reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie „Butelkowe S.O.S. - chwila, która uratowała nasz dzień” i opowiedz, jak butelka pomogła Ci w rodzicielskim kryzysie! 💖 Napisz koniecznie Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców. Ekspres i sterylizator z osuszaczem od marki Baby Brezza

reklama

przepisy dla karmiącej mamy

acha, no może za dużo.

A pierniczki alpejskie urosły i pulchne już zostały więc jak ktoś ozdobnie chce na choinkę np. zawiesić to polecam ten przepis :)

Jeśli zaś chodzi o smak to trochę lepsze te co Surv robiła :)

reklama
hmmmm
tak wyglądaja. Te z lukrem to te prawie jak alpejskie a te bez to Pierniczki II
w rodzinie zdania są podzielone które lepsze:tak::tak::tak::tak:

Załączniki

• pierniczki.JPG
    pierniczki.JPG
    149,5 KB · Wyświetleń: 87
Post, fantastyczne kształty! Masz takie foremki czy ręcznie wycinane? Ja sie zaraz biorę za ciasto imbirowe z mojego ulubionego bloga na przyjazd siostry, ale najpierw śniadanie bo pieczenie na głodniaka kończy się podjadaniem goracego ciasta prosto z blachy:-D

Ciasto imbirowe mniami ide na sniadanie bo mi w brzuchu burczy;-)Surv ucaluj siostre od wirtualnch kolezanek:-)

surv, Ty to nieżle pomykasz z tym pieczeniem, ja jeszcze piernik i ciasto migdałowe z książki kucharskiej co kiedyś w gazecie była....wyborczej chyba :) z przepisu szwedzkiego.
Foremki zakupione w Tesco. Najbardziej odjechane są misio i ciastek:tak::tak::tak::tak::tak::tak:

Post, wrzuć też ten swój przepis...moze ja w tym tygodniu zrobię pierniczki, albo w weekand....hmmm..muszę sie zebrać, przepis Surv mam, to daj jeszcze swój.

Post, ja mam od dzisiaj urlop i w końcu mogę oddać się bez skrępowania kulinarnym szaleństwom i choć przez chwilę pobyć matką Polką i kurą domową z prawdziwego zdarzenia:-D:-D:-D

reklama
Post zamierzam zrobic Rafaelki z Twojego przepisu:tak:Powiedz mi jak one dlugo moga stac i czy musze je przechowywac w lodowce ?Chcialabym zrobic wiecej aby z wigilii zostalo troche na chrzest:tak:

Do góry