• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Rodzące i staraczki w 2011

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Monia, to podobnie jak ja.. U mnie zwykle jest tak, że przychodzi moment, że zawalają mnie robotą i już nie daję rady śledzić BB...
Corazon, jak dzisiaj samopoczucie..? :-)

reklama
pok w kwestii wanienki ci nie doradze bo ja mialam taka zwykla i wychodze z zalozenia ze nie ma co za bardzo kombinowac i przeplacac bo taka wanienke krotko sie uzywa. Iwe kompalismy w duzej wanie od 7 miesiaca jak juz stabilnie siedziala. nie powiem bo w tej malej zmiesicila by sie spokojnie do roku ale z duzej miala wieksza frajde, bo wkladalismy jej zabawki do kompania i mogla chlapac do woli.

A my z kolei używamy wanienki nadal:) Chwile sie kąpalysmy w dużej wannie, a teraz wstawiam małą do dużej:) Wiki siedzi i tak więc nie potrzebuje dużej przestrzeni, a do małej można napuścić więcej wody i ma większą frajdę:) wrzucam zabawki i panna chlapie na wszystkie strony:) A poza tym to jak łazi to często się wywala i w małej co najwyżej się wody napije a w dużej by się jeszcze potłukła..
Zresztą do dużej nam leci woda po praniu i zawsze wyparzałam przed kąpaniem Wiki a z małą to tylko wstawiam i napuszczam wody:))
Ale też uważam że najzwyklejsza plastikowa jest najlepsza:)

o i tak myslalam, ze kazdy bedzie mial swoja teorie :)
ja sie tylko nad tym do lezenia zastanawiam ze wzgledu na emka. z kolei jesli sie okaze, ze wygodniej by mu bylo na przedramieniu, to w takiej wanience nie ma juz miejsca, zeby tak normalnie dziecko trzymac.
chyba widzialam takie zwykle wanienki z mozliwoscia dokupienia wczepianej foczki. moze cos takiego? i najpierw wanienka a potem jak sie okaze, ze mu tak ciezko dwiema rekami na raz (tym bardziej, ze mysle, ze jakby mial sam Zosie trzymac, to bardzo szybko mu sie lapka zmeczy i bedzie sie wtedy bal, ze straci panowanie), to bedzie mozna dokupic foczke.

pok w kwestii wanienki ci nie doradze bo ja mialam taka zwykla i wychodze z zalozenia ze nie ma co za bardzo kombinowac i przeplacac bo taka wanienke krotko sie uzywa. Iwe kompalismy w duzej wanie od 7 miesiaca jak juz stabilnie siedziala. nie powiem bo w tej malej zmiesicila by sie spokojnie do roku ale z duzej miala wieksza frajde, bo wkladalismy jej zabawki do kompania i mogla chlapac do woli.

tez taki mam plan, zeby wanienka tylko na chwile i jak tylko Zosia pewnie usiadzie to ja przeniesiemy do duzej wanny.

Ja tez jestem za zwykła. Cudy do leżenia mozna sobie darować, wygodniej oprzec dziecko na przedramieniu:tak:

jak dla kogo. nam pewnie tak ale takim chorasom jak moj emek juz niekoniecznie ;/ ale trudno mi stwierdzic, bo nie ma jak tego sprawdzic. na cudzych dzieciach testowac nie bedziemy :)

Pok my cały czas kąpaliśmy razem:) Mąż trzymał a ja myłam:) Nawet nie wiem jak to jest kąpać dziecko samodzielnie:)
U was możecie zrobić odwrotnie, ty możesz trzymać:)

dzieki Monia!!! pomysle, bo to chyba dobry kierunek, chociaz tez ccialabym im dac jakies chwile we dwoje, zeby emek nabral pewnosci siebie beze mnie stojacej obok i mowiacej co i jak, bo juz widze, ze on na mnie we wszystkim liczy (to sie przeliczy!!! :-D:-D przeciez ja tez bladego pojecia nie mam co i jak! :-D:-D)

a jeszcze kochane pomecze was dalej. jako ze coraz czesciej budze sie z plamami na pizamie przyjdzie chyba zaraz czas na wkladki laktacyjne - macie jakies polecane albo jakies, ktorych absolutnie lepiej nie? czy to moze jeden pies i wszystkie mniej wiecej takie same.

Poczku to może zwykłą wanienkę i dokupić foczkę?? będziecie mogli wypróbowac jak jest Wam najwygodniej :))
Co do wkładek to musisz kochana testować sama jakie najlepiej CI pasują. Ja miałam Johnson&Johnson i mi odpowiadały :)

A Ufolka kąpała mama zawsze sama :-p I nawet nie wiem jak to jest kąpać razem :-D A kąpię prawie od początku w wannie :-) Wanienka była właściwie bezużyteczna :eek:
No dobra... ze dwa razy mama i tata razem kąpali i ze dwa razy tata się sam z Olą bawił ;-)

Oto wczorajszy Ufolek w domowym basenie i w nowej stylizacji AFRO :rofl2:

Zobacz załącznik 482392Zobacz załącznik 482393Zobacz załącznik 482394

DZIEŃ DOBRY :-):-):-)

Ostatnia edycja:
reklama
KUOT! czesc! :)
piekne afro! ja siostrze zawsze robilam wasy i brode :)
ja sie dalam tutejszej propagandzie, ze w duzej wannie nie ze wzgledu na to czym sie ją myje, poza tym emek by sie tak nie schylil do normalnej wanny a poki, co wszystko robimy tak, zeby on tez mogl robic jelsi tylko bedzie mogl i chcial. Nie wiem na ile bedzie robil ale gdybym nie zwracala na to uwagi, to moglabym mu kompletnie uniemozliwic wykonywanie wiekszosci czynnosci przy Zosi. Wymagac niczego nie bede ale chce, zeby mial opcje.

a z tymi wkladkami... to one sie czyms roznia!?

czy ktus ma niusy od made?

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry