reklama

Rodzące i staraczki w 2011

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
czesc kakik :) fajnie, ze do ans dolaczylas!
no ja kwas zaczelam brac krotko przed ciaza, kilka m-cy przed, 3 lub 4 dokladnie nie pamietam
moze jeszcze ( jesli nie robilas niedawno temu) zrob sobie cytologie, zeby miec pewnosc ze wszystko jest ok i standardowy bilans badania krwi i moczu ( czy czego tam nie brakuje w organizmie)
aha no i niech ejszcze ci witaminki jakes przepisze, poleci jelsi nie sa na recepte :)

Witaj Josephine :-)

aha czyli tak jak myślałam o tym kwasiku foliowowym, krótko przed ciążą. cytologie robiłam w wakacje, ale nie zaszkodzi jeszcze raz, żeby się upewnić. dzięki za rady i proszę o więcej:)

maryla86 miło mi poznać:P

A do sklepiku na pewno zajrzę ;p A to staranka zaczynasz jeszcze później niż ja, a ja już myślałam, że za wcześnie zaczynam się przygotowywać, uffff:P

mama06 Hejka:P

O to fajnie, to będziemy się razem wspierać w naszych starankach:) W czerwcu planujemy zacząć, tak pod koniec, bo wtedy będę miała owu ( już obliczyłam sobie na kalkulatorze owulacyjnym). Planujemy wtedy wakacje, już się rozmarzyłam (plaża, morze i bzzzzzzz:D)
To daj znać, jak wrócisz od gina, ja będę szła w następnym tygodniu. Ale masz dużo maluszków w domku, jak ja ci zazdroszczę.

Ostatnia edycja:
reklama
no zebys wiedziala mama ze odzylam!!! i to jak!!! rano nie mialam energii do niczego, wszytsko mi sie walilo na leb
a teraz juz mam poodkurzane wczesniej, + kurze, zrobilam sobie pozadny obiad ( bo zazwyczaj to olewam niestety swoje posilki i robie tylko pozadna kolacje dla nas 2)
poogarniam jeszcze troche mieszkana w oczekiwaniu az przestanie snieg pruszyc ( takie drobne gowno z deszczem leci od 2 godzin) i pojde z malym na spacerek choc chwile, jest dzis -3!!! boze jak pomysle ze tydzien temu juz bylo 10-11 stopni i slonce...
aha musze ejszcze do carrefoura wstapic jakies zakupy zrobic...
aha i jeszcze sie zmotywowalam i poukladalam zdjecia z wakacji, popodpisywalam i wiecozrkiem wloze do specjalnego albumu a czesc przygotuje koperte znaczek i wysle prababciom jutro

JASNA CHOLERA Z TYM NETEM-MULI,ZE ...:angry::wściekła/y::angry: Przed chwila byla po Zuze-masakra jak napadalo,nie nadarzaja z odsnierzaniem-ulica jest biala,jezdzi sie 20 na godzine-dolina z ta zima!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! KAKIK- ta ja mam juz 2 dzieci,ale tego trzeciego pragne jakby mialo byc pierwszym:tak: pierwsze dzieciatko stracilisny a potem troche zeszlo zanim zobaczylam 2 kreski na tescie:-(no,ale najwazniejsze,ze sie udalo i teraz licze,ze w 2 lub 3 cukle sie uwiniemy i fasolka zagosci pod moim sercem:-D JOSEPHINE-no widze,ze skrzydel dostalas-posprzatalas i obiadek zrobiony-rewelacja,jak to dobre wiadomosci uskrzydlaja-chyba,ze reed bulla wypilas:-) jak tam kobiety=nadal na forum cisza,oj chyba nikt tu dzis weny nie ma do pisania:no:

no udało się uporała się ze wszystkim :) w końcu :)
dziewuszki a co tu tak cicho ???? nie no spuścić was z oka a wy orazu na wagary:cool::crazy: zapraszam z usprawiedliwieniami:-D:-D nie no żartuje

ile dziś pączków zjedliście???? lovly jak tam kuszą te słodkości co ??

no Maryla a Ci napisze i pewnie sie zdziwisz,ale nie zjadlam ani 1 paczka,ani nawet kawalka:tak:rezygnuje na maxa ze slodkiego dzis tez sie trzymam:-Da Tobie jak poszlo???????JEDEN CZY DALAS CZADU?????

josephine cieszę się że znalazła się niania:-):-) jednak nie ma to jak wysłać męża żeby pozałatwiał co potrzeba.... gdzie baba nie może tam chłopa pośle.... hehe:-):-)
Ja też dzisiaj jeszcze żadnego pączka nie zjadłam... i dla wszystkich które nie jadły jeszcze dzisiaj ani jednego pączka i dla tych które mają jeszcze ochotę na więcej wklejam to: Pączek dla Ciebie - Agata Tomek Emilka przesyła Ci pysznego pączka. Smacznego!!!

nie no ja takiego święta bym nie opuści;la i zjadłam dwa ulubione 1 z tofi i jeden z czekoladą czyli mega słotkie ale to i tak mało bo jak wstałam to w kuchni czekały juz 3 talerze pączków :)) ach ta moja mama :) nie zna litości, no wiecie ja mam słabą tą swoją silna wole i sie poddałam :):)

Zajrzałam sobie na ten wątek, bo też planujemy z mężem kolejnego dzidziusia na wiosnę 2011, a tu już tyle osób się udziela :szok::-D

Tak więc i ja się zapisuję do waszego grona :-) Chcemy zacząć staranka gdzieś od kwietnia/ maja. Tak aby maleństwo urodziło się w okolicach marca/ kwietnia. Ostatnio zajęło nam to 6 miesięcy a nie wiem ile tym razem to potrwa bo po pierwszym porodzie miałam troszkę komplikacji i musiałam się leczyć hormonalnie. Teraz dostałam już zielone światło. A chciała bym aby między moimi dziećmi różnica wieku była ok 2,5 lat.

pozdrawiam wszystkie staraczki :)

witam Cie MARMA- ja planuje rozpoczac starania od czerwca,zeby urodzic na wiosne lub lato,zalezy ile nam zejdzie. przy corce troche zeszlo bo bylam po poronieniu,wiec po 8 m-ca test pozytywny:laugh2:a z synem zeszlo 4 m-ce;-)wiec o polowe mniej-wychodzi na to,ze teraz powinno sie udac za pierwszym razem:tak::-D jak bedzie zobaczymy choc ja juz nogami przebieram,zeby zaczac,ale wstrzymam sie do czerwca. Zuzie rodzilam 31.08 a Dominika 30.07 teraz chcialabym na wiosne,zeby maluch troche wiecej skozystal ze zlonka i do zimy mial juz troche bo napewno zaczna sie choroby skoro starszych bede miala w przedszkolu:sorry:powodzenia Ci zycze i zagladaj do nas czesto:rofl2:

reklama
Witam
Wpadam tylko się przywitać,zmęczona jestem po pracy poza tym spędzam czas z synkiem i mam trochę roboty w domu także wybaczcie ale nie jestem w stanie prześledzić co tam naskrobałyście :eek:

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry