reklama

Rodzące i staraczki w 2011

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Pok - dziękuję za info!

Wiola - jeszcze troszeczkę, kochana...

Rurka - &&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&& za poniedziałek!

Kurczę, nic nie mogę doczytać, nie mam czasu... M. jeszcze w pracy, ale zaraz w drodze do domku, a ja pichcę. Mia śpi. Będę wlatywać co jakiś czas i może w końcu nadrobię...

reklama
hej

siesta zaliczona.
przezylam szok, poldek wstal i po mpnie przyszedl do pokoju. myslalam ze jest jakas 15h30, wybudzil mnie. patrze a tu 16h40 !!!! szok szok szok :)

pok blachara ??????????????????? nie, nie wierze, nie moze byc. nie ONA :szok::szok::-D:szok::-);-)

pok : kurcze szkoda ze tak sie porobilo z M. praca... 1/4 niej to sporo... no ale jesli was leki duzo kosztuja to nawet z przez was oplacanym ubezpieczeniem ( w Ch to chyba norlmalne, wiekszosc sobie oplaca sama nie ?) bedzie lepiej niz w polsce, z prywtanym leczeniem, kosztami lekow w 100% do pokrycia, itp ????a czy mieszkanie musicie zmienic na wieksze ????? a moze wieksze jesli potzreba, a dalej ? zeby podobnie z cena wyszlo ?
a ty dzis do ptracy is cnie mozesz ale za jakis czas juz bedziesz mogla, takze to cjhwilowe jest! a prace na pewno znajdziesz bez problemu i to dobra!

dzieki jos :)
no tak tak.. do pl nie mozemy wrocic ze wzgledu na koszt leczenia. w PL z nowa terapia ok 10tys pln miesiecznie same leki a tu idzie z ubezpieczenia, tylko to ubezpieczenie to za nas wszystkich bedzie z 800 chf, a to duza kwota bardzo.
Mieszkanie musimy zmienic, bo mimo ze w tym jest winda, to nie wejdzie do niej wozek, poza tym m stan wymaga zmiany lazienki na taka z prysznicem, a nie wanna. wypelnilam wlasnie dokumenty o mieszkanie subventionne - moze by sie udalo. wieksze w tej samej cenie nie istnieje. przez ostatnie 5 lat w genewie ceny poszlo mocno w gore. Zasada tu jest taka, ze w trakcie trwania umowy nie maja prawa zwiekszyc czynszu, wiec nasze mieszkanie jest calkiem tanie jak na takie w centrum a jak teraz patrze nawet na mieszkania na obrzezach, to kosztuja juz nie 2 ale 3 tysiace i wiecej.
czarno to widze... najgorsze, ze m stan sie zawsze pogarsza w tak stresujacych sytuacjach.
pracy przez 1,5 roku bez ciazy nie znalazlam, wiec nie wiem jak z dzieckiem znajde. na to, co moge robic mam za wysokie wyksztalcenie a na prace zgodna z wyksztalceniem nie mam doswiadczenia - porazka...
no nic. trzeba sobie dac chwile nerwow i lez ale zaraz sie ogarnac i cos z tym zrobic....

pok : jej ... ciezko...myslalam z epoz amiastem bedzie taniej, tak jak np. ludzie robia wokol zurichu, dojazd 15-20min raptem a ceny inne... wiedzialam z egenewa jest drozsza ale myslalam ze poz amiastem bedzie proporcjonalnie taniej...
a co do posuzkiwan pracy : SZOK ... czyli ze co ???? tak jakby musisz wziac stanowisko ponzej kompetencji ( wyksztalcenia, dyplomow) ????? albo znalezc kogos jakims cudem kto pozwoli gdzies to pierwsze doswiadczenie zdobyc, tak ...? chryste ...
a cena leczenia w polsce faktycznie kosmiczna. a i pediatra i lekii szczepienia i inne kosztowac beda wiec chyba faktycznie lepiej tu ...

a ja slyszalam ze samochody KIA sa dobre a w miare tanie, pakowne itp

pok - cholera by to wzięła....:((

jos - trzymam jutro za Filutka mocno kciuki, na którą macie być w klinice? Daj proszę znać jak tylko będziesz mogła, bo pazury pozjadam z opuszkami.

Już po zebraniu :))) Jestem bardzo, ale to bardzo zadowolona. Trzy opiekunki na grupę, w grupie 25 dzieci, każde dziecko ma swoją szafeczkę, ogromna sala z drzwiami wychodzącymi na olbrzymi ogród z placem zabaw, każda grupa ma własną łazienkę z toaletą, zajęcia dodatkowe rewelacja! Od 8 do 13 darmocha, następnie każda godzina płatna 2,10zł. Trzy posiłki w tym śniadanie i obiad obowiązkowe w cenie 5 zł. na dzień. Możemy od jutra od godziny 16 do 18 przychodzić do ogrodu i korzystać z wszystkich przedszkolnych zabawek i placu zabaw. A nawet powinniśmy, żeby przyzwyczaić dziecko, że to jest JEGO i tylko TEN plac zabaw jest najfajniejszy :-) Od 4 czerwca możemy się umawiać na zajęcia adaptacyjne, od 9:30 - 11:30 :))) No po prostu SUPER SUPER SUPER!!!

Oj, chyba nie popiszę z Wami... Upichciłam obiad, ogarnęłam chatę, dałam Mii kaszkę, położyłam ją spać. Popłakała mi się malutka przy kaszce strasznie... :zawstydzona/y: M. wrócił z pracy z mega bólem głowy i padł... I ja też padam ze zmęczenia! Kładę się odpocząć, nie ma innej opcji...

Mademoiselle - super z tym przedszkolem! :-)

Miłego wieczorku!

reklama
Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry