reklama

Rodzące i staraczki w 2011

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
AELREDA moglo nie wyjsc po 10 dniach od dni plodnych. Wazne jest to, ze teraz wyszlo, tak? I z tego co doczytalam masz plamienie. Kochana, pakuj doopke w autko i do szpitala, oczywiscie jesli test byl pozytywny teraz (nie doczytalam). Tam dostaniesz na podtrzymanie tablete. Tu moze chodzic o fasolke! A ubezpieczenie?? Mozna placic po jakims czasie, ale czy to takie wazne w obliczu byc moze utraty fasolinki???
SERG czesc :-)
Jak samopoczucie? HANIAMM a jak Ty sie czujesz?

Ostatnia edycja:
reklama
Cześć dziewczyny, witam się wieczornie i jak zwykle po długiej przerwie, ale jestem cały czas z Wami, regularnie podczytuję tylko nie zawsze mam czas pisać :-(
GRATULACJE dla nowo zafasolkowanych:-):-):-)
kciukasy i fluidki dla staraczek ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~:-)

Libby ja ciągle tak samo - mdłości, wymioty, śpiączka ;) kupiłam sobie korzeń imbiru na mdłości bo kumpela poleciła ale nie bardzo wiem co mam z nim zrobić :confused:
poza tym trzy dni temu się zestresowałam po odbiorze wyników TSH - lekko podwyższone, jak się naczytałam o niedoczynności tarczycy w kontekście rozwoju dziecka to myślałam, że padnę ale od razu trafiłam do endokrynologa, uspokoił mnie, powiedział, że nic poważnego się nie dzieje zapisał tabletki i powiedział, że jak mały po tym nie pzryniesie piątki ze szkoły to mogę mu w d***ę dać klapsa bo to na pewno nie będzie mógł zwalić na niski poziom hormonu matki w ciąży :-D

upppps wyszedł post pod postem ale to nei moja wina bo najpierw jak wysłałam poprzedniego to był w innym miejscu a teraz przeskoczył i wyszedł post pod postem - proszę nie krzyczeć na ciężarną bo myszy zjedzą ;-)

Ostatnio edytowane przez moderatora:
U mnie samopoczucie dobrze, nadal nie ma @ :-D

Jestem z siebie dumna dzisiaj niezmiernie - mianowicie pierwszy raz w życiu obcinałam komuś włosy, a tą osobą był mój osobisty Życiowy Mężczyzna :tak: I to nie byle jak - miał długie włosy, a ja mu zrobiłam na głowie IROKEZA :-D O mój boże... :-) Ale tak chciał i bardzo zadowolony jest ;-) A ja jestem dumna jak paw :-D

HANIAMM mnie na szczescie ominely mdlosci i wymioty, ale slyszalam, ze imbir dodany do herbaty lagodzi mdlosci. :-) Mam nadzieje, ze endokrynolog wyreguluje poziom hormonkow i to szybciuto. Dbaj o siebie :-) Ja modle sie, zeby pielegniarka byla wprawna i delikatna jak jutro bedzie mi strzykawka w posladka celowac..... Ide pranie rozwiesic.

Libby bidulko - trzymam kciukasy za wprawną rękę pielęgniarki :-)

Uciekam spać dziewczyny... chociaz może jeszcze twarożek wciągnę ;)
ale póki co - dobranoc wszystkim

gratuluję Dziewczynom, które miały to szczęście zobaczyć upragnione 2 kreski:) ja mam doła po ostatnim okresie, który zreszta spóżnił mi się o całe 5 dni..wrrr poszłam do gina , bo zaraz po okresie dostałam bardzo silnych boleści brzucha aż wylądowałam w nocy na pogotowiu. gin stwierdził torbiel na jajniku.niby powiedział,że jest to torbielka i żeby się nie martwić, bo nie przeszkadza w zajściu i pewnie się sama w chłonie. a od nast. m-ca zalecił badanie cyklu.nie wiem sama ale aż się poryczałam, bo słyszałam różne opinie na temat torbieli i zachodzenia w ciążę...cóż pozostało mieć nadz.że to cholerstwo szybko zniknie i będę niedługo mogła dołączyć do szczęsliwych mam:)

mama : dzis nie robilam testu... staranka byly. co ma byc to bedzie :) jutro poprawie wrazie co gdyby cos sie mialo w czasie przeciagnac a pozniej zobaczymy :)
udalo mi sie zniechecic meza do nart :) 15 lutego tuz po walentynkach jedziemy na poludnie francji na 6 dni :) Juz postanowione jutro bierzemy bilety :)

serg : hej :) brawo !!!!

Zastanawiam się, do 7 stycznia niby miałam płodne, a ja po 10 robiłam test i nie wyszło, potem teraz po niecałych dwóch tygodniach wyszło i słabe. To chyba coś tu nie tak.
A pytam się tutaj, bo niejedna z was stara się po raz kolejny o dziecko a nie pierwszy i któraś po prostu może wie o co chodzi.

Ty mowisz o tescie ciazowym? Robilas 3 dni po plodnych test ciazowy? Przeciez w ulotce jasno jest napisane kiedy robic, w kazdej ulotce bedzie wyzanczone od 6 dni przed spodziewna @ do najlepiej dnia spodziewanej @ lub pozniej. To normlane, ze nie pokazał Ci nic test 3 dni po dniach płodnych.. najwczesniej cokowliek pokaze teoretycznie 14 dni po owulacji.... I co tu nie tak!? wszystko jak trzeba.

Czego nie rozumiesz Aelreda, ja mam dziwna obawe, ze mowimy nie o tych samych testach - moze robilas test owulacyjny?
Kiedy powinnas dostac miesiaczke? Kiedy zaczela sie Twoja poprzednia miesiaczka (1 dzien krwawienia) i ile trwa Twoj przecietny cykl?

podsumowując,
Jesli w okolicach 7 stycznia miałaś dni płodne to nijak zaden test by Ci nie pokazał ciąży po kilku dniach - nie ma bata! testow uzywa sie w ndiu spodziewanej miesiaczki. Jesli zrobilas test teraz - czyli ok. 2 tygodnie po dniach plodnych, to jest on jak najbardziej wiarygodny.

jak masz jeszcze jakies pytania to wal śmiało.

jeśli test pokazał Ci kreski dwie, nawet jesli ta druga jest ledwo widoczna to na 99,9% jesteś w ciąży. Jeśli plamisz - jedź natychmiast do lekarza, chyba że nie zależy Ci na ciązy to olej plamienie i czekaj na całkowite poronienie...

Wiecie co, tego plamienia nie ma. Było tylko że śluzem te kilka kropelek i nic więcej.
A co do ubezpieczenia, w tamtym roku pod koniec maja wylądowałam po północy na ostrym, bo miałam nawrót zapalenia pęcherza. Jak się swoje naczekałam i w końcu, weszłam do lekarza, i gdy lekarka poprosiła o ubezpieczenie, odpowiedziałam, że nie mam przy sobie. Lekarka z pogardą popatrzyła na i mnie i tak samo spytała z pogardą dlaczego go nie mam, jakbym popełniła największe morderstwo. Zgasiła się dopiero jak odparłam, że skąd miałam niby wiedzieć, że tego konkretnego dnia o konkretnej godzinie zjawie się na ostrym dyżurze. Wkur...a mnie masakrycznie ale od tamtej pory się z tym pilnuje bo no jakby nie patrzeć jest wielu podobnych lekarzy.

edit dla pok: robiłam wtedy, bo miałam podejrzenia, że poprzedni okres nie był tym właściwym bo wtedy w pewnym momencie miałam objawy wskazujące na ciążę, dlatego robiłam. O to mi chodziło, i przepraszam bo nie napisałam o tym wcześniej.

Ostatnia edycja:
reklama
SERG o matko, to faktycznie powod do dumy. Ja swojemu Ksieciu ucho prawie obcielam.... do tej pory jak mam w reku nozyczki, ucieka..... Trzymam kciukaski, zeby nie przylazla @ &&&&&&&&&&&&&&&&&&& 100KROTKA tulam. Wiem co to znaczy uslyszec od gina o torbieli.... ale sa rozne przyczyny, wiec nie zalamuj rak. Poobserwujecie cykl, gin wyciagnie wnioski i na pewno cos poradzi. Zycze Tobie jak najlepiej.... :-) Przede wszystkim upragnionej fasolki.

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry