• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Rodzące i staraczki w 2011

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
reklama
Pok - jasne, że między PL a Skandynawią będzie zawsze przepaść, choćby ze względu na ropę naftową, ale myślę, ze nieco przyjaźniejszą rodzinom politykę w PL możnaby stworzyć przy odrobinie dobrych chęci. Nie mówię tu o jakichś cudach, bo wiadomo - w NO nie było komunizmu przez prawie 50 lat. Ale czasem mam wrażenie, że w PL nadal jakieś głupie komunistyczne zasady panują, biurokracja urosła do ogromnych rozmiarów, nawet żeby dostać głupie becikowe trzeba zanieść tonę papierów (choć nie wiem, czy to becikowe nadal istnieje, nie jestem na czasie). Inna historia, inna rzeczywistość. Mam nadzieję, że Twoje samopoczucie OK!
Miłego popołudnia!

no pewnie! nie ma watpliwosci, ze wiele mozna by zmienic calkowicie bezkosztowo!
co do becikowego, to akurat uwazam, ze to bzdura. sa ludzie, ktorym te pieniadze pomoga, sa tez tacy, ktorym nie pomoga, bo w skrajnej biedzie jednorazowy datek jest pozbawiony sensu. Z kolei uwazam, ze ja i stanowcza wiekszosc moich znajomych przy ich zarobkach nie powinna miec prawa do takiej zapomogi, bo bez niej tez sobie poradza... za biedny kraj, zbey tak pieniedzmi rzucac na lewo i prawo.

Hej:)
Byliśmy na targach ogrodniczych:))) Pajda ze smalcem z dziczyzny i ogórkiem, wata cukrowa, lody i jazda na kucyku...który może będzie nasz:tak:.
Potem godzinka w pracy na nadrobienie papierologi a teraz obiad + mały wypadek...pełen gar oleju na podłodze wylądował...i chyba część butów zachlapana :(

Made na wejście do Pani od praw konsumentów, to jutro a potem pozew do sądu:)
Napisałam już do naszej lokalnej gazety a jutro mąż porozmawia ze znajomym z poważniejszej i większej.
Ich odpowiedź jest chamska i pomawiająca mnie.

Rzadko ktoś aż tak podnosi mi ciśnienie. Ale zawzięłam się:)

reklama
Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry