reklama

Rodzące i staraczki w 2011

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Witam sie Dziewczynki,

Nie patrzylam co naskrobalyscie ale siedze przy porannej kawce i dalej mi sie spac chce.
S dzisiaj w domu, jade po niego na stacje kolo poludnia:-)

Sol ja wiem cos o wyjazdach na delegacje wierz mi. Kochana jak bedziemy mieli dzidziusa ja bede zdana tylko na siebie bo rodziny tutaj nie mam zadnej. Ty jestes w lepszej sytuacji o ile Cie to pocieszy. Prawda pieniadze na drzewach nie rosna wiec trzeba sie jakos przestawiac na to zostawanie samemu czasami. Tulam Cie bo wiem co czujesz :*

Pysia u mnie tez sladu @ nie ma. Normalnie przy tabletkach juz bym miala dawno @.
Wrr co nam te tablety namieszaly w organizmach!:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y: Ale mysle ze gora w nastepnym miesiacu juz wszystko powinno sie unormowac. Przyznam sie ze boje sie troche pierwszej @ po anty. Oj wiem ze bedzie bolesna:-(Tylko kiedy ona przyjdzie nie mam pojecia:szok:

Sciskam Was wszystkie i zycze slodkich snow!:tak:

Ostatnio edytowane przez moderatora:
reklama
Sol nie zazdroszczę. Nie wyobrażam sobie takiej sytuacji, kiedyś byłam i nie chcę nigdy więcej. Pieniądze są ważne ale nie najważniejsze. Musisz być silna a kto lubi nią być...

Jaewa
rozumiem obawy, ja właśnie mam 2 @ po plastrach i niestety obie bardzo ciężkie, szczególnie pierwsze dni. Boję się następnych ale nie ma innej drogi, żeby doczekać maleństwa :baffled:

Hope Kochana a sprawdzalas w jakis sposob czy masz owulke? Bo ja juz sama nie wiem. Wydawalo mi sie ze mam ale to takie gdybanie... A Ty dlugo bralas plastry? Ja anty ponad 10 lat:zawstydzona/y:
U Ciebie po jakim czasie przyszla pierwsza prawdziwa @?

Hope Kochana a sprawdzalas w jakis sposob czy masz owulke? Bo ja juz sama nie wiem. Wydawalo mi sie ze mam ale to takie gdybanie... A Ty dlugo bralas plastry? Ja anty ponad 10 lat:zawstydzona/y:
U Ciebie po jakim czasie przyszla pierwsza prawdziwa @?

Pierwsze tabletki brałam tylko rok, 1 @ przyszła kilka dni po terminie. Teraz brałam rok tabletki i 4 lata plastry, czyli razem 5 lat. 1 @ po odstawieniu pojawiła się tydzień po terminie, druga już w normalnym cyklu 30-dniowym. Owulka była na bank, w 12-13 dniu pojawił się specyficzny śluz, dużo się o nim pisze na forum.
No i obie @ już takie typowe, bolesne i 5 dniowe... :baffled:

Ach i jeszcze jedno, pierwsza normalna @ nie jest tą, która pojawia się po zaprzestaniu brania tabletek, tylko następna. Ta pierwsza jest z odstawienia. Musi minąć pełny cykl bez tabletek.

A śluz z dni płodnych najłatwiej zaobserwować... w toalecie, po zrobieniu tego drugiego (nie siusiu) :zawstydzona/y:

Ostatnia edycja:
Kochana wszystko co napisalas juz wiedzialam ale i tak i dziekuje Ci za to:tak:
Tylko co do owulki ja nigdy nie jestem pewna....Chyba musiala byc bo bylo dokladnie tak jak piszesz tylko zeby juz w pierwszym cyklu po odstawieniu? Myslalam ze organizm potrzebuje troche wiecej czasu zeby sie przestawic....Klul mnie tez jajnik wiec moze to bylo to;-)
Wtedy tez S byl tydzien na delegacji wiec nie dzialalismy....:zawstydzona/y:
Sama nie wiem co robic jak @ nie przyjdzie do 2 tygodni....Chyba powinnam isc wtedy do lekarza....:-( Zobaczymy poki co nie bede sie nakrecac tylko czekac:tak:
Zaraz mykam sobie zrobic jakies sniadanko :)
A Ty Kochana jeszcze nie spisz? Pozno tam juz u Was;-)

Ja jestem nocny marek :-);-) Trochę się dziwnie czuję czytając o twoim śniadanku, kiedy u nas 23 stuknęła już dawno :-D

Dni płodne... temat rzeka, trzeba mieć wyraźne objawy i bardzo dobrze poznać swoje ciało (czytaj być nieco hipochondrykiem) żeby ją poznać. A jak masz duży problem, zainwestuj w testy owulacyjne ;-) Ale tego specyficznego śluzu nie sposób nie rozpoznać, taki jest tylko w te dni.

Czy płodne mogą być zaraz po odstawieniu? W pierwszym cyklu niekoniecznie, w drugim już tak. Znam parę dzieci z odstawienia już z pierwszego cyklu :-) Mało tego niektórzy lekarze przepisują kobietom tabletki na 2, 3 miesiące a zaraz po odstawieniu każą starać się o potomstwo, ze względu na wzmożoną pracę jajników. Wszystko jest możliwe!

Na twoim miejscu poszłabym do ginekologa wyjaśnić przyczynę braku @. Może to być torbiel, może zaburzenia hormonalne a może tylko stres.

Racja! Poczekamy zobaczymy ;-) Troche pozno zdecydowalismy sie na dziecko ale mysle ze bedzie ok :) Zona brata mojego S urodzila dziewczynke rok temu i tez bylo to jej pierwsze dziecko a jest zdrowo po 30 stce. No ja "zdrowo" nie jestem ale juz "po" i tak mi sie marzy zeby urodzic zanim skoncze 35 :-D No to mam jeszcze troche czasu :)))
S mowi ze mam sie nie nakrecac i jak widzi ze wchodze na forum to czasami sie wkurza bo mowi ze znowu bede swirowac:-D
Czuje na sobie troche presje rodziny bo zaczynaja sie dopytywania a ja dopiero co anty odstawilam!;-)
Teraz w drugim cyklu moze jednak bede miala plodne na 100% i spobuje poobserowac siebie co i jak;-) bo w ciazy to ja raczej nie jestem ;-)
Kochana spadam jesc i ogarnac troche mieszkanie zanim moj wroci do domu :)
Slodkich snow i do napisania ;-)

reklama
Dzień dobry
jestem i żyje ale mdlosci mnie drecza szczegolnie wieczorami tak,ze masakra. Wczoraj nie mialam na nic sily. Po 19 juz spalam..

Sol- tule Cie mocno.. Nie cierpie rozlaki..dziala na mnie strasznie.. Musi Ci byc ciezko..

Jaewa ciesze sie,ze doszlo. Jesli chodzi o anty to ja bralam ponad 10 lat z przetwami na rok I kilka miesiecy..

Wisienka- Wiem jak praca moze dolowac,szczególnie jak się jej nie lubi..jestem z Toba kochana myślami i trzymam mocno &&&&&&&&& ;)

mama ja tez na szczytny cel się pisze.. Jeszcze dzisiaj zrobię przelew. Tu przynaniej wiem,ze to prawda i ze nikt sobie jaj nie robi. I dziekuje za info ;)

Kochane życzę Wam,żeby @ przyszła i żebyście mogły rozpocząć starania. Tym co czekają na II - zycze ich z całego serca ;)

a tym co maja już dziecinke pod sercem, dużo wytrwałości i jak najmniej bólu i mdlosci..

Nie dam rady Was nadrobic bo wlasnie sie zbieram do pracy.
Trzymajcie sie I nie dawajcie zlym nastrojom.

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry