reklama

Rodzące i staraczki w 2011

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Wiolka, dzięki za komplement, ale zapewniam Cię, że nie jestem super laską ;)
Fiolka, zamiast tabletek leć kup wino, świece i zrób kolację. Skoro zawiniłaś to przeproś go jeszcze raz, na spokojnie i bez nerwów. Jeśli dalej będzie miał focha to poczekaj na jego ruch. U nas jest nie co inaczej. To mój zazwyczaj pierwszy wyciąga rękę, ja najchętniej trzasnęłabym drzwiami, wsiadła do autka i... pojechać choćby po mleko kilkanaście km ;)

A Yorki to nie są głupie psy, tylko właściciele robią z nich kalekie "laleczki" ucząc sikania do kuwety, ciagle nosząc je na rękach itp. To temperamentny pies, który potrzebuje dużo ruchu mimo, że nie jest dużych gabarytów. Bywa uparty, ale jesli zapewni mu sie ruch, odpowiednią rozrywkę i się go nie rozpuści to może być fajnym towarzyszem. Ja lubie większe psy, silne i krótkowłose, dlatego Yoreczek u mnie nigdy nie zamieszka ;)

reklama
Spotkałam w życiu 18 tych psów i każdy - szczekał bez przyczyny, biega toto w kółko i chce się bawić - nie usiedzi na dupie 5 min. Potrafi ugryźć - te bestyje mają malutkie i pierońsko ostre sztyleciki i ciężko je czegoś nauczyć :-( Nie nadają się dla dzieci które hmmm - próbują je przemodelować a jest co :-D Koleżanka miała i musiała oddać mamie bo jej córcia chciała go uczesać i skończyło się na 8 szwach na malutkiej rączce :-( A pies był drugi w domu. Dostała go jak jej córka miała miesiąc. No i niestety są to psy jazgotliwe jak zaczną szczekać a ja tego nie znoszę.

Balbinka - ja pomijam co robią z nich ludzie - na szczęście mam normalnych znajomych i tylko jedna koleżanka - jest sama notorycznie mu zmienia kokardki na łepku bo by toto ślepe było :-D

Balbi_nka dobrze to napisałaś, kulka energii
Moim zdaniem wszystko zależy od wychowania. Na przykład moja sunia. Słysze jak szczeka tylko jak jej Powiem "daj głos" i czasem podczas zabawy, jak mocnej gryzie mówie nie wolno i zaczyna lizac. do wszystkich ludzi pozytywnie nastawiona. Ganiałą sie z 1.5 rocznym dzieckiem mojej koleżanki i nawet jak on jej coś robił nie dotkkłą zębami. jak miała dość sie schowała pod fotel. Przychodza goście skacze z radości i chce się bawić ale potem śpi u nich na koanach.
To są duże stereotypy. Duzo ludzi się mnie pytało czy duzo szczeka, śmiało się że ma kucyka i ubranko-- a to dla zdrowia tylko i wyłącznie.
Są to kochane pieski ale fakt trzeba pokazać im kto rządzi. ;)

Do ujadania to sie zgadza (tak jak jamniki, z którymi spędziłam 15 lat wrrrr), to że ma temperament to tak, bo to terier ;) no i zgadzam sie, że dla małego dziecka nie jest wskazany. York nie ma jak np. amstaff zawyżonego progu bólu i szarpniecie go za włosy, ucho czy łapkę reaguje piskiem lub zębami, niestety.
W ogóle mając w domu dzieci i psy trzeba bardzo uważać. zarówno pies może zrobić krzywdę dziecku i dziecko psu. Dziecko trzeba uczyć czego nie wolno robić i psa karcić za złe zachowanie i nagradzać za dobre. wychowywanie dziecka to ogrom czasu i nie lada wyzwanie dla rodziców + pies, który sam z siebie nie będzie wychowany, poukładany itp. Dlatego trzeba wiele razy przemyśleć nad decyzja o psie, mieć pojęcie o danej rasie (nie tylko z prasy), o szkoleniach, wychowaniu no i to wszystko razem ogarnąć ;)
Niestety, schroniska pękają w szwach a najczęstsze powody oddawania psiaków to: wyjazd za granice i narodzenie dziecka lub alergia dziecka na psia sierść. A cierpią później tylko psiaki i ewentualnie dziecko, które przywiązało się do sierściucha...

witajcie dziewczyny.
Chcialabym dołączyć do waszego wątku,w przyszłym miesiącu chciałabym rozpocząc staranka,nie ukrywam że mam nadzieje ze uda sie za pierwszym razem i że zostanę mamą styczniową 2011.Juz mam córke która ma 2,6 roku. Życzę wszystkim udanych starań :)

Witam nową staraczke :):)

kochane ale ja się kiepsko czuje :(:(, już nie brałam dziś tego ostatniegop tapsa bo jakoś brzuch mnie pobolewa :( nie wiem o co kaman może to przez to przesilenie :(:( albo już na @ ??

balbinka super psy...ja jestem zakochana w bernardynach ale mojemu M sie nie podobaja
bibinka jestes tez bardzo ladna a twoj maz naprawde podobny do tomka mamy05. ale slodka
WIOLKA- tez to zauwazylas,ze moj Tom podobny do męża Bibinki???;-):-D:-D:-Dzgadzam sie:tak:
balbinka po to tu jesteśmy,żeby pogadać,pośmiać się,poużalać i też wspierać nawzajem:tak::-)
wiola dzięki:-).ciekawe co mama05 na to,he he:-D

zmykam,może uda mi się zajrzeć wieczorkiem;)
BIBINKA- co ja na to...:confused:pamietasz jak mi napisalas w sms'ie "ciekawe co jeszcze mamy wspolnego":tak:no to masz odpowiedz:-D:-D:-D:-Dmężów-normalnie jajka jak berety to malo:-)
witajcie dziewczyny.
Chcialabym dołączyć do waszego wątku,w przyszłym miesiącu chciałabym rozpocząc staranka,nie ukrywam że mam nadzieje ze uda sie za pierwszym razem i że zostanę mamą styczniową 2011.Juz mam córke która ma 2,6 roku. Życzę wszystkim udanych starań :)
KASIA- witam Cie-rozgosc sie i pisz kiedy masz ochote-my tu wszystkie nowe staraczki serdecznie witamy.oczywiscie trzymam &&&& zeby sie za m-ąc udalo i napiszesz nam,za masz na tescie 2 kreseczki-tego zycze:tak::tak: BALBI_NKA- laska jestes,nie ma co-i masz milą aparycje:tak:wiecie co kobiety-zupelnie inaczej sie pisze jak sie widzi z kim sie pisze,co:-D:-D:-DSOL-domyslam sie ,ze na wiekszym wyrku bedzie wiecej mozliwosci:cool2::cool2:i napewno wygodniej.a tak wogole to czekamy na Twoje fotki:tak::tak::tak:ja bylam u kumpeli i wyszlam tak nagle to Jej telefonie ,ze nawet nie zdążylam Wam napisac...ale juz jestem i poczekam na SZAFIRKA.

reklama
Miło tak jest z kimś oczekiwać :) ja juz najchętniej zaczęłabym dziś :) im bliżej tym mam mniej cierpliwości :) ale jakos pomyslalam ze juz lepiej urodzic w styczniu niz w grudniu,głupie podejscie no ale cóż...ale czy wy tez odczuwacie jakis taki strach???bo to tak inaczej jak sie dowiadujesz przez przypadek o ciązy a inaczej jak chcesz zaplanować,te oczekiwanie jest okropne :))

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry