• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Rodzące i staraczki w 2011

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Paula - kolorowych :))

ewciu - dobrze, ze macie ten pokład, bo przynajmniej nie ma niebezpieczeństwa, że się to to zamoczy. Gryka czy kokos, jeden pierun...niestety, ale nie ma to znaczenia, piszą tak w ulotkach bo to fajnie brzmi dla laików, przecież fajnie mieć taki dwustronny materac lato/zima czy w przypadku wspomnianym wcześniej gryka/kokos. Wymyślają cuda niewidy, a tak naprawdę nic to nie wnosi, nic nie znaczy, puste słowa. Zwykła gąbka jest dużo lepsza, naprawdę :) I kosztuje chyba 30 zł.

Ostatnia edycja:
reklama
Made dziękuję :* dobrze wiedzieć, jak będę kiedyś małego do łóżka eksmitować, to jeszcze się Ciebie poradzę:tak:
kurcze, w życiu bym nie powiedziała!!! Nieźle w sklepach są zorientowani:wściekła/y:

Ewciu! dzieki za nozyczkowy komunikat. Czyli cienkich szukac. Najgorsze, ze one wszystkie w tych grubych plastikowych opakowaniach i sie pomacac dokladnie nie da.
A tak w ogole... nozyczki czy obcinacz? :)

lilu no droga potwornie niestety. Te miarke moja mama kiedys capnela w Gdansku w TK Maxx, bodajze za 50 zl dawali ale na chwile odlozyla, zeby pomaca cos innego i ktos jej capnal... a sztuka byla tylko jedna. Za to dzis capnela mocno przeceniony taki szalik dla mamy/taty/opiekuna z lusterkiem i innymi niepsodziankami do ciagania i bawienia.
jak bedziesz na polnocy, to koniecznie! niedaleko Ikei na obwodnicy (Gdynia chyba jezdzi do tej samej ikei, co gdansk..), jest media markt i inne takie i tam jest wlasnie TK Maxx - cuda podobno mozna tam wynalezc. TK Maxx - marki znanych projektantów do 60% taniej

sprawdzam moja wyprawkowa liste i takie mam zapytania:
1. butelka 125 ml czy 260 ml jako pierwsza butelka na wszelki wypadek? mi sie wydaje, ze ta mala na poczatek starczy na wode czy cus a jesli sie okaze, ze jednak do karmienia trzeba nam butli, to sie dokupi wieksze? Czy to zla logika?
2. z jakiej tkaniny przescieradlo? jersey jest ok?
3. nawilzacz - musi byc ultradzwiekowy? bo mamy taki zwykly w domu, troche halasuje ale moze to nie o to chodzi? nawilzacz raczej miec musimy, bo w naszym z lekka gorskim klimacie zima sucho az sie w ustach lepi.
4. termometr - zblizeniowy, dotykowy, do ucha, do tylka? takiemu, co mierzy z oddali chyba nie zaufam (poza tym co to za cena!?)

i yyyy to chyba tyle na tyle.

aa no i mi tez sie wliczbach nie zgadza ilosc pokoi vs ilosc czlonkow rodziny i problem z sypialnio-salonem ;/
moze to jakis KOD!?

Ostatnia edycja:
ewcia - pewnie materac kupowaliście w dzieciowym sklepie, co? Tam niestety personel nie jest szkolony pod względem materacy, zalecają takie jakie ludzie najczęściej kupują, a tylko w profesjonalnym sklepie z materacami dowiedziałabyś się tych wszystkich rzeczy. W profesjonalnym salonie z materacami nie kupi się już boneli, a co dopiero kokos czy grykę. Chyba, ze się klient uprze, a są i tacy ;) I nawet nie przekona go wysiedziana dziura w bonelu, ma być i koniec! :-)
W razie potrzeby polecam się, może jeszcze nie wyparuje ta cała zdobyta wiedza lateksowa :-D

Poczku my mamy pełen zestaw a tylko używamy nożyczek:tak: ale to tylko ze względu na to jak wcześniej napisałam, ze w komplecie były najcieńsze nożyczki, dlatego brałam zestaw:tak: a cynk dostałam od forumowej koleżanki, ze te najlepsze, bo tez kupiłam grube:baffled:
dokładnie, nie da się dokładnie przez to opakowanie przyjrzeć:baffled:

Ad.1 ja wzięłabym mniejszą:tak: w sumie ja kupiłam mniejszą:-D ale to już jak mały był, bo miałam tak zakodowane w głowie, ze będe karmić cycem, ze za butelkami się nie rozglądałam:-p aaaa i długo nam posłużyła:tak: Dużą mamy dopiero gdzieś od 5 mscy:tak:
Ad.2 Kupowałam z początku frotte przez allegro, później dokupiłam z jerseyu i to drugie w mojej ocenie jest o wiele lepsze:tak:
Ad.3 Przykro mi, nie pomogę, bo w tym wypadku mamy najzwyklejszy, wieszany na kaloryferze:-p
Ad.4 mamy termometr ileś tam w 1, dla mnie lipa... najlepeij zmierzyć mi zwykłym elektronicznym choć nie powiem jak Mikołaj był mniejszy, to bywało, ze dzięki temu nie musiałam Go wybudzać i temp. zmierzyłam, ale często gęsto pokazywał rózne temperatury... na szczęście kiedy trzeba było "zachowywał się normalnie" dziewczyny ma maju polecają z brauna do ucha, ja nie wiem, bo takowego nie posiadam;-)

Made, tak tak w dzieciowym...

Kotku, a ja z początku się zastanawiałam o co chodzi hahaha a poczekasz jeszcze chwilkę? coś Ci pokażę? ;-)

Ostatnia edycja:
Kobity wlazłam na IKEA.COM.PL i przepadłam! AJM SORY!

Paulinko uda Wam się uda! U mnie to chyba żaden zaszczyt mnie nie kopnął, że w wieku 34 lat udało mi się na kredyt wziąć mieszkanie w starym bloku hehe - Ty w moim wieku to willę będziesz miała! Zobaczysz - wspomnisz moje słowa!

Kocurku będzie tak: 1. pokój pana (bo ja jego mega biurka, regałów i całego tego bałaganu na oczy nie chcę widzieć! :-p:-p:-p) 2. pokój Maciusia, 3. pokój Martynki, 4. salonik (miał być z 5 SALONEM, ale wszystko zmierza ku temu, że będzie----->) 5. sypialnia. I policzyłam, że jak wstawimy łóżko 180 cm to będziem na główkę wskakiwać, bo pokój ma 2 metry szerokości :rofl::rofl::rofl::rofl::rofl::rofl::rofl::huh::huh::huh::huh::huh::huh::huh:

Aha i powiedzcie - jak się wchodzi do IKEI (na serio nigdy nie byłam) to odnajdę się w tym gąszczu? Już mniej więcej upatrzyłam co chcę, bo zakupy z dziećmi to wiadomo jakie są, ale czy ja te produkty tam odnajdę???

reklama
Lilu - wszystko wybierasz na górze, bo tam jest ekspozycja, zapisujesz sobie na karteczce, które są przy każdym dziale, co i na którym regale, bo wszystko jest na dole, w magazynie :)) A Maciusia najlepiej zostawić na kulkach :-) Ja tak zawsze robiłam z Victorią ;)))

poczku - ja się podpisuję pod tym co o prześcieradełkach napisała ewcia :)) Jersey fajniejszy, a jeszcze fajniejsza cieniutka flanelka :))

Ostatnia edycja:
Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry