reklama

Rodzące i staraczki w 2011

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Ale tu się dużo dzieje. Od wczoraj tyle stron nabiłyście:)

maryla86 Potwierdzam, faceci to sa duzi chłopcy. On to lego pewnie dla siebie kupuje :laugh2::laugh2::laugh2:

mama05 Tez mam pytanko o temperaturę. Mam ja mierzyć codziennie, najlepiej rano po wstaniu? od dnia zakończenia okresu. I jak podskoczy to znaczy, że to owu?? Boże jaka ja jestem jeszcze początkująca w tych sprawach;P
Z góry dzięki za odpowiedź:-p

Julia21 To czekamy na wieści i może spróbuj z innym testem, są takie właśnie bardziej wrażliwsze.

reklama
agus_kula: no ja już się nie szczepie troche jest mojej winy w tym wszystkim bo mogłam odrazu wziąść tą książeczke - ale tez nikt mnie nie poinformował że mam ją mieć:no::crazy: ogulnie troche masakra no ale co robić takie życie
ja jestem w trakcie opakowania i jeszcze 4 mam już wykupione więc wezme tylko te 4 (a miałam brać do września a wyjdzie że do czerwca będe brać), no i nie wykluczam że staranka mogą zacząć się wczesniej mój Kamil sie śmieje że dłużej jak do wrzesnia nie wytrzymam , chciała bym tak chociaż do listopada wytrzymać bo jak sie uda za 1 razem :) a chcem jak najwięcej kasy oddać zanim zaczne starania :) ale co będzie to będzie :):):-)

Tatuś kupił kolejkę bo sam chciał się pobawić nią pewnie:-) hehe Mój T mówi że jak mała podrośnie to kupi PlayStation żeby mała sobie pograła a mi się wydaje że to bardziej dla taty bo póki co mu nie pozwalam bo to pożeracz czasu a i tak go mało mamy....
No mój Kamil tez mi zapowiedział że będziemy dziecku lego kupywać nawet jak bedzie dziewczynaka - ale sie zabezpiecza co :):) ale niech mu będzie skoro będzie się razem z dzieckiem tym lego bawić to ok :)

dziewczyny podpowiedzcie jakie rozmiary powinnam jeszcze wkleić na bloga, a może nowe wyprawki do szpitala ??

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Rozumiem a poza tym sklepik będzie miał rok więc będzie trochę odchowany:-):-) Ale wszystko będzie tak jak ma być tak jak jest nam zapisane... trzymam kciuki żebyśmy wszystkie za pierwszym razem zobaczyły kreseczki na testach ja już zaczniemy staranka:tak::tak: Oj fajnie by było:-D:-D:-D
Co do mierzenia temperatur to dodam jeszcze że nie powinno się mierzyć pod pachą tylko w jednej z 3 jam ciała że tak je nazwę. U mnie jak na razie metody naturalne skutkowały. Ale bardziej sugeruje się śluzami niż temperaturą ale ja też mierze...

Ale tu się dużo dzieje. Od wczoraj tyle stron nabiłyście:)

maryla86 Potwierdzam, faceci to sa duzi chłopcy. On to lego pewnie dla siebie kupuje :laugh2::laugh2::laugh2:

mama05 Tez mam pytanko o temperaturę. Mam ja mierzyć codziennie, najlepiej rano po wstaniu? od dnia zakończenia okresu. I jak podskoczy to znaczy, że to owu?? Boże jaka ja jestem jeszcze początkująca w tych sprawach;P
Z góry dzięki za odpowiedź:-p

temp.mierzy sie od 1 dnia cyklu czyli z pierwszym dniem @,co dzien rano o stalej porze i zanim wstaniesz z lozka.jak masz skok o 2,3 kreseczki to znaczy ze owulacja byla i wyzsza temp.utrzymuje sie do nastepnej @ a jesli nie ma @ w spodziewanym czasie i temp.utrzymuje sie w okolicy 37 to juz pierwszy znak ,ze moze byc ciaza-u mnie tak bylo. pamietaj mierzysz przed wstaniem z lozka po przynajmniej 4 godz odpoczynku,ale najlepiej po nocy. no i ja zrezygnowalam z alkoholu bo czasem moze powodowac podwyzszenie temp.no i pamietaj,ze nawet lekka infekcja moze zmienic temp.no to chyba tyle.

Mada23 - witaj na forum :) mam nadzieje, że będzie ci sie z nami miło pisać :)

maryla86
- świetne te nowe fotki na blogu!! :D

zapmarta - spałam :P a potem znów zasiedziałam sie na stronkach ślubnych :P ale juz jestem :D
i bardzo się cieszę,że imprezka sie udała :D

mama05
- nom albo testuje, albo okrutna @ przyjdzie :(
a Tobie miłej zabawy na śniegu życzę z synkiem ;)

mikusia84r - zdrówka dla córci życzę!!

Julia21 - powodzenia u lekarza!! a mierzenie temp. przez tydzień nic nie da!! ja mierze od 5cykli a i tak czasami mam problemy z określeniem co i jak! na to potrzeba kilka cykli!

mama05
- widzę, że juz wróciłaś! jak na dworze było? :)

Maryla - hahaha boski mąż tej koleżanki :D i kolega też ;)

agus_kula - a ogólnie co tam u Ciebie?

kakik28
- ojjj wcale nie jest łatwo sie nauczyć tego mierzenia :/ jak pisałam wcześniej, to ja mierzę już jakis czas a ciągle jakies kłopoty z interpretacja sie pojawiają ;/

mam juz od 2 dni ci to pisze i ciągle zapomina:) co do testów to pamiętasz jak mówiłaś o tych tabletkach co chcesz sobie kupić?? to oni na swojej stronie oprucz tych tabletek sprzedają testy owulacyjne i testy ciążowe i one tak jakieś strasznie tani były pare złotych - jak dobrze kojarze :)

lovely: dzieki :):) fajnie że podobają Ci się ciuszki :)

agus_kula: no właśnie tak sobie myśle że chyba najbardziej to chodzi o ten sklep żeby sie rozkręcił jak te nasze bączki z dzieciństwa :):) bo z kasą jakoś sobie poradzimy i czasowo też no ale wiadomo sklep musi zarabiać bo przynajmniej na początek będe musiała kogoś zatrudnić i myśle sobie że tak: na początku zatrudnie kogoś na 1/2 etatu jak będe w ciąży bo wiadomo żeby przyuczyć a poza tym ja tez będe musiała badania robić więc i mi to na ręke a puki będe sie dobrze czuła to nie ma sensu żebym brała kogoś na cały etat i oczywiście nie na początku ciąży ylko jak będe czuła że powinnam wziąść sobie kogoś do pomocy potem na cały etat i jak już urodzę po kilku m-cach może spowrotem na 1/2 etatu a dzidzie bym na parter do babci podżucała - w sumie 4 godzinki babcia powinna sobie poradzić a jakby sie udało te 4 godzinki w drzeme wstrzelić to już wogule luksus :):) no ale nie ma co planować aż tak na zapas (na szczęście mam jedną koleżanke która jak nic nie znajdzie to by sie u mnie zatrudniła :) )
wiem wiem ja lubie sobie tak polanować - tylko różnie z tymi moimi planami wychodzi :) rok temu mówiłam że nie będe miał firmy bo sie na szefa nie nadaje :):) a 4 lata temu że kiedyś otworze agencje bankową :)): także wiecie na moje plany trzeba z przymróżeniem oka patrzeć o tak:eek: albo przez okulary :):) o tak:cool::-D:-D:-D

pytanie do mam co myślicie o chodzikach ???
a cha używała któraś coś z nuka ?? i jak ?? głównie o butelki mi chodzi??

MARYLA-Ty to agenciara jestes:eek::cool:-dobre:tak: plany sa a to najwazniejsze a zawsze mozna je zmodyfikowac;-) ja nic z nucka nie mialam. Boze jaka spiaca dzis jestem-3 kawe pije i tylko na moment jest lepiej a potem znow lapie dola:confused2:najchetniej bym sie przespala,ale potem mam problem w nocy i nie chec tak:crazy:jeszcze 3 godz i bedzie maz to bedzie sie do kogo odezwac i moze sie rozruszam:rofl2:lece troche na Twojego bloga

a co do chodzikow to ja nie kuowalam dla moich i dla 3 tez nie kupie-podobno zle to wplywa na stawy biodrowe-moje nauczyly sie chodzic jak przyszla ich pora czyli klasycznie w roczek:tak: NO I ZARAZ NAM WYBIJE 200 STRONKA:laugh2::-p:szok::-D:tak: dajemy czadu az sie kurzy!!!!!!!!!!!!

reklama
Dziekuje wam bardzo za mile slowa;). Napisze wieczorem co powiedziala Pani gin.:-) Teraz zaczely znowu pobolewac jajniki ale tak lekko nie to co te napady wieczorem...Do tego coraz bardziej bola mnie piersi po bokach i takie szczypanie w okolicy sutek. Polozylam sie na 3 godzinki wstalam zmierzylam temperature w ustach bo slyszalam ze pod pacha nie jest tak dokladna i w tej chwili jest 37,2. Pozdrawiam:-)

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry