reklama

Rodzące i staraczki w 2011

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
reklama
Poszliśmy do pediatry. Kazała kupic bebilon comfort. Opinie na internecie ma tragiczne :crazy: chciałam, żeby wypisała nutramigen to mi powiedziała, że nie może, bo teraz po tych cyrkach z nfz jakaś pokretna droga do wystawiania recept na mleko- najpierw jedno opakowanie na 100% później wracamy po nim do dawnego mleka i jak znowu będę kolki to dopiero wtedy jedno opakowanie na ryczałt zowu do starego mleka i jak znowu kolki to już wtedy na ryczałt normalnie. Poza tym to podobno na alergię skórną, dziwne, że na opakowaniu jest napisane KOLKA JELITOWA! :crazy::crazy::crazy: kupiłam ten zakichany bebilon, Zuzia go nie chce pić:crazy:
W poniedziałek idziemy do pediatry prywatnie! już nigdy na nfz nie pójdę!!!:crazy: to jest normalnie robienie z dziecka królika doświadczalnego:crazy::crazy::crazy::crazy:

toż to jedyny dzień w roku kiedy można sobie coś kupić na pocieszenie bez wyrzutów sumienia, przepuścić taką okazję?? :D:D:D:D:D

yy pokręcony ten NFZ czasem aż brak słów

Ostatnia edycja:
nadrobilam nadrobilam nadrobilam :)
obiad zjadlam - stek + frytki a filut spi juz 2h SPOKOJ BLOGI :) tylko szum piekarnika chlodzoacego sie slychac

kotek : piekne te ciuszki, mpoi faworycie to : wszystko zimowe i 2 pierwsze foto letnich ! a zwlaszcza 2 : uwielbiam takiebluzko-tuniki ! tutaj dziewcyznbki nosza b. duzo takich rzeczy, rzadko kiedy zwykle koszulki t shirty! i te tuniki wygladaja pieknie, jaka kolorystyka, wzory no i lekki chic material ! uwielbiam !!!!!!!!!!

carola: mojemu mezowi tez ostatnio mlody uczniak z banku niechcaco przelal 2 razy i mielsimy stres zycia ... bo przelal dwa razy 115 tysiecy wpedzajac nas w drobniutkie klopoty ... :)

jak K. zareagowal na opustoczenie portfela ????

rurka : przesada .... no niestety niektorzy lekarze nie s apowazni i w nosie maja rekacje i dobro dziecka ... :(

u nas pre-wyprzedaze, normalne dopieor z akilka dni, ale juz robia tu i owdzie upusty wiec jozefinka juz szaleje :) pozniej wkleje foto lupow :)

Rureczka no z tym mlekiem to niezłe jaja! A bez recepty się nie da kupić??

Jos pokazuj łupy, bo ja ciągle głodna wrażeń!

Emyly jak kupię łóżeczka dla dzieci to dla mnie już nic nie zostanie :-p Zupełnie jak u Kocurka....:errr:

Made mam nadzieję, że gdzieś tam się relaksujesz! Zamelduj się potem!

Lilu da się, ale bez recepty 43 zł, na receptę 9.50. Zważywszy, że puszkę mamy na 2 - 3 dni to suma niemała się uzbiera. Kupiłam, bo innego wyjścia nie mam. Na razie jedno opakowanie, jak nie pomoże, to będziemy szukać innego mleka!

Poszliśmy do pediatry. Kazała kupic bebilon comfort. Opinie na internecie ma tragiczne :crazy: chciałam, żeby wypisała nutramigen to mi powiedziała, że nie może, bo teraz po tych cyrkach z nfz jakaś pokretna droga do wystawiania recept na mleko- najpierw jedno opakowanie na 100% później wracamy po nim do dawnego mleka i jak znowu będę kolki to dopiero wtedy jedno opakowanie na ryczałt zowu do starego mleka i jak znowu kolki to już wtedy na ryczałt normalnie. Poza tym to podobno na alergię skórną, dziwne, że na opakowaniu jest napisane KOLKA JELITOWA! :crazy::crazy::crazy: kupiłam ten zakichany bebilon, Zuzia go nie chce pić:crazy:
W poniedziałek idziemy do pediatry prywatnie! już nigdy na nfz nie pójdę!!!:crazy: to jest normalnie robienie z dziecka królika doświadczalnego:crazy::crazy::crazy::crazy:

Rurka
- jesli Zuzia nie pije tego Bebilonu, to Nutramigenu tym bardziej Ci nie wypije - to jest naprawde swinstwo jesli chodzi o smak i wiele maluszkow nie chce go pic. A czy Zuzinek ma jakies inne problemy typu ulewanie, czy wymioty, czy tez objawy AZS? Bo jesli tylko kolki, to czemu wlasciwie chcesz zmienic mleczko? Wiem, ze Cie ta sytuacja meczy, ale jesli Zuzinka trapia tylko kolki, to zmiana mleka niestety nie pomoze. Moze sprobuj przejsc sie do fizjoterapeuty. Wiem, ze czesci maluszkow pomaga kilka wizyt - mimo, ze nam sie wydaje, ze jedno nie ma nic wspolnego z drugim... Ponadto teraz tak niestety jest, ze u malucha trzeba przeprowadzic prowokacje i podac zwykle mleko po pewnym czasie uzywania preparatu mlekozastepczego, by stwierdzic, czy na pewno niezbedny mu jest tenze preparta mlekozastepczy. Dlatego ta lekarka powiedziala Ci, ze dostaniesz refundacje na 1 opakowanie, po czym musisz podac zwykle MM, by dostac dalej refundacje. A co do tego, co jest na opakowaniu: kolka jelitowa to tylko ewentualny objaw alergii/nietolerancji bialka. Duzo pewniejszym jest alergia skorna i dlatego wiekszosc lekarzy nie wypisuje recept na Nutramigen czy Bebilon od razu przy samych kolkach. Duzo cierpliwosci Wam zycze i mam nadzieje, ze Zuzi szybko przejdzie! Musisz, kochana, uzbroic sie w cierpliwosc dla Twojego wlasnego spokoju i dobrej formy. Zobaczysz, ze ten czas szybko minie i zaraz bedzie juz tylko wspomnieniem. ;-) Pozdrawiam cieplo!

reklama
Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry