hej

jeśli chodzi o chusteczki DADA, rzeczywiście sa odpowiednio mokre i fajnie wycierają wszelkie nieczystości, ale nie wiem czy czytałyście na temat parabenów...właśnie DADY są jednymi z chusteczek, które mają ich aż! 4 rodzaje...
inne chusteczki mają odpowiednio(znalezione na innym forum):
5 różnych parabenów mają cleanic dzidziuś oraz bella happy
4 parabeny mają gaga robione dla tesco, dada biedronkowe
2 parabeny mają bambino
1 paraben mają huggies pure, nivea,
parabenów nie mają: tesco value, babydream (ale nie polecam bo suche) oraz pampersy: białe sensitive, zielone i pomarańczowe clean&play
PARĘ SŁÓW O PARABENACH
Parabeny w kosmetykach dla dzieci
Ja akurat mam mega korbę na trochę bardziej "ekologiczne kosmetyki", dlatego chciałam Wam przekazać te informacje
A z moich HITÓW :
butelki Tommee T (kształt piersi) - jedyne z których pił młody po odstawieniu od cyca, a wcześniej przed odstawianiem pił z takiej butli herbatki i nie zaburzało to ssania piersi, a to ważne
kubek niekapek TT - rzeczywiście NIE KAPIE, co nie zdarza się w przypadku wszystkich innych
pieluszki pampers - naprawdę warto dołożyć 10-15 zł, a mieć pewność, że dziecko ma sucho przez całą noc , inne pieluchy przemakały i wypuszczały bokiem koopę
łóżeczko turystyczne-które pełni funkcję kojca dla młodego, a ja mam opcje swobodnego poruszania się po mieszaniu, bo dziecko jest w "niewoli"
laktator-obojętnie jaki, ja miałam ręczny z Aventu, niezbędny przy nawale pokarmu w kilka dni po urodzeniu, bez niego mój biust by rozsadziło - naprawdę
, przydał się też przy odstawianiu od piersi, odsysałam nim resztki pokarmu
slikonowe smoczki avent-jedyne dobrze wyprofilowane, nie wypadające z małego pyszczka, dodatkowym atutem jest plastikowa osłonka na smoczek, dzieki temu nie kleją sie do niego "kućki"
podkłady do przewijania - zwykłe z apteki, nie bedziecie nieć wszystkiego do okoła obsikanego
Esspunisan dla niemowląt - u nas bardzo dobrze się sprawdził na kolki ( koszt 20zeta za opakowanie) nie musiałam się szarpnąć na drogie Sab Simplex z Niemiec
Mata edukacyjna-zdecydowanie zajmujące urządzenie, a mama ma spokój
Alantan maść- na wszystko, do pupy, na podrażnienia itp ( koszt 5 zeta za tubkę)
Sudocrem - bardzo dobrze leczy odparzenia, ale moim zdaniem stosować tylko w przypadku juz odparzonej pupy, nie na co dzień (lepszy alantan)
Termoopakowanie TT- bardzo dobrze trzyma ciepło zamkniętych w nim butelek lub innych opakowań z pokarmem, przyda się np. na spacerze na butelkę z herbatką
Nawilżacz powietrza-ewentualnie mokre ręczniki na kaloryferze, zima przy centralnym ogrzewaniu niezastapione, do nawilżania powietrza, jak jest za sucho dziecku podrażnia się śluzówka noska i często ma infekcje
KITY:
przewijak - strach się bać przewijać na tym dziecko, nie raz by się skończyło upadkiem, ja jednak wolę przewijac na łóżku z rozwiniętym podkładem do przewijania, większa przestrzeń i mięciutko
chusteczki nivea - SUCHE! jedyne dobre i dobrze nawilżone to NIVEA SENSITIVE
..jak mi się jeszcze coś przypomni to chętnie się podzielę