reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

RELACJE PO USG

Trzymam kciuki Rybko :) Tylko sie nie martw na zapas przypadkiem :)

Dziewczynki jak Wam bosko - ja mam USG pewnie za 2-3 tyg a jeszcze wczesniej USG tarczycy.Jutro wizyta u endo :-[

reklama
Ja chciałam zrobić państwowo badania na tarczycę ponieważ moja siostra ma chorą - i usłyszałam, że nie ma potrzeby :-[ Taka to nasza służba zdrowia :mad:

Dobra wiadomość dla dziewczyn z Warszawy - BEPŁATNA SZKOŁA RODZENIA
podaję link a w środku tej tabeli jest kilka adresów gdzie można się zapisać.
http://www.infowarszawa.pl/strony.php?id=787

Rybko trzymam kciuki, coby sie dzidzia dobrze ustawila ;)
Jak bylam w Polsce u gina, to sie bardzo dziwila, ze mi tutaj badan na tarczyce nie robili, ze w Polsce to sie standardowo robi, he. No i badz tu czlowieku madry.

To jakis dziwny standard bo mi nikt nie zaproponował.
Rybka jak tylko bedziesz wiedziała to szybciutko daj znać - czekamy

Właśnie wróciłam z USG - dzidzia cała i zdrowa waży 384 gramy i ma 20,1 cm od główki do pupki ;D wszystkie narządy w jak najleprzym porządku nawet mózg bardzo ładnie rozwnięty ;D Widzieliśmy buźkę - normalnie jak u noworodka śliczniusia, mąż się śmiał że podobne do niego :D

Niestety zdjęcia twarzy nie zdążył zrobić a dzidzia miała nas w "pupie" ;D Płci nadal nie znam bo pan dr mnie opierniczył, ze się nakremowałam i przez to obraz jest nie ostry :mad: trochę coś w to nie wierzę bo mustellą smarowałam się o 6 rano więc na 100% już się wchłonęła a reszta została na ubranku - myślę, ze poprostu nie wysiliłł się za bardzo :( Powiedział żeby się wogóle niczym nie smarować bo jak ktoś ma genetyczne uwarunkowania, TO ŻEBY TYLKO O SAMEJ WODZIE BYŁ TO I TAK ROZSTĘPY BĘDZIE MIAŁ :(
i że te wszystkie specyfiki tylko uczulają - jego pacjętka do dziś jeszcze nie doszła do siebie po mustelli a już jest parę miesięcy po porodzie - trochę mnie to wystraszyło. :(

No to Rybko ładnie waży ten Wasz bejbiś kawał bobaska już :)
Szkoda ze Ci płci nie powiedział ja mam zawsze brzusio wysmarowane mustella i nie
słyszałam że to czemuś przeszkadza w USG a co do szkodliwości tego kremu to jakoś
nie wierze :)

Cieszę się ze wasza kruszyna zdrowa!!!

Rybka super maleństwo. A co do kremów to może i nie pomogą, ale jak cie nie uczula teraz to na pewno nie zaszkodzi. A skóra jak natłuszczona to zawsze sobie lepiej radzi z naciąganiem

Właśnie rozmawiałam z koleżnaką, która też jest w ciązy i akurat na mustelli jest napisane
"compatible with ultrasounds", to można stosowac nawet jak się ma usg :-[ więc chyba chciał mnie zmusić żebym poszła do niego prywatnie :-[ :-[ :-[

Prywatnie sobie pujdę za jakieś 8 tyg. ale na banq nie do niego tylko do mojego gdzie mi od razu nagra dzidzię na kasetę - a do twgo czasu wytrzymam naważniejsze, że z dzidzią ok ;D

reklama
Rybka gratuluje. Bejbis rosnie i jest zdrowy a to najwazniejsze. Gratulacje
Robilas normalne  czy 3d usg? Pytam bo u mnie z buzki to niewiele mozna bylo sie dopatrzyc.
A co do kremu, to pewnie tak gada bo facet jest. Mnie przeciez sama gin dala recepte na smarowidlo i kazala smarowac. Pewnie ze jak ktos ma uwarunkowanie genetyczne to i tak bedzie mia rozstepyl, ale pewnie mniej i mniej widoczne jak skora bedzie dobrze natluszczona.

Do góry