reklama

Rodzące i staraczki w 2011

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
zapmarta ja nie wiem czy sie w czwartek odważę:-pJednym się spieszy a ja sie boję:-p
neta nie pomogę ci poszukaj na necie ulotki jak nie masz w domu, tam na pewno pisze:-)
mama jak zwolniłaś to teraz ja pod prysznic
nika witaj :-)
teraz ja pod prysznic i masaż oliwka bo mi skóra wyschła az swędzi.:szok:

reklama
hej mam pytanie na gorąco...
od czwartku dzielnie staraliśmy się o maluszka... ale dzisiaj mam coraz silniejsze objawy zapalenia dróg moczowych!!!
nie wiem czy mogę wziąc jakieś leki - bo staranki mogą okazac się owocne!!! A boli mnie coraz bardziej i ciągle latam do łazienki i coraz boleśniej sikam :zawstydzona/y:
jutro bez lekarza się nie obejdzie pewnie !!!
proszę o radę odnośnie leków i czy lepszy będzie w tej sytuacji ginekolog czy urlolog??

Urolog lepszy :tak a możesz spokojnie brać urosept do 6 tabletek na dobę i zrobić sobie nasiadywanki z rumianku :tak: Robisz sobie mocny wywar w kubku z trzech saszetek rumianku i wlewasz do miski i uzupełniasz letnią wodą - siedzisz ok 15-20 min i tak 2-3 razy dziennie najlepiej :sorry: Oficjalnie nie poleca się furaginu czy uroseptu w ciąży ale nikt nie udowodnił im działania negatywnego więc są stosowane - jeśli bardzo piecze to do 6 tabletek na dobę urosept możesz wziąć - ostatecznie lepiej wyleczyć infekcję niżby miała się ona dostać do układu rozrodczego powodując większe szkody :tak: Furagin jest lepszy ale i może powodować skutki uboczne - dlatego lepiej samemu zdecydować :tak: furaginy nie pamiętam dawkowania ale sobie w ulotce możesz przeczytać :tak: Chyba lepsza furagina :tak:

Spadam Karolę uśpić i sama idę lulu :-p Rano po przedszkolu zajrzę na chwilkę :tak:

MAMA - no czytała:cool2: A 5 minut temu przyszła do mnie do pokoju polożyla się na drugiej sofie i....... zasnęła:confused::confused: Teraz muszę ją przetransportować do jej łóżka:tak::tak:
AGNIESZKA - hejka:-)

Dziewczynki ja już szału dostaje pomału z tymi moimi piersiami.... :tak: Przyszedł wieczór, a one znowu bolą tak mocno, jak wczoraj... Teścik leży koło mnie na stole, najbardziej "zaawansowany" jak udało mi się znaleźć w sklepie... Elektroniczny :laugh2: Nie dość, że w okienku pojawia się napis "ciąża" lub "brak ciąży", to jeszcze w przypadku pozytywnego wyniku pokazuje dodatkowo szacowany tydzień ciąży na podstawie ilości hormonu ciążowego :laugh2:

SERGEEVNA - to taki wypasik kupiłaś:-D:-D:tak::tak: A mnie na początku ciąży z Pati tak bolały piersi że jak chodziłam po schodach to się za nie trzymałam żeby bylo mniej wstrząsów;-);-)

witam wieczorowo.
Sol świetne zakupy. I ładne z Was dziewczyny. A ukochanie brzusie takie słodkie :-)

Mój M. już śpi. Podziwiam go, ja na jego miejscu bym nie usnęła:no: ale niech śpi :)

hejka nika:)
mama pisała może do Ciebie nasza Aguśka?
AGNIESZKA- nie pisala:no:jutro rano do Niej napisze i dam znać:tak:i dziekuje Ci-wiesz...;-)
Dziewczynki ja już szału dostaje pomału z tymi moimi piersiami.... :tak: Przyszedł wieczór, a one znowu bolą tak mocno, jak wczoraj... Teścik leży koło mnie na stole, najbardziej "zaawansowany" jak udało mi się znaleźć w sklepie... Elektroniczny :laugh2: Nie dość, że w okienku pojawia się napis "ciąża" lub "brak ciąży", to jeszcze w przypadku pozytywnego wyniku pokazuje dodatkowo szacowany tydzień ciąży na podstawie ilości hormonu ciążowego :laugh2:
SERGEEVNA- :szok::szok:ale Wy tam macie super testy!!!!!!!!!!rewelka-ale kochana,czasem nie rob dzis-poczekalas tyle to poczekaj do jutra rana-pamietaj-6 robisz test a 6.06 nam piszesz jaki wynik:tak:umowa???

NIKA- to przenies spiaca krolewne do Jej loża:tak:

SERGEEVNA - to taki wypasik kupiłaś:-D:-D:tak::tak: A mnie na początku ciąży z Pati tak bolały piersi że jak chodziłam po schodach to się za nie trzymałam żeby bylo mniej wstrząsów;-);-)

nika mnie już bolą od kilku dni, ale dopiero 3 dzień aż tak, że wytrzymać nie idzie... :tak: No zobaczymy jutro co z tego wszystkiego wyniknie... Bardzo jestem ciekawa... :laugh2:

reklama
sergeevna- kurcze to ja nie wiedziała że w ogóle są takie testy :-p:-p:-pa ile takie coś kosztuje???
co do piersi to myślę że jesteś w ciąży :-):-):-):-) a jutro to tylko formalność, bo ja tak właśnie miałam jak byłam zafasolkowana, bolały mnie dotykać nie mogłam spać na brzuchu ze stanika mi uciekały bo urosły chyba ze 2 rozmiary piekł mnie brodawki, żyłki wyskakiwały

A ja właśnie toczę walkę z paczką herbatników :wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y: nie chcą się otworzyć:-(:-( a taką mam na nie ochotę :wściekła/y: idę je nożem potraktować :-p:-p:-p:-p

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry