• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Rodzące i staraczki w 2011

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
hej kobietki-jeśli znacie jakąś inną siłę wyższą od Boga-lub jeśli macie z nim jakiś dobry kontakt-wstawcie się proszę za synkiem mojej kuzynki...Piotruś ma 12 lat i zespół seckela-tu macie krótką wzmiankę o nim http://www.zsm1walcz.pl/Mam_na_imie_Piotrus_sloneczko_1__2009.pdf albo na moim profilu wyszukajcie znajomej Agnieszka Mokrzycka i tam są aktualne zdjęcia naszego rodzinnego Piotrusia Pana;)- Piotruś leży obecnie w szpitalu w szczecinie w stanie śpiączki farmakologicznej-ma krwiaki mózgu-lekarze czekają aż organizm się wzmocni bo w obecnym stanie i nie przeżyłby zabiegu-za kilka dni podejmą próbę wybudzenia go-nie ma szans na ruszenie go do innego szpitala...też by nie przeżył

osoby z jego wadą genetyczną dożywają max 20 lat życia....ale 12 lat to jeszcze mało,za mało...

oki nie smęcę, pomóżcie proszę...

reklama
Paulina - jeju, szkoda chłopczyka... :-( Trzymam za niego mocno kciuki! Straszna ta choroba! Przerażające, że dzieci muszą się zmagać z czymś takim...

Dziewczyny, mam pytanie. U Mii zauważyłam na czółku i główce takie suche białe plamki. To samo na brzuszku, jakby ekstremalnie przesuszona skóra. :-( Oprócz tego ma takie suche plamy, lekko zaczerwienione na skroniach i nad noskiem, ale te wyglądają jak skaza białkowa, a te na główce i brzuszku w ogóle nie są zaczerwienione. Poza tym poza tymi obszarami na buzi (policzki, bródka, pod brodą) ma jakby wysypkę, ale nigdy wcześniej nie miała nic poza tymi plamkami na skroniach, a teraz taki wysyp różnego rodzaju plamek, krostek... Czy wiecie, co to może być? Mam nadzieję, że nie AZS! :-( W piątek mamy kontrolę u pediatry, więc zapytam, ale cholera, obawiam się, ze mnie oleje! :crazy: Dodam, ze Mia na razie nie je nic poza Nutramigenem.
A jeśli chodzi o jej ciemiączko, to zastanawiam się, czy to tak powinno wyglądać... U Mii jest to taka żółtawa skorupka, zlepek takich jakby łupieżowatych łusek na samym środku główki. Używam oliwki i wyczesuję, ale jeszcze się tego nie pozbyłam... Nie wiem, może ja to źle robię? HELP!

Ostatnia edycja:
MAry dzięki

na ciemiączku trudno się pozbyć ciemieniuszki, niestety trzeba dużo z tym walczyć
nie zmieniałaś małej ostatnio proszku do prania???bo może to być to
choć podejrzewam azs-niestety takie suche placki + ciemieniuszka to pierwsze tego objawy-kup emolient do kąpieli i do smarowania-ale do smarowania w postaci kremu nie emulsji-najszybciej zadziała-ja miałam tak zarówno z Danielem jak i z Mają i tylko to pomogło-może będziesz mogła dostać gdzieś balneum? jest bardzo dobre-wiem że np. w uk jest na receptę-u nas bez problemu kupisz w aptece

MAry dzięki

na ciemiączku trudno się pozbyć ciemieniuszki, niestety trzeba dużo z tym walczyć
nie zmieniałaś małej ostatnio proszku do prania???bo może to być to
choć podejrzewam azs-niestety takie suche placki + ciemieniuszka to pierwsze tego objawy-kup emolient do kąpieli i do smarowania-ale do smarowania w postaci kremu nie emulsji-najszybciej zadziała-ja miałam tak zarówno z Danielem jak i z Mają i tylko to pomogło-może będziesz mogła dostać gdzieś balneum? jest bardzo dobre-wiem że np. w uk jest na receptę-u nas bez problemu kupisz w aptece

Paulina - dziękuję! Wiesz, znalazłam u nas Balneum, ale w postaci olejku do kąpieli, a kremu nie mogę znaleźć... Będę jutro w mieście, to poszukam. Kurczę, tego się obawiałam... :-( Do tego zauważyłam, ze od paru tygodni Mia strasznie drapie się po buzi! :szok::sorry2::-( Pewnie ją to swędzi, a skoro swędzi, to pewnie AZS!!! :-(

no niestety Mary-azs nie jest przyjemne i dla rodziców i dla dzieci-szybko ją lecz emolientami bo gorzej tak jak mój Danio czasami ma-rozdrapie sobie zmiany,wdaje się zakażenie czy zmiany grzybiczne i wtedy maść clotrimazol i sterydy alergiczne doustne...Maja na szczęście ma co jakiś czas małe suche placki ale regularna pielęgnacja daje efekty..
aha pamiętaj,że olejek do kąpieli powoduje,że skóra malucha jest śliska-uważajcie przy kąpieli;) my stosujemy z emolium taki żel-krem do kąpieli-fajnie myje skórę i już w kąpieli nawilża a my to potem kremem balneum poprawiamy;))

aha ja tylko tak dla przykładu, bo akurat u nas się to balneum sprawdza-to podałam-poszukaj u siebie emolientów do kąpieli i do smarowania;)) bo nie orientuję się co tam u was jest;) a może oilatum macie?też dobre;)

Ostatnia edycja:
hej.
Asionek nie jest tak źle, jest tragicznie.... Egzaminy Ecdl, my egzaminujemy.
Zaraz spadamy, mam postój w Gdynia 3h bo mąż ma wykłady.

hej

marcepanek : fajnie z ewpadlas do nas... choc z tak smutnym postem... jelsi potrzebujesz sie wygadac to zagladaj!

mary : nie mam pojecia co to jest... ale oby to bylo chwilowe! co do ciemeniuszki to nie jetsem specjalistka ale wydaje mi sie ze dobrze robisz :)

asionek : dzieki za uwage :) u mnie maz w domu, weekend... a poz jestem zabiegana nbbardzo bo ostatnie tygodnie to ciagle wsizyty domow, na ale na 99,9% znalezlismy ten nasz :)
jaka u wa spogoda, u nas w piatek bylo 26 stopni!!! super, w czwartek jakies 23 a od weekendu znow chlodno i popaduje... :/

reklama
Generealnie dziewczynkom w H&M ubrania...bluzki, butki,spodnie w KappAhla, sobie buty, spodnie i bluzkę...jaja, przegięłam:))))
A aaa i Remisiowi takie cudeńko ale niespodzianka:)))))

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry