reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie „Butelkowe S.O.S. - chwila, która uratowała nasz dzień” i opowiedz, jak butelka pomogła Ci w rodzicielskim kryzysie! 💖 Napisz koniecznie Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców. Ekspres i sterylizator z osuszaczem od marki Baby Brezza

reklama

Przychodzi majówczątko do lekarza....(wizyty, szczepienia i leczenie)

dzięki :)
maja....juz nie, teraz tylko wysypka jest - ciekawe jak długo będzie miał te plamki na ciele? :confused:
mam nadzieję, ze teraz pozbędziecie się cholerstwa. Kurcze, jak to jest - człowiek sam musi się domyślac jakie badania dziecku robic. Teraz po wszystkim taki mądry się zrobił ten Wasz pediatra. :crazy:

reklama
A u nas biegunka, o ile tak to można nazwać, takie kupowe kleksy. Mam nadzieję, że przyczyną są zęby, a nie coś więcej:no: Rano kupa gigant po pachy, aż młody w wannie musiał wylądować, po obiedzie normalna kupa, w międzyczasie dwa kleksy i po południu też dwa kleksy. Zobaczę co się będzie w nocy i jutro działo.

Maja mam nadzieję,że lekarstwa pomogą. Zgadzam się z Matusią,jeśli pediatra byłby przeciwny tym lekarstwom to by zabronił!

Madzik trzymam kciuki,żeby to na zęby kupsko było.Mam nadzieję,że to nie jakiś wirus!

Maja musisz zaufać nie masz wyjścia:baffled: Pamiętaj o czymś osłonowym dla Polci bo biseptol dość mocno haracze florę bakteryjną, niech zajada ślicznotka jogurciki codziennie biędzie git:tak: ale nie napisałaś jak sytuacja z kupcią?

Madziku mam nadzieję że te kupcie na zęby, ale miej na nie oko buziak dla Juleczka:***

Madzik to na pewno na zeby te kleksy, pisalas cos ostatnio, ze ewidentnie cos sie dzieje w tym temacie.to na pewno to. :)
Gag - a wiec to na bank 3dnioweczka, jesli byloby cos wiecej, jakis wirusek to goraczka by dala znac znowu o sobie. Buzka dla Stanislawka :*

Mam nadzieje, ze pediatra by zareagowal, tak jak mowicie kochane. ...ale on jakos tak dziwnie podchodzil do tego, w ogole mialam wrazenie jakby nie dowierzal, ze to gronkowiec.. mowi: no to jeszcze zalezy jaki szczep.. dziwny jakis. No kuzwa chyba mialam badanie. Co prawda nie widzial papierka bo zostal u derma, ale bylo tam co bylo.
Agacio - zapomnialam o tych jogurtach dla maluchow! bo my ich nie jemy.. dzieki! Jutro kupie.
Mamy Dicoflor w kropelkach oslonowo, drozsze to niz cala ta kuracja antybiotyk + masc... buu..

maja...jak dajesz probiotyk to nie musisz dawac jogurtów.
dicoflor najdrozszy z probiotyków, ale wygodny bo w kroplach i na długo starcza, więc nie wychodzi tak źle. w czasie antybiotykoterpii dawałam acidolac, ale teraz daje dicoflor - pociągniemy jeszcze z tydzien i starczy.
Ten Wasz pediatra to naprawdę jakis dziwoląg - zamierzasz go zmienic na innego?

madzik.....kurcze, oby to na ząbki....żeby sie nie odwodnił, obserwuj małego. Może podaj mu orsalit tak na wszelki wypadek.

Gag juz raz zmienilam.. i nie chce robic glupka z siebie..
poszlabym do lepszego, zmienialabym teraz - ale juz tylko na prywatnego. ale wiesz... czemu k***** nie moge :wściekła/y:

maja - nie zrobisz z siebie głupka, bo kierujesz się dobrem dziecka.
poszukaj w necie opinii o pediatrach w Waszym mieście, może trafisz na jakiegos polecanego i przyjmującego panstwowo. a tak w ogóle, to zycze Wam, żeby pediatra juz nie był Wam dłuuuugo potrzebny, no może jedynie przy okazji szczepien i bilansów

Maja zazwyczaj Ci prywatni, przyjmują też państwowo więc poprostu jak radzi Gag poszukaj opini i wal jak w dym.
Madzik napewno na zęby te kupokleksy, a może coś pochłoną z dywany czy coś i się oczyszcza ... u nas odkąd się młody rozlazł to od czasu do czasu mamy takie kupokleksy, pilnuje wtedy żeby dużo pił ... z resztą ja biegunkle to sobie wyobrażam dość hardcorowo ... kupokleksy chyba nie groźne :p

Ostatnia edycja:
reklama
Zębiska już są prawie na wierzchu, więc jak najbardziej mogą być przyczyną. Na szczęście w nocy żadnej kupy dziś nie było, jestem na bieżąco w kontakcie z siostrą, będzie mi dawała znać jak się sytuacja w ciągu dnia rozwinie. Apetyt na szczęście ma, może nie jest jakimś specjalnym głodomorem, ale swoje porcje w miarę zjada. Picia też pochłonął wczoraj wyjątkowo dużo jak na jego możliwości. I faktycznie, całe szczęście, że to tylko kupokleksy, bo jak by były jakieś solidne kupsztale to pewnie znacznie bardziej bym była nerwowa. Mam nadzieję, że skoro w nocy był spokój to może już będzie lepiej dziś. Ale tyłek się zdążył już zaczerwienić wczoraj:wściekła/y:

Do góry