• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Rodzące i staraczki w 2011

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
reklama
Cześć :)))))
Jestem taka objedzona, że nie mam siły pisać, czytać i myśleć :-)))
Przede wszystkim chciałabym serdecznie pogratulować naszej Kochanej mary :-D
Piękny prezent :)))))))

poczku mój Kochany - zostałam wyczochrana należycie :-):-):-)))) Może zdradzisz
płeć już nie jaszczurki :-p ?

Kocurku :-):-):-):-):-))))) mniemam, że poświąteczni Chłopcy z placu broni dotarli hehe :-D
Buziaczki dla Was!!! Ja też z tych hurtowo niewierszowych :))))

Lilu - powodzenia na szczepieniu, nas to czeka w czwartek :eek: Tulaski dla Martynki,
a dla Ciebie spokoju :* Aha....dziękuję za ten cudny napis :-):-):-) mam cichą nadzieję,
że ten lokal exclusive :-p

puk puk to ja :)

wybieram sie do was od 8 rano ale ciagle mejle, mejle, mejle... zdarzylam na wrzesniowki na chwile wejsc i znowu mejle, mejle, mejle.

Karola - nawet w luksusowym salonie potrafia wlosy zepsuc dlatego najlepiej chodizc do sprawdzonych, a nie luksusowych :) ja np z daleka omijam sieciowki.. no moze do dessange lb toni^guy bym sie skusila, bo wiem jak tam szkolenia wygladaja... chociaz w toni&guy mozna tez zostac fryzjerem bez szkolenia.. eh. najlepsza jest p. Dorota w piwnicy pod szkola na osieldu mojej babci. Tania jak nikt i tnie pieknie! :) farba nie wiem, bo nie farbuje ;/

misiaki wy moje! stesknilam sie porzadnie!
co tu slychac? co sie dzieje?

mi brzuch rosnie, sikam, jecze i marudze jak rasowy pok.
za tydzien idziemy na wizyte po 6 tygodniach, wiec widok Ktosia bedzie pewnie powalajacym szokiem! Chwilowo Ktos ma robocze imie "Zosia", ewentualnie "Zosia z siusiakiem". Mam nadzieje, ze Zosia pokaze za tydzien czy ma siusiaka czy nie, bo mam juz pelno rzeczy wybranuch do kupienia w PL, ktore m przywiezie jak poejdzie po samochod tylko niestety wiekszosc nie ma unisexowych kolorow i mysle, ze znajomosc plci pomoze w podjeciu decyzji :)
siedze nad listami wyprawkowymi i coraz bardziej mnie to wszystko przeraza. Te komentarze jaka masc do pupy najlepsza, a witamina k lepiej w kropelkach takich albo innych.. skad to wszystko wiedziec, ktore lepsze? komu zaufac? i co najgorsze... matko swieta tego wszystkiego bedzie trzeba uzywac.
mam nadzieje, ze kazda mama byla w polowie pierwszej ciazy tak zielona, jak ja. zaczynam miewac kilkuminuowe ataki paniki, ktorych m zupelnie nie rozumie (na zasadzie: wszyscy jakos to robia to czemu my mamy iec z tym jakis klopot?).
ehh tyle u mnie :)

a gdzie swiez zareczone i swiezo poslubione? :) buziaki dla obu!

MARY a dużo marudzi Mia..? Czy w miarę bezboleśnie przechodzi...:sorry:

Kocur - jest trochę bardziej marudna niż zwykle, tzn. ona teraz coś po prostu sobie marudzi, bo zwykle nie marudzi w ogóle odkąd jej się kolki skończyły. Zwalam to właśnie na ząbki. Generalnie spodziewałam się gorączki i innych takich, ale jak narazie - odpukać - nie ma. No i oczywiście hektolitry śliny i łapki w buzi.

Mary ja parę miesięcy z życia miałam wyjętych przy Maciusiu - teraz jest podobnie w sensie dzidzi, ale ja jakoś inaczej to odbieram chyba. Ale nie powiem, żebym sobie nie pospała...jak za bardzo zmęczona jestem to mięsem rzucam gdzie popadnie...aaaa jeszcze miałam pozazdrościć tego męża wstającego do dziecka w nocy! Mój się zaparł, że jak nie ma cyca to jaki sens, żeby on wstawał - w sumie racja, ale i tak mnie to wnerwia :-p No i ząbki u nas "słychać" (w sensie marudzenia) - ale nie widać!

Lil - no to faktycznie ma wymówkę... Teoretycznie nie ma sensu, zeby wstawał, ale w inny sposób może pomóc. Jak Carolineee piszę - podać maluszka do karmienia. Łatwiej by Wam też poszło spanie Martynki, bo mógłby ją odkładać po beknięciu. Może jeszcze się uda go przydusić, żeby jednak coś w tej kwestii pomógł? Trzymam kciuki! A ząbki u nas też idą, idą, idą...

Oki, u nas sprzątanie po Świętach. Ja się wzięłam za ogólne porządki, a M. szoruje nasz składzik na pięterku. Tzn. teraz mamy przerwę, bo akurat Mię położyłam na drzemkę. Nauczyła się już moja mała spać ładnie w łóżeczku i w nocy, i w dzień - wszystkie drzemki już u siebie przesypia. :tak: Ostatni miesiąc mieliśmy hecę z jej snem, tzn. spała na raty po 20 minut - pół godziny... Budziła się nonstop i w zasadzie jakby jej drzemki się całkiem popsuły. Ale odkąd śpi na górze, to przesypia ładnie w ciągu dnia 2 razy po 2-3 h. A i jeszcze czasem przed wieczornym spaniem i kąpaniem jeszcze ze 45 min. drzemki. Oby tak zostało!

Wlecę potem, a tymczasem miłego południa! ;-)

Mało się sałatką z kurczakiem i ananasem nie udławiłam :szok: Mia śpi dwa razy po 2-3h....?? Zazdroszczę.. nie będę nawet ściemniać :-p

MADE :cool2:

Ostatnia edycja:
reklama
Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry