reklama

Rodzące i staraczki w 2011

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
ooo takie coś dla MAi;)
P1090902.JPG

Made...kurcze nie wiem, każde dziecko jest inne...ja miałam tą wygodę że zamiast do nocnika Daniel siusiał w ogródku...może próbuj go sadzać na nocnik, oglądaj z nim książeczki wtedy, chwal i klaskaj jak się uda, a za siusianie na podłogę mów,że brzydko zrobił i że jest ci przykro, bo on przecież jest już dużym i takim fajnym chłopcem a siusia brzydko???może niech twój mąż zabierze go do łazienki na 'męskie'siusianie???Danielowi się to bardzo spodobało i raz dwa załapał...

reklama
Jeszcze wczoraj tak ładnie siedział, a dzisiaj mu się odwidziało :(( Nic go nie przekonuje...nawet MAZAKI :szok: Mamy w ubikacji taką fajną nakładkę na WC ze schodkami, jeszcze po mojej córce, i też nie chce....
Czy Twój mąż zademonstrował Denielkowi siusianie męskie? :zawstydzona/y: Bo wiesz...nie chciałabym żeby mi się dziecko wystraszyło.....
TORT śliczny :-) Najlepszy motyw dla MAI :-D))))

Made na siłę nie ma co go trzymać na nocniku bo się zrazi i agonii dostanie przy siadaniu...

Made o dziwo Daniel się nie wystraszył, tylko spytał tatusia dlaczego ma dużego siusiaka a on ma małego....;)))), potem próbował mnie podpatrzeć czy też mam siusiaka;))))

Olivka - chodził w majteczkach, ale to nic nie dawało, teraz włożyłam mu majteczki a do nich pieluchę tetrową, może to coś pomoże....przetrzymam go w tym mokrym, może zrozumie :oo2:

Paula - no właśnie chciałabym tego uniknąć, bo jak widzę te łzy, to mi serce pęka :-(

Made właśnie chciałam napisać o pieluszce tetrowej! Ja to zastosowałam, bo też nie chciałam mieć całego mieszkania oblanego. Maciuś siusiał w tetrę i bardzo przeszkadzało mu, że ma mokro. Ale tatuś mówił, że jak ktoś siusia w majtki to ma mokro i nie jest to przyjemne. Jak Maciuś chciał, żeby go przebrać to zwlekaliśmy ile mogliśmy. Trochę płakał przez to, że ma mokro i ja miałam wątpliwości czy to dobra metoda - ale jednak po 3 dniach poleciał i sam usiadł na nocnik. Kluczem do sukcesu moim zdaniem jest jednak nie zmuszać do siadania na nocniczku. Maciuś jak ktoś mu kazał to nie chciał. On sam musiał chcieć - i na początku nawet nie bardzo było sensu z nim o tym rozmawiać, bo on jakby się wstydził tego, że w końcu został "złamany".

Monia
pierwszy torcik!

Paulinka
Twój torcik też super!

Made co do nocek to czy tylko ja zostałam z pobudkami co dwie godziny?? Jestem calutka zielona z zazdrości i gratuluję Ci z całego serca! Sen sen sen sen sen sen ZEN!

I jeszcze wybór tortów:

http://www.cukierniastaropolska.pl/index.php?option=com_content&view=article&id=64&Itemid=63

O ten mi się podoba:

Zobacz załącznik 473784

Ostatnia edycja:
Lilus nie sama nie sama:)) Moja panna różnie się budzi...
ale tortów:szok::szok::szok: musze popatrzeć...

Made ja niestety nie znam metody na naukę siusiania:((

Lilu - dziękuję :))) Właśnie się zlał do tetry i sobie w niej siedzi :eek: w takiej mokrej :szok: Chcę go właśnie przetrzymać, niech odczuje dyskomfort, może to zadziała :) No nic, próbujemy :)))

reklama
Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry