reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie „Butelkowe S.O.S. - chwila, która uratowała nasz dzień” i opowiedz, jak butelka pomogła Ci w rodzicielskim kryzysie! 💖 Napisz koniecznie Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców. Ekspres i sterylizator z osuszaczem od marki Baby Brezza

reklama

przepisy dla karmiącej mamy

reklama
dziewczyny wielka prośba!
Poproszę o przepis na szybką i łatwą sałatkę
Ratujcie! muszę coś wymyśleć ,bo jutro idziemy do znajomych na łaczone urodziny i właśnie się dowiedziałam,że mam zrobić sałatkę,a moja inwencja twórcza uciekła gdzieś hen daleko:-(

puszka ananasa + 30 dag żółtego sera (może być więcej) + 5 ząbków czosnku + majonez : ananasa pokroić w drobną kostkę, zółty ser zetrzeć na tarce o dużych oczkach, czosnek przepuścić przez praskę i wszystko wymieszać z majonezem. Pyszne choć nie dla osób nietrawiacych czosnku:-p Można wzbogacić skład o puszkę konserwowej kukurydzy:tak:

I.1por, 2-3papryki , 30dag sera zoltego,kukurydza,majonez. Por pokroic w mala kostke, papryke tez,ser zetrzec na tarce o malych oczkacz. wszystko razem wymieszac i gotowe.
II. brokuly,2-3 pomidory, 2-3 jajka,kukurydza, czosnek, majonez. Brokuly ugotowac, podzielic na male galazki,pomidory pokroic w osemki,jajka ugotowac i tez pokroic w osemki,wlozyc do naczynia juz wg uznania warstwami jajka,pomidory,brokuly,kukurydze i na koniec majonez z czosnkiem(czosnek przecisniety przez praske).Bardzo dobre polecam.

puszka ananasa + 30 dag żółtego sera (może być więcej) + 5 ząbków czosnku + majonez : ananasa pokroić w drobną kostkę, zółty ser zetrzeć na tarce o dużych oczkach, czosnek przepuścić przez praskę i wszystko wymieszać z majonezem. Pyszne choć nie dla osób nietrawiacych czosnku:-p Można wzbogacić skład o puszkę konserwowej kukurydzy:tak:
Ja robie podobna salatke, z tym, iz dodaje jeszcze gotowane jaja i czerwona fasolke - wychodzi pyszna:tak:.

Ja robię dokładnie taką jak Surv i wszyscy bardzo ja lubią i dziwią się, że tylko tyle składników:-D Z czystym sercem polecam:tak:

Produkty już zakupione:tak: Będzie ta sałatka od Surv i ta z brokułami od Dorki.
Dzięki dziewczynki.Zawsze można na was liczyć:tak::-)

Madzia- polecam rowniez ''tosikowe'' salatki, pycha!

Liwus tak na szybkiego: ananas, kukurydza, kurczak gotowany, rodzynki, orzechy (niekoniecznie) do tego trochę majonezu
Mam jeszcze jedną rewelacyjną: brokuły spażone, winogrony (na pół), ser żólty (w kostkę) i słonecznik (lekko wcześniej podsmażyć na patelni bez tluszczu) i do tego też trochę majonezu:-):-):-)

reklama
Chleb ze szpinakiem

1,8 kg mąki
1l wody ciepłej
30g drożdży
sól

przygotowywujemy ciasto drożdzowe i odtawiamy do wyrośnięcia

300g szpinaku
125g sera feta
100g suszonych pomidorów (ja robię bez)
2-3 ząbki czosnku
1 cebula

przesmażamy czosnek i cebulę pokrojoną w kostkę.Dodajemy szpinak i jeszcze krótko smażymy.Doprawiamy solą,pieprzem i gałką muszkatołową(kurcze zapomniałam).Szpinak odcedzamy i studzimy,dodajemy pomidory i ser.
Ciasto wyrośnięte rozwałkowujemy na prostokąt i nakładamy farsz.Zwijamy w sztruclę.Przekrajamy wzdłuż na pół i splatamy w warkocz.Pieczemy 35 min w 180 st.
Mama mi poradziła ,żeby wsadzic do zimnego piekarnika więc piekę dłużej-już ok 45 min.
Pierwszy raz robię ten chlebek,więc jeszcze nie wiem jak wyjdzie,ale już wygląda smakowicie:tak:i weź tu się człowieku odchudzaj:zawstydzona/y:

Do góry