hej
rurka : nie smutaj sie, bedzie dobrze, w szpitalu bedziesz pod kontrola!!!
ja pierwszy porod mialam SN drugi CC
w 2 przypadkach mialam znieczulenie w kregoslup, to nie boli, w pierwszym wklucia nawte nie pamietam takie mocne mialam bole
ty chcialas rodzic bez znieczulenia ???? jelsi sie boisz bolu wklucia, to gdybys rodzila SN nie radzilabym nawet probowac rodzic bez znieczulenia! WKLUCIE sie kilkunastosekundowe to jest NIC naparwde NIC w porownaniu skurczami ( zwlaszcza krzyzowymi, ale normalnymi tez)
takze wklucia to ty sie nie boj ! to trwa chwile, pozniej czujesz jak po lecach rozchodzi sie jakby cieplo, uczucie goraca i bardzo szybko jets raj na ziemii, nie czuejsz nic, zero bolu

hahahaha
przy cc mialam wklucie ktore wogole nie bolalo albo bolalo a przy skurczach po raz kolejny bol ten byl neiwyczuwalny! tylko dostalam przy cc wieksza dawke bo wiadcomo porod SN to nie CC
u nas CC nie rozbi sie kompeltnego znieczulenia ( czlowiek spi) tylko lokalne, tzw; peridurale, czyli dokladnie to samo co przy porodzie SN
chyba zewnatrzoponowe to sie po polsku zwie ?
a czy CC jets poewne ? dlaczego ?z wyboru czy koniecznosci ?
ps. najgorszy bol CC i mysle ze tu sie kazda kobieta zgodzi z emna, to ten po porodzie, ale nie od razu, pierwsze 24h lezysz na mocnym zniecuzleniu i jets luzik, najgorzej jets jak zjedzie zniecuzlenie i zacznies zodstawac tylko odustne lekkie leki przeciwbolowe
doswiadczenia sa rozne, znam kobeitke co 5 dni po wyjsciu ze szpitala prawie nic nie cuzla, prowadzila auto, w wiekszosci przypadkow slyszlam o 2 tyg bolu, ja po 2 tygodniach nie moglam nawte marzyc o wyjsciu na dwor, bo jeszcze sie nie moglam wyprostowac
u mnie byly 3 tyg bolu
mam nadzieje ze jasne to jest to co napisalam