reklama
post_ptaszyna
mamy lipcowe'08 zakręcona
ooooo no może i tak ale chciałam zauważyć że nie ja mu zdjęcie zrobiłam 
oj kasia Kasia...chyba muszę wznowić tematy prokreacyjne

oj kasia Kasia...chyba muszę wznowić tematy prokreacyjne
Podaję przepis na frittata con i macaroni czyli jajecznicę z makaronem
Składniki:
opakowanie spaghetti
puszka pomidorów najlepiej w kawałkach
4 jajka
mozzarella lub inny ser
czosnek, olej, sól
Spaghetti gotować połowę czasu który jest napisany na opakowaniu w osolonej wodzie.
Pomidory poddusić na oliwie i czosnku, doprawić do smaku, można wrzucić bazylię.Między czasie roztrzepać jajka, do nich dodać soli i mozzarelli pokrojoną w drobną kostkę.
Odcedzić makaron, przelać zimną wodą i polać oliwą
Do makaronu dodać jajka z mozzarellą i sos pomidorowy. Wszystko dokładnie wymieszać.
Na dużej patelni rozgrzać trochę oliwy i włożyć tam makaron. Smażyć na lekkim ogniu, przesuwając patelnie aby wszędzie się podpiekło. Jak już pierwsza strona się zarumieni to trzeba przerzucić na drugą. Ja używam tego pokrywki.
Ten makaron można jeść na ciepło lub na zimno. Tylko,ze u nas nie zdążył wystygnąć ,a już go nie było.
PS kroić w trójkąty
Składniki:
opakowanie spaghetti
puszka pomidorów najlepiej w kawałkach
4 jajka
mozzarella lub inny ser
czosnek, olej, sól
Spaghetti gotować połowę czasu który jest napisany na opakowaniu w osolonej wodzie.
Pomidory poddusić na oliwie i czosnku, doprawić do smaku, można wrzucić bazylię.Między czasie roztrzepać jajka, do nich dodać soli i mozzarelli pokrojoną w drobną kostkę.
Odcedzić makaron, przelać zimną wodą i polać oliwą
Do makaronu dodać jajka z mozzarellą i sos pomidorowy. Wszystko dokładnie wymieszać.
Na dużej patelni rozgrzać trochę oliwy i włożyć tam makaron. Smażyć na lekkim ogniu, przesuwając patelnie aby wszędzie się podpiekło. Jak już pierwsza strona się zarumieni to trzeba przerzucić na drugą. Ja używam tego pokrywki.
Ten makaron można jeść na ciepło lub na zimno. Tylko,ze u nas nie zdążył wystygnąć ,a już go nie było.
PS kroić w trójkąty
post_ptaszyna
hmmm ciekawa ta jajeczniczka, Wypróbujemy w weekend 
to teraz fotki, sorki za jakość ale na szybko totalnie i miałam dosłownie pół minuty na robienie zdjęć bo goście się spieszyli
to teraz fotki, sorki za jakość ale na szybko totalnie i miałam dosłownie pół minuty na robienie zdjęć bo goście się spieszyli
Załączniki
survivor26
Mamy lipcowe'08
Ohohoho, pełna profeska
Super wyszło! tylko....gdzie jakiś element falliczny, tzn. tygrysek albo cuś?
Super wyszło! tylko....gdzie jakiś element falliczny, tzn. tygrysek albo cuś?
post_ptaszyna
aaaaa..jednak czekały koleżanki co????
wszystko w swoim czasie...próbowałam łepek kłapouszka zrobić ale by nie pasował do żabek a i tak lukru nie miałam zabarwionego...ale tortów przede mną teraz mnóstwo do roboty to damy radę......
wiesz co?? ja dałam wiśnie do środka jeszcze i posypałam po masie tartą białą czekoladą i super wyszło, a czekoladę rozpuściłam w kąpieli wodnej i potem tylko wymieszałam ze śmietaną i już nie grzałam
aa i ten przepis na biszkopt fajny...
bo mi wyszedł 
no i to jest przepis na lukier
wszystko w swoim czasie...próbowałam łepek kłapouszka zrobić ale by nie pasował do żabek a i tak lukru nie miałam zabarwionego...ale tortów przede mną teraz mnóstwo do roboty to damy radę......
wiesz co?? ja dałam wiśnie do środka jeszcze i posypałam po masie tartą białą czekoladą i super wyszło, a czekoladę rozpuściłam w kąpieli wodnej i potem tylko wymieszałam ze śmietaną i już nie grzałam
aa i ten przepis na biszkopt fajny...
no i to jest przepis na lukier
Ostatnia edycja:
Ohohoho, pełna profeskaSuper wyszło! tylko....gdzie jakiś element falliczny, tzn. tygrysek albo cuś?
![]()
Podpisuję się pod WSZYSTKIM co napisała i o co zapytała Surv;-)
reklama
post_ptaszyna