reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Rodzące i staraczki w 2011

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Ewelina tak mi się wydaje, ze to zapalenie pęcherza bo siusiam co chwilę i teraz nawet mnie boli pęcherz i znów będe musiała lecieć... chyba mnie przewiało ... to co może mi jeszcze pomóc?
Bunia a dostane bez recepty? narazie wezme ten uromaxin co sobie kupiłam wczoraj - tabletki z żurawiną... a tak to nic innego nie próbowałam

Ostatnio edytowane przez moderatora:
reklama
Maggy- ja jak wpisywałam w suwaczek, to miałam podać który jest dzień cyklu więc podałam no i właśnie wychodzą takie cuda niewidy

Marylka- no próbuję się powstrzymać, ale czasami mam taką ooooooochotę zrobić :)))

zostawić was na chwilę, to 3 str do nadrobienia!!!

Ostatnia edycja:
Ewelina tak mi się wydaje, ze to zapalenie pęcherza bo siusiam co chwilę i teraz nawet mnie boli pęcherz i znów będe musiała lecieć... chyba mnie przewiało ... to co może mi jeszcze pomóc?

No nie wiem, póki co ratuj sie domowymi sposobami...znalazła cos takiego -
1. wypić pół litra zimnej przegotowanej wody,
2. napełnić dwa termofory gorącą wodą (lub dwie butelki), umieścić jeden pod krzyżem, a drugi w okolicy krocza, między nogami,
3. spożyć łyżeczkę
sody oczyszczonej rozpuszczonej w wodzie,
4. zażyć dwa środki przeciwbólowe,
5. pić tak dużo wody, jak tylko jest to możliwe,
6. przed snem zrobić sobie nasiadówkę na gorącym, parującym naparze z mieszanki ziołowej Vagosan według zaleceń na opakowaniu oraz dodawać napar do kąpieli,
7. iść do łóżka, przykryć się dwoma kołdrami i odpoczywać z nogami uniesionymi do góry,
8. za każdym razem po oddaniu moczu delikatnie umyć i osuszyć swoje genitalia,
9. opróżniać pęcherz tak bardzo, jak to tylko możliwe,
10. przez co najmniej dwa tygodnie zażywać dwa razy dziennie, rano i wieczorem, po dwie kapsułki leku zawierającego błękit metylenowy, np. Ginjal, ponieważ odkaża pęcherz i cewkę moczową.

Pysia a furagin w tabletkach - mojej córci zawsze pomaga

Wisienka no malutki synuniek mamuni :-D

Ewcia
na twoim suwaczku pisze 7 dni do owulacji - dzisj moze wyjśc test domowy - nie kumam tego ale to szczegół :sorry2:

Ewelina dzieki za te wszystkie porady... :tak::tak:
Eh, ja chyba sie wykończę. Nie dosc ze pęcherz boli to i jajnik od czasu do czasu kłuje

Ostatnio edytowane przez moderatora:
pysia- ja też piłam Furaginum, niedobre to jest jak napisała Bunia, ale naprawdę skuteczne. Może spróbuj tego? I nie chodz na bosaka

hmm.. ale to tylko tak jest, ze chodzisz czesto do wc, czy tez jest przy tym bol?

Bunia- naprawde dla mnie to czysta przyjemnosc ;)

dziewczyny, ktoras chce moze kartke z Malty? jesli tak to przyslijcie prosze adresy na PW :D

Maggy ja już nie wiem co się ze mną dzieje, co chwilę chodzę siusiac :wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:
u ginki byłam w piątek, dała zielone swiatło na staranka, miałam grzybice i wyleczona a tu coś takiego... nie wiem czy mogę się starac teraz... a jeśli to faktycznie jakieś zapalenie ? ;/
widze że dziewczyny juz Ci poradziły ja dodam że mi pomaga picie herbaty z żurawiny

bunia i marcepanek- witajcie :-)

Ewelinko- widze, że masz dziś takiego lenia jak ja;-) Ciężko się oderwać od BB, jak się tu wpadnie, to jak śliwka w kompot, nie ma odwrotu;-)

Marylka- to pewnie też zaznasz dłuuuugiego życia, ważne żeby być zdrowym i sprawnym.
masz racje zdrowie najważniejsze jest

pysia bez recepty i kosztuje grosze kiedyś też brałam te tabletki z żurawiną i g** dały. furaginum to paskudztwo, ale działa już po 2 dniach (ja zwykle już w pierwszym dniu czułam poprawę, a po 2 to prawie jak ręką odjął). spróbuj. jeśli masz przewiany pęcherz to też zaradzi. też miałam przewiewany często i gęsto pęcherz, bo ja tak zimnokrwista jestem i nigdy zimna nie odczuwam w porę, zawsze mi ciepło i mnie przewiewało.

reklama
ewelinka ty jestes skarbnicą wiedzy!
ewcia ja tez zirytowana , ze tylko kartonik napakuje a te juz 3 stronice
maggy och są stresy przeróżne, heh dojrzewanie.Ogladałam wczoraj wycieczki do ciebie ale w październiku jest już mało ofert. pol znowu patrzy na skandynawię bo chce łapac ryby. To ma byc nasza zaległa poslubna, ze ośmielę sie wtrącic:-DAle naciągnę go na cos cieplejszego albo romantycznego. Może byc np. Paryż.
marcepanku gratki jeszcze raz
Bunia , marylka buziole na miły początek miłego przedpołudnia.
No najadłam sie moge wziąć tabletki, dzis je kończę i w weekend moge się napic piwa. Tak sobie wykombinowałam. Tabletki w tygodniu:-D
No i przede wszystkim od jutra moga wrócić numerki, moje ulubione cyferki, hahaha:-D
pysiu ja brałam cipronex na cewkę i pęcherz i jest to cudownie szybko działający lek.Ale na recepte i nie można sie opalac przy nim. To taki no powiedzmy antybiotyk ale nie trzeba go brac długo , mi wystarczyły 2 tabletki, wracał do mnie ten pęcherz co kilka tygodni a terza mam spokój juz rok. Chyba jakąś bakterię miałam udomowioną w pęcherzu i cipronex ją zatłukł
Dorota, do siebie mówię, won pakowac ale już!

Ostatnia edycja:
Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Do góry