Dopiero pol godz temu wrocilismy do domu . Tak mnie m przegnal po miescie, ze nawet nie opowiem padam. Zaraz kolezanka wpadnie na pizze i film, ja pewnie zasne...
Mary- no to teraz kciuki zacisniete 5 tyg!
Tak tylko chcialam, bo mi sie skojarzylo.
kolezanka opowiadala, ze jej znajomy-ksiadz prowadzi w krakowie takie super schronisko dla mlodziezy z biednych i sklopotanych rodzin. Opiera sie glownie na darach ale jednoczesnie dzieci same tam sprztaja, gotuja itp, bo sie maja uczyc samodzielnosci i odpowiedzialnosci. Jakas duza firma kiedys wymieniala komputery i chciala im te stare oddac a ksiadz podziekowal i odmowil. Chodzilo mu o to, ze jak ciagle beda dostawac wszystko uzywane, to pomysla, ze tyle tam robia i pracuja a ciagle tylko uzywane rzeczy maja, chodzilo o podniesienie morale.
Buzi
Mary- no to teraz kciuki zacisniete 5 tyg!
A ja nie wiem co o tym myśleć....poniekąd rozumiem ten nowy wózek,
bo takim ludziom wydaje się, że mają biedę wypisaną na twarzy, a posiadanie na przykład
nowego wózka pozwoli im stać się "lepszymi" i w końcu wtopią się w tłum.
Ciężki temat......
Tak tylko chcialam, bo mi sie skojarzylo.
kolezanka opowiadala, ze jej znajomy-ksiadz prowadzi w krakowie takie super schronisko dla mlodziezy z biednych i sklopotanych rodzin. Opiera sie glownie na darach ale jednoczesnie dzieci same tam sprztaja, gotuja itp, bo sie maja uczyc samodzielnosci i odpowiedzialnosci. Jakas duza firma kiedys wymieniala komputery i chciala im te stare oddac a ksiadz podziekowal i odmowil. Chodzilo mu o to, ze jak ciagle beda dostawac wszystko uzywane, to pomysla, ze tyle tam robia i pracuja a ciagle tylko uzywane rzeczy maja, chodzilo o podniesienie morale.
Buzi