reklama

Rodzące i staraczki w 2011

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
reklama
mama -rano oczywiście z nocnika nici, ale ma założone majtusie no i trzyma na siłe, żeby nie sikać eeeh ... przed wyjściem z domu posadzę go ponownie i pójdzie w ruch nowa książeczka z naklejkami, to mu dam, żeby się zajął i może sie zapomni i nasika.Brać go na plac zabaw w majtkach ? ... z jednej strony boje sie tego, że nasika do piasku albo na zjeżdżalnei z drugiej strony jak będzie miał raz majtki a raz pampersa to robię mu gompke z mózgu a dwa to on cwaniak i czeka cały czas na ten moment założenia pampersa.
Teraz lata po koju z helikopterem, ogląda " Ola i jej zoo" - czy jakoś tak i męczy śniadanie, ale wie , że jak nie zje to nigdzie nie pójdzie ( bo on generalnie jest też niejadkiem):sorry2: ... tym razem zaparłam się i nie poddam się. Musi załapac puki jest ciepło i mi szybko schnie pranie. On miał takie momenty, że na prawde było super, za każdym razem pięknie wołał, ale on ma takie regresy i nagle jak ręką odjął wszystko zapomina. Kiedys mówił prosze i dziękuje. No a teraz tylko papla po swojemu.
Ja własciwie wiem, że Mati ma czas jeszcze na mówienie, staram się nei wywierać na niego presji, ale widze właśnei ze wszystkie jego frustracje wynikaja z braku mówienia i mi go szkoda, a mnie też pzrez to nieraz nerwy puszczają.
Widzę za to, że on jest bardzo uzdolniony pod innym kątem. Świetnei sobie radzi na placu zabaw, na torach przeszkód, widac , że ma zacięcie budowlane i mechaniczne ( no jak to chłopak). Robi takei cuda z klocków lego, że dużo osób jest w szoku i potrafi się długo nad nimi skupić. Ładnei się bawi z innymi dziećmi, lubi i potrafi się dzielić. Nikogo nigdy nie bije, nie gryzie i nie pluje. Potrafi ładnie przeprosić, ucałować i utulać. Wie , że nie wolno robić krzywdy zwierzątkom, lepiej się zajmuje chomikiem niż jego 4,5 letni kuzyn. Rozumie , że trzeba trzymać bardzo delikatnie. Generalnei jest bardzo fajny i pocieszny........... no ale przez ten jego brak mówienia ręce mi opadają. Staram się go stymulowac na różne spososby, on lubi książeczki, dużo czytamy, ciągle pokazuje mi palcem na obrazki i musze mówić nazwy. Wygląda to tak jakby on wszystko kodował w główce, ale ma jakąs blokade.
nie no kobito masz super syna :) ale spoko zobaczysz kiedyś sie obudzi i bedzie całymi zdaniami mówił :) może jutro ?? :) a na plac niech idzie w majtkach wczoraj mi pani opowiadała próbowała córe oduczyć i nic nie skutkowało kiedyś sie sikała na placu zabaw dzieci sie z niej smiał i jak ręką odją przestała sikać i zaczeła wołać o nocnik :)

witam w ten upalny dzień :-)
już umyta teraz tylko z spem muszę wyjść i jadę sobie kupić jakieś krótkie spodenki a potem znó nauka byle by do 27 czerwa wtedy ostatni egzamin i wakacje od szkoły
hahaha w moje imieniny :):):):) powodzenia :)

Mama dobrze, ze pojechaliśmy do tej gminy. K z linijką na mapę i okazało się, ze tam jest 6 mm co odpowiada 6m. Więc jaja by były jakbyśmy do starostwa złożyli wniosek o pozwolenie z wrysem domy na 12m. co za ofiara na to patrzyła, a niby tak się fachowcy znają. Jak to wujek K powiedział, jak sami nie zadbacie to mieć nie będziecie.

Marylka tata w domu od piątku, miał przez dni podawane 7 kroplówek (21 w sumie). Kolejna dawka za 3 tygodnie, idzie 21.06. Lekarz dał cień nadziei, na zatrzymanie, wyleczyć się nie da, ale można przedłużyć na kilka lat jak chemia zadziała. Będzie miał robione wyniki po tej co przeszedł i po następnej i zobaczymy czy są takie same czy nie.
Słaby jest, ale mama go goni, wczoraj był w mieście i rowerem zobaczyć na działce. Wiesz nawet jak zdrowego zamkniesz na miesiąc w domu i nie będzie się ruszać normalnie to opadnie z sił a co dopiero chory. Także mam ciągle nadzieję…

Tak samo na to, ze nie dostanę @... brzuch trochę czasami boli… i pić się chce (może przez upały), ale boję się myśleć, że może się udało bo się zawiodę jak będzie inaczej.

hej IWONKA :-)
widzisz jakiego masz silnego tate jeszcze bedzie wnuki do przedszkola odprowadzac :)

Witaj Bunia, wpadnij do mnie, u mnie teraz zima:-)

baaaaaaaaaaaaaardzo chętnie. niecierpię pogody powyżej 18stopni!!!!!!!! mogłabym na Syberii mieszkać a może kiedyś się do Norwegii wyprowadzimy- ponoć tam bardzo chętnie przyjmują emigrantów i od razu dom dają, kursy językowe, pracę. ponoć dlatego, że mało ludzi wytrzymuje w takim chłodzie i są pustki tam. ja bym tam pewnie w krótkim rękawku chodziła

hej badyyyyyyyylaaaaaaaaaaaaaaaaaa

Witam ;)

U nas cieplutko i słonecznie ;). I fala upałów się zbliża ... a ja nadal bez ciepłej wody po zalaniu ;( ehhhhhh, XXI wiek ...

Jestem już po badaniach do szpitala i śniadanku. Teraz chwilka przerwy i do prasowania!

Mnóstwo naskrobałyście wczoraj - moze później uda mi się doczytać ...

Marylko - tak 74 by pasowało, i z krótkim rękawem, na lato ... albo moze poczekajmy aż się urodzi i wtedy wybiorę rozmiar, jeśli masz je ciągle na stanie ;)

badylinka każdy lubi coś innego :-) ja się lepiej czuje i więcej energi mam gdyjest słońce itd itp może dlatego że jestem z sierpnia a w roku którym się urodziłam było upalnie

to faktycznie nieciekawie z ta zmiana:crazy:ale w koncu bedzie ranna zmiana wiec si:tak: i pewnie,ze o Tobie mysle!! [FONT=&quot]
buziakep9.gif
[/FONT]

a powiedz mi to 3 minutowe odchudzanie to tak przez tydzien potem 2,3, dni przerwy i znowu tydzien i znow przeraw i tydzien czy inaczej?? [FONT=&quot]
c024.gif
[/FONT]
[FONT=&quot]
c024.gif
[/FONT] [FONT=&quot]
c024.gif
[/FONT]

Ja mam CAŁY CZAS na popołudniówkę, w tym właśnie sęk, że już 3 czy 4 tydzień tak mam... :dry: I będę miała tak dalej, jeśli się nie zamienię... :dry:

A z 3-minutowym to możesz ćwiczyć bez przerw, jeśli chcesz :tak: Przerwy są po to, żeby się trochę organizm uspokoił kiedy zaczynasz zbyt mocno chudnąć albo... zwyczajnie ci się nie chce :laugh2: Nie ma obowiązku przerywania ćwiczeń, chyba, że masz ochotę albo waga leci w dół jak głupia :tak:

Dziendoberek
Przyszlam do Was ze sniadankiem i kawka.... Sniadanko zjedzone , kawusia wypita ,
a ja jeszcze mam 10 stron do nadrobienia

Tak wiec przerywam i sie witam bo musze juz uciekac cosik ogarnac...
Bede za jakas godzinke...

U mnie slonecznie, chyba dzisiaj pol dnia na balkonie spedze skoro na dzialke nie moge jechac.

A i testy ktore wczoraj poznym wieczorem kupilam, dzisiaj juz wyslali

hej kpi jak się czujesz? na te upały już pewnie będziesz rozpakowana, to nie będzie ci tak ciężko :-) pewnie już niecierpliwie czekasz na "ten dzień"

reklama
Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry