Andula, wedle życzenia podaję przepis na niezwykle prostą sałatkę szparagową:-)
Składniki:
szparagi
majonez
szczypiorek lub koperek
sól, pieprz, cukier
Szparagi należy obrać, pokroić i ugotować w lekko osolonej wodzie. Ja dodatkowo wsypuję łyżeczkę cukru tak na ok. kg szparagów. Szparagi gotuję tak ok. 10 minut, żeby nie były rozgotowane, wsypuję na cedzak. Jak dobrze ociekną, wrzucam do miski, dodaję majonez, sól, pieprz i zielony koperek lub szczypiorek.
Najlepiej smakuje jak jest schłodzona :-)
Składniki:
szparagi
majonez
szczypiorek lub koperek
sól, pieprz, cukier
Szparagi należy obrać, pokroić i ugotować w lekko osolonej wodzie. Ja dodatkowo wsypuję łyżeczkę cukru tak na ok. kg szparagów. Szparagi gotuję tak ok. 10 minut, żeby nie były rozgotowane, wsypuję na cedzak. Jak dobrze ociekną, wrzucam do miski, dodaję majonez, sól, pieprz i zielony koperek lub szczypiorek.
Najlepiej smakuje jak jest schłodzona :-)


