• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Rodzące i staraczki w 2011

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
buniu hehe:) no nie ma faceta idealnego ... ;-) a te robaki co kupuje to pewnie w lodówce trzyma? ;-) mój akurat nie wędkuje ale przyjaciółki mąż tak... hehe... za cholere nie mogła się przyzwyczaić do robali w lodówce :rofl:

reklama
czasami Was podczytuję i widzę że bardzo już zżyte dziewczyny jesteś i to tak trudno się do Was wbić ale próbuję...

widzę że temat zakupowy jest to podzielę się jak to wygląda u nas: mój W. to nie lubi ze mną chodzić na zakupy ciuchowe i wyciągnąć go nawet żeby sobie coś kupił to jest niezłym wyczynem, ale zawsze jest zadowolony jak ja mu coś kupię tyle że nie wszystko można, natomiast bardzo lubi zakupy innego typu:obi, castorama to jego żywioł tam zawsze coś znajdzie co jest nam "niezmiernie" potrzebne i to od zaraz, np. stwierdził że zrobi półkę z garderobie to tego samego dnia co to wymyślił musieliśmy jechać i kupić wszystkie rzeczy bo już "tupał" nóżką a półki doczekałam się po 2 miesiącach:sorry: i kolejna mania to allegro wszystko co się da przez nie kupuje ostatnio to przyniósł mi kurier wielkie pudło ja się pytam co tam jest a on mi na to: ziemnia :shocked2: :confused: także ja mam w domu maniaka zakupów on-line który zawsze wymyśli że coś nam jest baaardzo potrzebne i trzeba kupić od razu :-p

właśnie moje dziecko się budzi więc uciekam do niej

trzymać kciuki, bo ona ostatnio cięta na ciężarne i myślę, że nawet to, że sie lubimy nie pomoże...
kciuki zaciśnięte ;-)

malapralinka smacznego ;-)
A ja to wczoraj narobiłam jedzonka na zapas ,że ho ho.Miałam piękny 3kg kawał mięcha na rolady zrobiłam trochę gulaszu ,a z reszty masę rolad no i pomroziłam jak czasu nie ma to jak znalazł. Tylko ziemniaczki oskrobać ,wyjąć z zamrażarki i obiadek jest.
Zastanawiam się nad tymi testami owulacyjnymi choć powiem wprost ,że żołnierzyki mojego T wyjątkowo dobre są gdyż za każdym razem trafia;-) a ,że przytulamy się cały czas zawsze udaję się od razu. Nie mniej jednak jestem Ciekawa czy tak za jednym podejściem się wstrzelić da :zawstydzona/y: więc może te testy bym wypróbowała.
bunia ja miałam grochówkę trzy dni temu mój T uwielbia i potrafi mi kilka dni smęcić bym ugotowała. Więc podeślę Ci go i zupki już nie będzie :-)

Ale naskrobałyście :)
Mój nie lubi robić zakupów, ale i tak ze mną jeździ - częściej to ja się nudzę, jak on chce coś kupić :P
A z kasą mam z nim luzik... Najpierw wszystkie opłaty robimy z jego kasy, a dopiero potem idzie z mojej, a to co zostanie - na czarną godzinę.
A jak chce kupić coś droższego to się pyta, czy może :)

Byłam u gina :)
Uwielbiam tego faceta :D Jak wychodziła poprzednia pacjentka to czekał przy drzwiach, aż je zamknę, a potem podał rękę, przywitał się i dopiero poszedł za biurko :) Normalnie byłam wniebowzięta :D
Więc z tym duphastonem jest tak, że z nim nie ma reguły - cykle nie muszą być regularne, bo on ma inne działanie. Ważne żeby @ wystąpił i żeby nie w trakcie brania piguł, tylko po skończeniu (w końcu on jest na podtrzymanie ciąży między innymi).
Powiedział żebym się nie przejmowała ojcem że jest z trojaczków, jeżelu już to mamą, ale i to nie jest regułą, ale zaczął się śmiać że chyba mi zależy na ciąży mnogiej, skoro się pytam ;)
Dał mi skierowanie na badania na przeciwciała przeciwko cytomegalii, toksoplazmozie i różyczce (chociaż na nią chorowałam) i powiedział że on innych przed ciążą nie robi, jeśli nie ma ku temu żadnych powodów.
Powiedział, że jeśli chcę zachodzić w ciążę od października, to żebym od sierpnia brała folik (kwas foliowy) - moja kuzynka namawia mnie żebym już teraz brała, bo ona już bierze a planuje dopiero od stycznia...NIE WIEM CO ROBIĆ???
No i powiedział, że skoro dobrze reaguję na Duphaston (nie mam żadnych dolegliwości teraz - bo za pierwszym razem umierałam na ból głowy), to że on mi pomoże zajść w ciążę. Nie wiem jak to ma się do tego co mówił wcześniej, że będę musiała brać hormony... No chyba że najpierw mamy próbować z tym, a ewentualnie potem hormony?! Byłam zbyt zaaferowana żeby się go lepiej podpytać. No ale i tak mam się zgłosić z wynikami, a potem przed planowaniem :)
No i jak wychodziłam, to tak samo, wstał, obszedł biurko i podał mi rękę, odpowadził do drzwi i zaprosił kolejną pacjentkę...
Normalnie powinien udzielać wszystkim ginom rad jak traktować pacjentkę :D

Agatek klepie mięsko sypie od środka lekko solą żeby nie było jałowe i dodaje to co mój misiek uwielbia czyli boczek może być pokrojony w cienkie paseczki lub też kostkę do tego też kiełbaska najlepiej lekko wędzona i zawijam podsmażam w mące tylko lekko żeby się zrumieniły układam ciasno w garnku zalewam wrzątkiem i gotuje przez 40minut z liściem laurowym i kilkoma ziarenkami ziela angielskiego. AAAA trzeba je związać bądź ja nakładam po trzy na patyczki do szaszłyków wkłuwam dwa ,w miejsca gdzie odstają zawinięte brzegi. No a na koniec dosypuje sos fixa gulaszowego z knorra bo przyznam ,że najsmaczniejszy i pasuje. Gotuje jeszcze 15-20minut i można powiedzieć smacznego :-)

julisia witamy- my tu każdego chętnie widzimy i z każdym się zżywamy

marcepanek przyślij małża- grochówki cały garnek to sobie chłop poje i jeszcze zostanie

musiałam sprzątnąć w kuchni, bo futrzaki zrobiły małą demolkę z kośćmi. teraz tylko wziąć psa i niech wszystkie okruszki zeźre. taki odkurzacz. no a tak wogóle to pozmywałam tez sobie.

pogoda jest daremna i tak mi się chce spać, że masakra.

na chwilkę mykam- futrzak piszczy, to go muszę na dwór puścić. widać kości już mu przeszły przez układ trawienny i domagają sie wyjścia

kathtea no to dobrze, że na fajnego gina trafiłaś. takich to ze świeczką szukać. niejedna z dziewczyn jeździ na drugi koniec miasta, albo wogólę hektary dalej do fajnego.

marcepanek ja do rolad jeszcze zawsze daję ogórka konserwowego, smaruję musztardą w środku i czasem jeszcze plasterek sera daję. pychaśne są, że hej.

Ostatnio edytowane przez moderatora:
kaththea a skad ten ginek jesli mozna wiedziec bo szukam jakiegos normalnego i znalezc nie moge podeslesz mi namiary i info gdzie przyjmuje????
wielkie dzieki :)

hej ja znow na chwilke
jakos te staranka to sa i nie sa a ja ostatnio w niezbyt dobrym nastroju wiec nie chce Wam smęcic....
buzka Kochane :*
Mam05 trzymam kciuki nawet jak beda blizniaki to i tak sobie poradzicie :)
za wszystkie trzymam mocno kciuki!!!!!!
zmykam jak mi się polepszy samopoczucie to bede pisac ..... musze sie wziąć w garść!!!!
papa

reklama
kaththea a skad ten ginek jesli mozna wiedziec bo szukam jakiegos normalnego i znalezc nie moge podeslesz mi namiary i info gdzie przyjmuje????
wielkie dzieki :)

Ja chodzę do Centrum Damiana na Wałbrzyskiej - lekarz nazywa się Pancześnik.
Ja mam z pracy kartę Allianzu - Medica Polska, więc za wizyty nie płacę, ale gdybym nie miała, to choć prywatnie - do takiego mogę chodzić.
Na wizytę niestety czeka się średnio 3 tygodnie, chyba że coś pilnego, to może i da się szybciej, ale nie miałam jeszcze potrzeby...

TU są o nim opinie

Ostatnia edycja:
Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry