reklama

Rodzące i staraczki w 2011

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
witajcie,

przyszłam się tylko przywitać bo znów zmęczona jestem ... więc i dziś Was nie doczytam;(
muszę mniej pracować... a dziś się dowiedziałam, że wystarczy jak 4 godziny będę w pracy;)

i chyba dziś pierwsze kopniaczki poczułam, fajniutko było;)

mam nadzieję, że u Was wszystko dobrze :-)

LOOOOOOOOOOOOOOOO.... suuuper! kopniaczki czy takie giligili dziwne ? ja najpierw mialam dziwne gili gili, niezbyt lubilam dziwne uczucie jeszcze tak jakos gleboko wewnatrz... a pozniej juz kopniaczki niesamowite :) zazdroszcze!!!

reklama
witajcie,

przyszłam się tylko przywitać bo znów zmęczona jestem ... więc i dziś Was nie doczytam;(
muszę mniej pracować... a dziś się dowiedziałam, że wystarczy jak 4 godziny będę w pracy;)

i chyba dziś pierwsze kopniaczki poczułam, fajniutko było;)

mam nadzieję, że u Was wszystko dobrze :-)

jeju super musi byc to uczucie

super ze macie domek a co ma być z porodem jak nie pracujesz??
No sama nie wiem właśnie bo różności słyszałam. Że masz poród i leczenie za darmo tak jak w tedy gdy pracujesz ale też że za wszystko trzeba płacić. Ja jeszcze zobaczę czy mi się uda załatwić Medical Card ale to będzie zależeć od dochodu czy nie przekroczy. Bo nie wiem czy się na bezrobocie załapie bo też różności słyszałam... mam przerobione jakieś 3 lata tutaj w tym ponad 2,5 roku w ostatniej pracy razem z macierzyńskim ale z pracy zrezygnowałam sama więc nie wiem czy to nie będzie na minus po tych zmianach w zasadach przyznawania. Jak dostane P45 to się podowiaduje co i jak no ale jedno jest pewne na zasiłku z porodem było by tak jak w pracy....

maryla86 a ja mam do ciebie pytanie czy z takich drewnainych lozeczek mozna zrobic potem kojec tak jak z turystycznego czy one maja jedna wysokosc tego dolu

mama05szybciutko wracaj do zdrowia dobrze ze leki dzialaja
Drewniane łóżeczka też są opuszczane w dół . Są takie co mają 2 i 3 wysokości. Regulujesz sobie w zależności od wieku dziecka

super z domkiem!!!! tez bym cciala miec wielki dom z ogrodkiem i w ogrodku bujaweczki i paiskownice :)
No właśnie:-) No i tarasik albo altankę gdzie można pić ciepłą herbatkę wieczorem i zimny napój w upalne lato:-D:-D:-D

Ostatnio edytowane przez moderatora:
No sama nie wiem właśnie bo różności słyszałam. Że masz poród i leczenie za darmo tak jak w tedy gdy pracujesz ale też że za wszystko trzeba płacić. Ja jeszcze zobaczę czy mi się uda załatwić Medical Card ale to będzie zależeć od dochodu czy nie przekroczy. Bo nie wiem czy się na bezrobocie załapie bo też różności słyszałam... mam przerobione jakieś 3 lata tutaj w tym ponad 2,5 roku w ostatniej pracy razem z macierzyńskim ale z pracy zrezygnowałam sama więc nie wiem czy to nie będzie na minus po tych zmianach w zasadach przyznawania. Jak dostane P45 to się podowiaduje co i jak no ale jedno jest pewne na zasiłku z porodem było by tak jak w pracy....
kochana wszystko jest za darmo :) tylko 1 wizyta gdzie lekarz stwierdza ciaze 50euro :) moja kolezanka urodzila tutaj 2 dzieci i nie pracowala nigdy :) wszystko jest za free http://www.gazeta.ie/art/Twoja-ciaza-na-Zielonej-Wyspie.html

josephine - gili gili to juz jakiś czas jest, dziś było całkiem na nowo i całkiem inaczej :-)
Pamiętam jak to było jak mała tłukła się jak wracałam z pracy i siadałam chwile w spokoju albo na przerwie:-) Nie wiem dlaczego ale zawsze miała mi za złe jak sobie siadłam i dawała mi popalić:-D:-D A jak już siadłam na kompa to wybitnie:-D:-D Już nie mogę się doczekać kiedy znów to poczuje:-D:-)

kochana wszystko jest za darmo :) tylko 1 wizyta gdzie lekarz stwierdza ciaze 50euro :) moja kolezanka urodzila tutaj 2 dzieci i nie pracowala nigdy :) wszystko jest za free Gazeta.ie :: Twoja ciąża na Zielonej Wyspie
To że za pierwszą wizytę u GP się płaci to wiem a potem masz parę wizyt u niego i w szpitalu za darmo ale wiesz jak mnie w przychodni spowiadali z tego gdzie pracuje jak długo itd. i jeszcze mówili że trzeba mieć przepracowane minimum 1,5 roku żeby się należało a ile kartek musiałam wypisać ehhh. Ci Polscy lekarze to chyba sami nie wiedzą:-) W połowie ciąży stwierdziłam że przy następnym dziecku pójdę do irlandzkiego doktora bo może się coś więcej na ciąży znają;-);-) No to chociaż tyle że jednak nie trzeba będzie jedno zmartwienie mniej:-) Dzięki

To że za pierwszą wizytę u GP się płaci to wiem a potem masz parę wizyt u niego i w szpitalu za darmo ale wiesz jak mnie w przychodni spowiadali z tego gdzie pracuje jak długo itd. i jeszcze mówili że trzeba mieć przepracowane minimum 1,5 roku żeby się należało a ile kartek musiałam wypisać ehhh. Ci Polscy lekarze to chyba sami nie wiedzą:-) W połowie ciąży stwierdziłam że przy następnym dziecku pójdę do irlandzkiego doktora bo może się coś więcej na ciąży znają;-);-) No to chociaż tyle że jednak nie trzeba będzie jedno zmartwienie mniej:-) Dzięki
ale mowisz o przychodni w polsce tak??

reklama
kpi23, przypomniałaś mi jakie to fantastyczne uczucie...

Miałam coś jeszcze napisać i zapomniałam. Zmęczona jestem, a muszę jeszcze ogarnąć chałupkę, bo Karol z kotami zrobili niezłe pobojowisko.
Dobranoc lejdis:-)

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry