• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Rodzące i staraczki w 2011

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
reklama
hej wieczornie :)

pazury jakims cudem zrobilam i u rak i u nog , przy 5 pobudkach od 19 :szok::cool2:
syropek przeciwbolowy poszedl w ruch :zawstydzona/y:
niech juz ten zab sie przebije i moze odetchne , bo bez kitu wymiekam tak ciagle lazic do malego ...no i biedak sie niezle meczy , az zebami zgrzyta :-(

Asionku no wiesz ja akurat potrafię zrozumieć (!!!!!!!!!!!!!!!!) bicie Martynki. Sama byłam młodszą siostrą - która była o wiele lepiej traktowana od brata. Bo młodsza. Bo dziewczynka. Bo lepiej się uczyła. Bo grzeczniejsza. Bo ludzie bardziej zagadywali. A mój brat biedny zawsze z boku....Nie dziwię się, że mnie nie lubił! I dlatego ja oczywiście staram się Maciusiowi nie pozwalać - jak mam gorszy moment to podniosę głos, w kącie stawiam - ale ogólnie to rozumiem czemu on to robi - on może tego nie rozumieć - ale my dorośli już powinniśmy! A tatuś tak się miota, denerwuje strasznie, ciągle tylko podnosi głos na Maciusia - to mnie najbardziej stresuje w tym wszystkim.

podejscie macie dobre wiec napewno w koncu efekty beda !
ja bylam ta starsza i wiem jak jest .. przez niektore akcje mialam niezly uraz i wsumie do dzisiaj zal mi zostal ... wlasnie przez faworyzowania , ciagle upominanie itd. rodzi sie agresja i chec dokuczenia rodzenstwu i jakims sensie nienawisc , moze za duze slowo , ale jakos nie mam innego

Dzień dobry koleżanki :happy:
Na razie tylko na tyle mnie stać, bo czuję się do d... Myślałam, że kawa poprawi mi samopoczucie, no i w efekcie przypomniało mi się dlaczego jej nie pijam... bleee...

i jak juz lepiej ? :)

Wiola i Franio do domu:-D

super wiesci !!!! :))))))))))))))

Nigdzie nie jadę :eek: Ufolek na rękach cały czas wczepiony jak małpeczka :-p Kombinuję jak tu siku zrobić hehe, parę razy mi się z wczepionym ufolkiem udało :-D

maly lata jek perszing wszedzie za nami i juz kilka razy zdarzylo sie wc z Natem na rekach i to grubsza sprawa byla na tapecie :rofl2:

Moje dziecko właśnie pierwszy raz zawołało że chce kupę i zrobiło ją do nocnika BEZ pieluchy:-):-):-):-)
A mnie przy tym nie było:-(:-(:-(:-(

super :) gratki !!! szybko u was poszlo

k

ło matko chrzciny.. u nas zgoda zapanoala, ze chrzcin nie bedzie. dziadkom to raczej zwisa a prababcia jedna jako sobie bedzie musiala poradzic, po pozostalym prababciom tez zwisa.
powiedzialam to ostatnio kumpeli, na co ona - no cos ty!? a prezenty!? to jak ludzie chrzciny dla prezentow robia to ja juz nadziei dla swiata nie widze. juz hipokryzja straszna i obraza ludzi wierzacych byl moj slub koscielny, dalej brnac w takie zaklamanie nie bede... z szacnku dla tych, dla ktorych znaczenie to ma.

ja koscielnego dlatego wlasnie nie bralam , a chrzciny .. hmmm jeszcze sie waham
napewno nie robie w Pl jakby sobie tego rodzinka zyczyla , z pompa i prawie , ze drugie wesele
o nie nie :) nie ma takiej opcji :no:
jak juz sie wogole zdecyduje to tutaj gdzie papierologi nie ma , jest na luzie bez mszy i innych takich
tylko my , maly i rodzice chrzesni , pozniej moze jakis obiad , ale tylko dlatego , ze znajomy z daleka przybywa :)
a ludzie teraz to wariuja normalnie z chrzcinami , urodzinami juz nie wspomne o komuni :/ dla mnie to jakas farsa sie robi i tyle
nie ma to nic wspolnego z prawdziwym motywem dla jakiego sie wogole sakrament przyjmuje ...

hejo

witam się po wczorajszym dniu w samochodzie, zaraz mnie znów szlak trafi bo moi kochani dziadkowie znów siedzą w kuchni i debatują a dziecko mi śpi w pokoju obok...a oni oboje przygłusi...
mamy masakrę ostatnio z usypianiem małej, więc przerzucam ją na 1 drzemkę dziennie, tylko,że oni nie dadzą jej pospać tych 2 h żeby do wieczora potem wytrzymała...i tak potem cały dzień się ciągnę z marudą...brak mi już sił...odpadam...a jak moja babci powie mojemu synowi że jest niedobry i nieusłuchany to jej przylutuje...totalna inwigilacja od miesiąca....o wszytko wypytują...wszystko komentują...wybaczcie...ale prawie ryczę...mam dość!!!!!!!!! byle do soboty bo może wtedy pojadą....
!

nie ma co wybaczac , czasami tzreba sie wygadac i czlowiekowi od razu lepiej :)
w takim razie oby do soboty :))) &&&&&&&&&&&&

Beta 94,2 ml...czyli ponad 100% :)))

super :))) ale sie ciesze !!!

Aleksander to Olek. Alek jest od Aleksego.
Aczkolwiek na upartego pewnie do aleksandra tez mozna mowic alek.

Wiolu! Cmokam! Odsapnij troche kochana! Pewnie latwo pwoiedziec z dwojka dzieci...

Ciekawe jak tam madowe babcie dzis. Myslalm, ze klezanka wpadne jakies zarty oddzialowe poopowiadac :)
made! Kciuki za jutro czymam!

Kocur! Gdzie ty?

Rurko jak wyjec?

Ja sie dzis narobilam jak osiol. Nib nie fizycznie ale. Tak jestem padnejta. Siostra dzis miala wyniki rekrutacji na studia a te internetowe systemy byly przeciazone i dlugo trwalo zanim sie dowiedzielismy co i jak. Do wieczora zdecydowala co wybierze i poszla balowac :) ale co sie naradzalismy cala rodzina to nasze :) emek z kolega odebrali zosine lozeczko i przywiezli do domu. Mam nadzieje, ze w weekend skrecimy! Jeszcze tylko materac, komoda z przewijakiem i zaczne prac ubranka, posciele i wszystko wietrzyc :) boooosko!

Cześć:)

Pok skręcanie, pranie, prasowanie i układanie to najpiękniejsze:))) Potem już sie nie będziesz tak cieszyć tymi rzeczami bo maluch będzie:) Także naciesz się widokiem, zapachem i powyobrażaj jak będzie Zosię ubierać, przewijać itp:))
I tak będzie inaczej ale co sobie pomarzysz to Twoje:))

Cora gratuluję z całego serca!!!!! Beta śliczna:)

A my znowu mamy sukces nocnikowy:) Młoda już też siku woła:)) Czasem się nie udaje ale przynajmniej załapała o co chodzi:))

reklama
monia czesc:-)
zaraz pojde zobaczyc:-)
Franek ok , czasem jeszcze zakaszle , ogolnie to bardzo spokojne dziecko, wiadomo ma tez gorsze dni ale nie jest zle.Iwa kaszle jak wsciekla, az boje sie isc z nia do lekarza. Lukasz mowi ze np przez godzine kaszle co chwile a potem dzien , lub dwa wcale i faktycznie chyba tak jest.

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry