reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

  • Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Przepisy na nasze pysznosci :)

reklama
Rolady:
  • kilka "kotletow" ze schabu, indyka, wolowiny - obojetne, zalezy od gustow :-)
  • ogorek konserwowy
  • cebula
  • boczek/wedzonka
  • musztarda
  • maggi
  • pieprz
  • vegeta
Mieso rozbijamy na duze, cienkie platy. Smarujemy musztarda, nakladamy pasek ogorka, kawalek boczku i cebuli. Doprawiamy. Zwijamy jak krokiety. Jakby sie bardzo rozwalaly to mozna spiac wykalaczka. Ja niczym nie spinam, tylko zaczynam przypiekac od strony zlozenia miecha :-) Dusze w niewielkiej ilosci wody do miekkosci, tj. ok. 1-1.5h -zalezy od rodzaju miesiwa.
Do tego najlepsze sa kluski slaskie i surowka z czerwonej kapuchy :-)
 
ja tam do rolad wrzucam co akurat mam a najbardziej lubie z pieczarkami ale to kwestia gustu a zaś typowe rolady ślaskie maja w środku wszystko zmielone, dlatego pewnie ich nie lubie:-p
 
reklama
No ok., bo ja jestem w temacie rolad ciemna.:rofl2:. Jak już zrobimy roladki to pierw obsmazamy je na patelni a później pieczemy w piekarniku z dodatkiem wody??

Sandra sałateczka mi tak posmakowała, że dziś zrobiłam replay. :tak::-)
 
Do góry