrozumieć jeśli chodzi o ludzi dorosłych, ale o tak maleńkie dziecko?? Przecież Ona sama nie powie, czego potrzebuje!!! Jak te baby mogą tak przejść i nie pomóc takiemu dziecku. Tego niestety nigdy nie zrozumiem. :(
Trzymajcie się Dziewczyny, jesteśmy z Wami!!!

reklama
Cześć dziewczyny :)
Pojechałam rano do Mai aby skontrolować sytuację, wzięlam ze sobą waciki do ostentacyjnego przemywania małej. A tam, miłe zaskoczenie. Nasze uwagi dotarły do dr prowadzącej(zas-pcy ordynatora) i sprawa ruszyła. Przełączono Maję na nosowy respirator co podobno ma zagwarantować łatwiejszą higienę buzki, no i tak łatwiej jej się oddycha, i wogóle wszystko lepiej...da się? - da się!
Pani dr szczerze przynaje, ze nie pomoze bardziej Mai, tylko moze ją wentylować i tyle. Jutro zjawi sie kardioloszka z Zabrza SCCS, ma zrobic badania jakie Wojtalik zlecił - zalezy od ich wyników, czy Maja pojedzie do Poznania. Bo w Zabrzu tez jej nie chcą, bo po co. Mala nie ma stanu zapalnego, zadnego wirusa, wyniki takie sa ok. A gorączka, okazuje się jest wywoływana przez wysiłek oddechowy i z samego uroku wady. Więc z jakiej paki ma lezec w Gliwicach czy Zabrzu, skoro to nic nie zmieni. Oba te szpitale chcą ją wysłać do Poznania aby tam wylapać najlepszy moment na operację - ja się na tym nie znam, ale brzmi dość logicznie.
W czartek rano bedzie konsultacja Gliwic z dr Wojtalikiem w sprawie tych badań.
Znowu czekamy, modlimy się do oporu...

Przynajmniej jakieś konkretne diagnozy się pojawiły. Trzymamy kciuki aby Maja była silna i szybko mogła pojechać do Poznania!!! Będzie dobrze!!!

Super że w szpitalach ktoś ruszył głową i wreszcie postanowił że nie można od tak sobie dziecka trzymać do ukończenia 18 roku życia. I tak za późno- bo nigdy nie powinni Mai doprowadzić do tego stanu, ale co się stało to sie nie odstanie i niech nareszcie wszystko wróci na dobrą drogę! Oby zabrzański doktorek wybadał same najlepsze rzeczy i czym prędzej kazał Maję cucić w Poznaniu :-)

Do tej pory jeszcze sie nie wypowiadalam,ale od poczatku z uwaga sledze ten watek.Kilka dni temu serce mi zamarlo z leku o mala Maje.Dzieki Bogu dzis lepsze wiesci:tak:.Trzymam kciuki,aby wszystko pomyslnie sie skonczylo,zreszta inaczej byc nie moze.Podziwiam Ciebie Moniko,Twojego meza,a przede wszystkim Wasza kochana Majeczke.Bog jeden wie skad w Was tyle sil,ale to ewidentnie macie we krwi.Oby tak dalej!!!Badzcie dobrej mysli,pozdrawiam.

Pozwole sobie wkleic tutaj fotke z imprezy Majeczkowej w Vipie:

na zdjeciu od lewej Hanus78, ja no i Mońcik :-) autor zdjęcia Spiritt

Fajne foto!!! Karolcia wyslij mi na pocztę. :-)
Monika trzymaj się, nie poddawaj się!!! Trzymamy kciuki i modlimy się aby uśmiech nie zniknął z Twojej twarzy, a Maja żeby mogła być dla Was radością do końca Waszych dni!!! ;-);-);-)
Przesyłam gorące uściski!!! :tak::tak:

i ja dołączam się do Hanusiowych życzeń Monisiu :)

pozdrawiam ciepło :)

reklama
Mońcik co słychać?, jak dziś miewa się Majunia. Czekam na same dobre wieści. Pozdrawiam serdecznie całą waszą trójeczkę :-):tak:

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Do góry