• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Rodzące i staraczki w 2011

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
reklama
Hej Laseczki! Czy ktoś o mnie pytał? Źle mi z tym, że nie wiem, co u Was, ale mam potwornego lenia i przez te zmiany pogody (w marcu jak w garncu) czuję się nieciekawie - nawet już dwa razy na spacerze nie byłam (!!!!!!!!!) - czekam na poprawę i wracam do Was! AAAAAaaaleeeeeeeeeeeee dojrzałam SÓWKĘ!!!!!!!! PAAADŁAM Z WRAŻENIA! IDEALNA!

oooo LIL!!!! zgaladaj kochana! tesknimy!

poczku fotelik wpinany do stelaża wózka to dobra rzecz jest :)))))))

no tak tak tak. taki fotelik cce, cos ie go wepnie do wozka i nie bedzie trzeba dzwigac tylko kwestia teraz czy kupic wozek 3w1 i miec w zestawie fotelik czy kupic fotelik osobno ale taki co sie da wpiac.

Pok ja mam fotelik maxi cosi-z adapterami do stelaża wózka-a maxi cosi ma 4 gwiazdki w testach adac...to chyba nie tak źle- to może maxi cosi mura wózek??

maxi cosi mura... lece ogladac.

i ponawiam pytanie o ciezkosc wozka. jak mam patrzec na te kilogramy? jaki to ciezki a jaki lekki?

Poczku a dużo będziesz dźwigać ten wózek? Ja mam ciężki wózek - ale nauczyłam się wtaczać po schodach i jest dla mnie oki. Jak masz duże koła to raczej zawsze będzie ciężki wózek...Lubię też sztywne gondole - więc to też daje wagę.

Myślę, że mój wózek w wersji z gondolą waży około 16 kg - to dużo. Ale ja daję radę nawet jak mam 10 kg zakupów :-) I wtaczam wózek na 1 piętro.

Ostatnia edycja:
Poczku a dużo będziesz dźwigać ten wózek? Ja mam ciężki wózek - ale nauczyłam się wtaczać po schodach i jest dla mnie oki. Jak masz duże koła to raczej zawsze będzie ciężki wózek...Lubię też sztywne gondole - więc to też daje wagę.

Myślę, że mój wózek w wersji z gondolą waży około 16 kg - to dużo. Ale ja daję radę nawet jak mam 10 kg zakupów :-) I wtaczam wózek na 1 piętro.

wolalabym lekki nawet nie ze wzgledu na mnie ale ze wzgledu na malzonka, ktory sobie nie poradzi z ciezkim. ty jestes jakas supermenka! 16kg wozka + dziecko + 10kg zakupow na pierwsze pietro... wow!
a co to znaczy sztywna gondola? sa miekkie gondole? matko swieta ile to jeszcze tych szczegolow?

ja znalazlam cos takiego: (nie moge znalezc polskiej wersji)
co myslicie?

pok mi sie bardzo podoba.
sztywna gondole masz wlasnie przy tym wozku ktory pokazalas. sztywne gondole wpina sie w stelaz, a miekka naklada na rozlozona spacerowke, to takie nosidelko z usztywnionym dolem.

Poczku mi się podoba - nawet mimo, że nie ma pompowanych kół :-) A ile ten wózek waży? Ten ma sztywną gondolę - niektóre wózki mają tylko taką jakby torbę, którą się wkłada do spacerówki - to wystarcza na krótko, bo dzieci szybko wyrastają.

Wioluś, Boogie aż mi ciśnienie z radości podskoczyło :-p

reklama
yyy ile wazy yyy

wozek (ale chyba spacerowka cala): 8,9 kg
gondola: 4,8 kg
fotelik: 4,2

i teraz nie wiem czy mam to dodawac... chyba tak?
no to 13,7 by bylo. najciezszy nie jest ale tez nie jakis bardzo lekki.

lil - a moglabys w wolnej chwili jakis przyklad mi pokazac miekkiej i stzywnej gondoli, zebym byla pewna, ze rozumiem o co chodzi ;/

a taki?

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry