reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

RELACJE PO USG

Uff,miałam dziś koszmarny dzień....wkleje zdjęcia Natalki i kłade sie do łóżeczka.U mnie też położenie miednicowe!
Zdjęcia nie są najlepszej jakości niestety....
Na pierwszym jest płeć( u gina było widać lepiej,ja nie mam skanera i musiałam zrobić zdjęcie zdjęciu,dlatego nie wiem ,czy
bedzie dobrze widać)
162wi.jpg

Na tym są rączki(ale trzeba użyć wyobrazni,żeby je dostrzeć) :)
176mk.jpg

reklama
Misia, bo ja prawie inwalidka jestem. Miałam znaczną skoliozę, więc zrobiłam jej korektę wstawiająć wzdłuz kręgosłupa metalowe pręty. Teraz jest dużo dużo lepiej, choć nie idealnie ale i tak jestem wdzięczna lekarzom. Dzięki tym prętom zawsze siedzę tylko jak dama, nie mam możliwości się zgarbić, schylam się tylko w prawidłowy sposób, bo skłony są nie wskazane i trudne do wykonania. Kilku lekarzy pytałam juz o opinię i żaden nie chciałby ryzykować porodu naturalnego.

dynia pisze:
Misia, bo ja prawie inwalidka jestem. Miałam znaczną skoliozę, więc zrobiłam jej korektę wstawiająć wzdłuz kręgosłupa metalowe pręty. Teraz jest dużo dużo lepiej, choć nie idealnie ale i tak jestem wdzięczna lekarzom. Dzięki tym prętom zawsze siedzę tylko jak dama, nie mam możliwości się zgarbić, schylam się tylko w prawidłowy sposób, bo skłony są nie wskazane i trudne do wykonania. Kilku lekarzy pytałam juz o opinię i żaden nie chciałby ryzykować porodu naturalnego.

no to rzeczywiście... :) znam parę takich osób, rzeczywiście wyprostowane :)

Aneta hihi ja tysz nie wiem co i gdzie :)

Rybka pisze:
A teraz z innej beczki
Zrobiłam badania tarczycy i mam podwyższone

TSH 13,48 qIU/ml (norma 0,35 do 5,50)
T4   12,5 qg/dl    (norma 4,50 do 10,90)

CO TO OZNACZA, może cieżarne mają inne normy ::)

Rybcia - moja endo mówiła, że FT4 jak jest przy górnej granicy normy u ciężarówek czy nawet podwyższone to jest oks. Ja mam przy dolnej granicy i musze brać tyroksynę.

Antares a co sądzisz o wyniku TSH - bo ja to wogóle zielona w te klocki jestem. Moja siostra ma niedoczynność wiec chyba podobnie jak ty.

Wiesz co Rybka - ja nie mam niedoczynności - generalnie endo mówiła, że gdybym nie była w ciąży to by se mna gitary nie zawracała (miło z jej strony ;)), bo dla mnie samej takie parametry byłyby wystarczajace. Ponieważ jest Antosia specjalnie dla niej biorę tyroksyne, żeby podwyższyć FT4 - zeby on nie urodziła sie z niedoczynnością tarczycy.
Ja sie na tych wynikach nie znam - endo mówiła, ze najważniejsze w tym wszytkim jest FT4.A gin pochwalił, ze dostałam taką homeopatyczna dawkę (tyroksyna 0,25 + jodid 200) i tez podkreslił, ze to bardziej dla Bejbisi mojej ukochanej :)

"A takiego, Podglądacze!" powiedzial Bebiczek, zaparl sie o lozysko i pokazal pupę.
I tyle z naszego dzisiejszego usg. Wiemy ze nerki, zoladek i kregoslup w porzadku, nie ma wodoglowia, ale juz serduszka nie dalo sie dokladnie obejrzec i niestety nadal nie wiemy czy bedzie synek czy coreczka! Bebiczek byl wkurzony, widac bylo jak kopie nóżkąi kreci glowka. Pewnie mu sie nie podobalo :) Powtorka za 4 tygodnie, bo nawet ladnego zdjecia nie mamy. Co za uparciuch, ciekawe po kim to ma charakterek? ;)

reklama
Do góry