reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie „Butelkowe S.O.S. - chwila, która uratowała nasz dzień” i opowiedz, jak butelka pomogła Ci w rodzicielskim kryzysie! 💖 Napisz koniecznie Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców. Ekspres i sterylizator z osuszaczem od marki Baby Brezza

reklama

Przychodzi majówczątko do lekarza....(wizyty, szczepienia i leczenie)

\zdrówka dla wszystkich chorowitek..

alex nie wiem jak z czereśniami.. u nas czereśni niestety nie ma :-( więc nie jadłam ani sama ani dzieci nie jedzą :/
a szkoda bo sa pyszne

u nas Emka wczoraj po szczepieniu ani nie zapłakała ... jak zawsze :-)
no i po raz pierwszy była z tatusiem na szczepieniu ;-)

reklama
Kamcia, brawa dla Emki, dzielna z niej dziewucha!:)
Alex, a to nieporozumienie:) Myślę, że skoro Ty jadłaś te czereśnie to Oli nie miałby aż tak silnej reakcji na nie, za długo ta wysypka się utrzymuje.

wczoraj wreszcie zaszczepiliśmy małą na odrę, różyczkę i świnkę. miałam kupioną też szczepionkę na pneumokoki, ale pediatra i później pielęgniarka mi powiedziały, ze na to zaszczepimy w 18 mcu. A sprawdzam w tabeli i jest 13-14 mc. szczepiliście teraz?? sama nie wiem, co myśleć, bo przecież nie sądzę, żeby doktórka się pomyliła...

Lepi, u nas przełożyli szczepienie na pneumo o 6 tygodni, żeby nie podawać równocześnie ze szczepionką 3 w 1. Tłumaczyli to faktem, że to i tak już jest szczepienie przeciw 3 chorobom, do tego żywe wirusy, że jest dość mocno obciążająca organizm i dlatego lepiej nie podawać tych szczepionek z niczym innym. U nas to wypadnie w 15 m-cu.

Oli osłuchowo jest czysty, na katarek dostał kropelki, a i zapomnialam Wam powiedzieć, ze Oli ma ODCISK na dużym paluszku u nóżki i zapytałam sie lekarza co z tym robić, to był bardzo zdziwiony tym faktem, kazał na razie moczyc w szarym mydle a jak nie to do dermatologa mamy iść na zamrażanie:(

Alex dobrze, że Olinek osłuchowo ok, ale ten odcisk sama jestem w szoku:szok: ale to jakoś od spodu czy obok paznokietka? Kurcze napewno bidusiowi dokucza sama kiedyś miałam na podeszfie stopy i wiem jakie to uciążliwe, mam nadzieję że się tego pozbędziecie

Alex odcisk?????Od czego to :confused: Dobrze,że osłuchowo Olinek czysty. Mam nadzieję,że katarzysko sobie pójdzie precz jak najszybciej :)

No odcisk tez byłam w szoku jak mu sie zrobił, a jest on obok paznokietka. Chyba zrobił mu sie od paputków które nosił w domku, teraz zmieniliśmy na otwarte na paluszkach!

reklama
Alex a może na bosaka młodzian niech popyla?:-) My nawet nie mamy paputków chodzimy po domu w zwykłych skarpetkach :-), albo na bosaka. Cieszę się, że Oli osłuchowo czysty. Zdrówka dla słoneczka Twego:-)

Do góry