• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Rodzące i staraczki w 2011

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
reklama
Mary - a jeszcze mam pytanie, właściwie to Moto Moto :-D Czy 100 NOK/h w budowlance to przyzwoita stawka na warunki norweskie? czy o dupę roztrzaść....?:eek:

Mademoiselle - wklejam info nt. warunków płacy w tej branży. 100 kr na godzinę to ciut mało, czy brutto, czy netto. Takie stawki proponują zazwyczaj rodakom Polacy, którzy chcą się wymigać od płacenia za pracownika podatków.

[h=2]Warunki pracy i płacy[/h]Minimalne stawki za godzinę dla pracowników wykonujących prace budowlane to*:

[TABLE="width: 525, align: left"]
[TR]
[TD]a)[/TD]
[TD]dla pracowników wykwalifikowanych: 142,75 kr.[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]b)[/TD]
[TD]dla pracowników niewykwalifikowanych bez doświadczenia w zawodzie: 128,50 kr.[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD] [/TD]
[TD]dla pracowników niewykwalifikowanych z co najmniej rocznym doświadczeniem w zawodzie: 133,50 kr.[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]c)[/TD]
[TD]dla pracowników poniżej 18 roku życia: 86 kr.[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD="colspan: 2"]* Stawki te obowiązują od 28-go kwietnia 2009.
[/TD]
[/TR]
[/TABLE]

[h=2][/h][h=2][/h]

Ostatnia edycja:
O! I teraz to wszystko rozumiem :-)))) Bardzo Ci dziękuję Mary :*

SMS od RURECZEK:

"(...) właśnie miałam ktg, oczywiście nic nie pokazało. Jutro rano usg i jak tych wód dalej tak mało to przyciskam mojego lekarza żeby w piątek na dyżurze zrobiła to cięcie. A jak nie to Łukasz robi awanturę i zabiera mnie do domu bo tu się już należałam i naczekałam...a co tam na forum?"

Ostatnia edycja:
Oooooo jakie domeczki kanadyjskie! Lubię takie :-) Fajnie podłoga skrzypi, jak się po nich chadza :-D miałam okazję chadzać przez rok po takowym :tak: A jak taki domek jest ogrzewany, gazowo, przypodłogowo lufcikami..? A teraz wnętrze poproszę :-p Trochę widziałam na fotkach z Mią i bardzo ładne :tak:

LILI no teraz to już bardzo mi przykro... :-(

MADE nie byłam na tarasie, bo samochody o tej porze za głośno mi przejeżdżają, skryłyśmy się z boku domku :)))

MONI w dzień już śpi Ola :))) Od kiedy skończyła pół roczku, to zaczęła mi sypiać :)))

Robię obiadek :)

Ostatnia edycja:
Oooooo jakie domeczki kanadyjskie! Lubię takie :-) Fajnie podłoga skrzypi, jak się po nich chadza :-D miałam okazję chadzać przez rok po takowym :tak: A jak taki domek jest ogrzewany, gazowo, przypodłogowo lufcikami..? A teraz wnętrze poproszę :-p Trochę widziałam na fotkach z Mią i bardzo ładne :tak:

Kocurze - a dziękuję! Ogrzewanie jakie sobie kto zrobi, często podłogowe, w łazienkach to podstawa. A u nas kominek w salonie i kaloryferki w sypialniach. A wnętrze też wkleję, tylko najpierw napstrykam, jak... yhymm... nieco posprzątam! :-D

Maran - zadowolona jesteś z tej Vitalii? Tak się zastanawiam - fajnie by było jakby mi kto zdrowy jadłospis skomponował... ;-)

Z dzieckiem się nie pobawiłam, bo mi usnęło... :-) Zmykam robić obiad.

halo???

Mary-piękne domki tam macie-tylko kurcze przychylę się do Karoli-jak po imprezie człowiek może trafić do własnego??;PPP

Made-ja dziś na wadze zobaczyłam też 60-z przecinkiem jeszcze dużym ale jest z przodu 60-tylko przy moich 163cm wzrostu to i tak kuleczka jestem...

Boziu, obiadek złożony z kurczaka i warzyw wywołał u mojego dziecka odruch wymiotny!!! :szok::szok::szok::zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y: Ufff... Spróbowałam sama i czegoś bardziej ohydnego w życiu nie jadłam! Dostała mleczko, a za parę dni spróbujemy z innym obiadkiem.

reklama
Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry