ale cichosza
ja nie wiem do kogo pisalam ale byla jakas gdzies rozmowa o robieniu ciazowego i ktos napisal, ze dopiero ktorys dc to nie wyjdzie - i dlatego napisalam, ze niewazne, ktory dc wazne, ktory to dpo

u mnie np. faza lutealna zawsze 14 dni ale owulka sie przesuwa, wiec czasem juz 30dc moglabym robic a czesem 33 dc.
no nic
rurka - w ulotce do testow owulacyjnych jest instrukcja, z reguly w formie tabelki, dzieki ktorej obliczasz od ktorego dc masz robic testy w zaleznosci od dlugosci cyklu. Wszystko jest napisane.
a
kocur to sie w weekend nie pojawi w ogole? &&&&&&&&&&&&&
jos pytalas gdzies kiedys o stróża w Genewie. Szczerze powiem, ze u zadnych znajomych takiego czegos nie widzialam. To jest Szwajcaria - zaufanie spoleczne olbrzymie. Taka ilosc wlaman oni tu maja od niedanwa, 10-15 lat temu to ludzie mieszkan i samochodow nie zamykali. Z reguly, ale nie zawsze, w budynku mieszka concierge ale to raczej jest pani sprzataczka z rozbudowanymi obowiazkami a nie stroz. Bez przesady az tak zle nie jest

Poza tym nie wlamuja sie jak jestes w domu. Nie trzeba zyc w fortecy a ochrona

)))) powiem Ci, ze mnie tym strozem calkiem rozbawilas :-) to jest SZWAJCARIA porzadna, a nie jakas tam Francja ;-)tu ludzie sobie ufaja

i nikt sie nie zbroi w ochrone. Czasem na osiedlach domkow pod miastem sa policje obywatelskie - czyli mieszkancy maja dyzury i chodza, pilnuja.
a co do budynkow to w Genewie w kazdej dzielnicy znajda sie i kamienice i budynki z lat 60., nowych jest bardzo malo, a w pobliskich wioskach jest bardzo roznie - sa kamienice w starych miasteczkach a w okol nich domki i niskie bloki nowe lub takie sprzed 15 lat. A! no i zawsze we Francji mozna mieszkac, bo stad do fr blizej niz do reszty CH.
jak zapomnialam na jakies pytanie odpowiedziec to mnie popedz
obiad juz mi w piekarniku dochodzi. Potem moze do kina skoczymy ale nawet nie wiem co teraz graja.
aaa i zaczynam myslec nad lista slubnych prezentow i cos brak mi inwencji. Macie jakies pomysly? w naszym wyapdku pewnie lepiej byloby dostac pieniadze, bo latwiej je przewiezc niz przedmioty ale kasa jest taka bezduszna... a prezenty takie fajne!

poza tym kase pewnie przejemy a tak bedzie okazja, zeby poprosic o cos, na co nam zal pieniedze wydawac

mi sie marzą porządne sztucce i naczynia, bo mamy takie od tesciowki wyjete z piwnicy, co maja ze 25 lat i sztucce pierwsze lepsze z ikei

a fjnie byloby miec cos specjalniejszego. Ja bym jeszcze na liscie zamiescila wydanie encyklopedii pwn takie 5-7 tomowe ale M. kreci nosem.
A szperajac w prezepisach znalazlam zapis, ze jak sie wwozi prezenty slubne do CH, to nie trzeba ich clic. Musze tylko sprawdzic czy sa jakies limity, bo moze bysmy samochod kupili i go wwiezli jako prezent slubny ;/ ja to na pewno bym wtedy meble kupila w Polsce, bo nawet w ikei te same meble sa tansze w PL niz tu i pewnie nawet doliczajac transport mozna zaoszczedzic.
nic to... nie nudze Was juz
ciekaw czy ktos tu jeszcze dzis zajrzy
a czy
mama juz naprawila kompa?
palemko wroc! mi tu potrzeba jakiejs staraczki dlugostarajacej sie do towarzystwa!
Dziewczyny!!!!
potrzebuję pomocy!!!!
@ miała być w środę - jeśli cykl 24 dni
@ miała być w piątek - jeśli co 26 dni
zrobiłam test ciążowy przed chwilą.
jedna silno różowa kreska
i....... druga jaśniejsza i nieregularna.
była tam przez jakieś 20 minut a teraz jej nie ma...
o co chodzi?
zrob jutro jeszcze raz

i juz cichutko gratuluje
jaki robilas test? na ulotce powinno byc napisane po jakim czasie wynik nie wazny. czasem wynik prawidlowy jest pokazywany przez 20 minut a potem to
juz wyrzucic i nie patrzec. wazne jest to, co tam sie swieci po 5-10 minutach od zrobienia. jesli wyjdzie negatyw to jzu nie ogladac do wieczora, bo tam caly czas zachodza procesy chemiczne i moze wyjsc nie wiadomo co. A jesli pozytywny to mozna juz sobie ogladac ale tez nie martwic sie jak zniknie.