• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Rodzące i staraczki w 2011

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
POK- Clo ma w skladzie klomifen-antyestrogen ktory stymuluje owulację
pregnyl zawiera w skladzie bhcg co wplywa na pęknięcie pęchola,dlatego po pregnylu nie robi sie testu ciążowego przed terminem @ bo wyjdzie falszywie dodatni przez zastrzyk..

EWULA- ożesz cholerka...zdrówka dla męża!! to moze dziś podzialajcie czy też zgon??...
szkoda-wrrr te choroby to wiedzą kiedy przyjść ;/;/

reklama
No dobra, co moglam to juz zrobilam, a teraz zostalo mi czekanie do 20... :eek: Kurcze, jak tu czas sie wlecze, mowie Wam!

Pok - wiesz, tak czytam o Twoich przejsciach i mysle sobie, ze mozemy miec podobne problemy! Ja juz mam rok staranek i nic! Cykle okrutnie porabane, i albo nie mam owulek, albo mi pecherzyki nie pekaja, albo pekaja, ale jajko nie ma gdzie sie zaczepic - juz sama nie wiem! :eek: Ale dumac nie bede, bo nawet nie mialam badan robionych... Tak wiec czeka mnie wycieczka do gina i nie ma co z tym zwlekac!

mama no jakieś przeziębienie go wzieło ;( ach ale cały weekedn działaliśmy i w poniedziałek może to coś da;)

mery-beth doczytałam ze będziesz w Lublinie. Moge pomóc z lekarzem i badaniami ja pracuje w jednej z Lub.przychodni;)

mery-beth doczytałam ze będziesz w Lublinie. Moge pomóc z lekarzem i badaniami ja pracuje w jednej z Lub.przychodni;)

Ewula - z nieba mi spadasz, kochana!!! :tak: Bede w Lublinie na Wielkanoc przelotem niemal i jedyne dwa dni kiedy moge cokolwiek zrobic to Wielki Piatek i Sobota!!! :szok: Nie wiem nawet czy cokolwiek wowczas bedzie otwarte, ale myslalam o Luxmedzie - to prywatna przychodnia, wiec moze beda pracowac... Czy mozesz mi cos doradzic?

EWULA- tule do mojego 75 B- niewiele ,ale zawsze ..
kochana no i milion &&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&& skoro jednak dzialania byly :))
MARY-BETH- wierzę Ci ,ze czas sie wlecze..
ale już niedlugo ...i widzisz już Ci Ewula pomoże i bedzie git-porób badania bo gdzies przyczyna jest..
na moją wiedze to powinnaś od 16 d.c. brać przed 10 dni lutkę lub duphaston przez 10 dni i po odstawieniu po 2,3 dniach przychodzi @ -tak byś sobie skrócila ten Twój niemilosiernie dlugi cykl...a potem trzeba by popatrzeć czy są owulki ,ale to juz usg musi być i jak nie bedzie owu to Clo...
ale to tak z mojego doświadczenia -ginem nie jestem ...choć czasem wydaje mi sie ,ze tylko mi dyplomu brakuje :))))

nie dumaj mery!! co to to nie wolno. ja akurat mam cykle baaardzo regularne. 31-32 dni. jeden sie zdarzyl kiedys 34. A Ty w takim super socjalnym kraju mieszkasz i ze zwyklego ubezpieczenia do gina nie mozesz pojsc? zwykly gin da rade przeciez nie musi byc od razu klinika. Ale rozumiem, ze to u was nie takie proste. W ch, zeby byc legalnie trzeba w ciagu 3 m-cy od przyjazdu wykupic ubezpieczenie zdrowotne. nie mozna go nie miec. Jest milion jego opcji, ja akurat mam podstawowe i wszystkie badania z tego oplacane, jesli badania wykaza, ze nie mozemy miec dzieci ani naturalnie, ani IUI to ze wstepnej mojej analizy wynika, ze nawet in vitro bedzie z ubezpieczenia. Myslalam, ze w skandynawii jest jeszcze lepiej, bo to przeciez kraje, ktore slyna z super zaplecza socjalnego.

ewula - przy tej wizycie dzisiejszej okazalo sie jak bardzo wazne jest, ze zaczelam 2 m-ce temu mierzyc temp a juz wczesniej walczyc z szyjka i sluzem, wiec chyba warto to robic. ja na pewno bede. chociaz w tym cyklu juz chyba nie mam po co ;/ rozumiem Cie kochana doskonale! wyzalaj sie ile Ci sie tylko podoba. mam nadzieje, ze lekarz cos w koncu wymysli konkretnego na Twoje problemy. a szyjke masz zamknieta ale twarda i wysoko czy miekka i nisko?

mama a to w PL nie daje sie progesteronu w tabletkach?
wlasnie czytam o ym leku, ktory mam brac i sie okazuje, ze sobie go laski z zagranicy masowo sprowadzaja. Nie bardzo rozumiem - nie ma w PL leku o innej nazwie a z ta sama formula? to jest czysty aktywny progesteron.

EWULA- tule do mojego 75 B- niewiele ,ale zawsze ..
kochana no i milion &&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&& skoro jednak dzialania byly :))
MARY-BETH- wierzę Ci ,ze czas sie wlecze..
ale już niedlugo ...i widzisz już Ci Ewula pomoże i bedzie git-porób badania bo gdzies przyczyna jest..
na moją wiedze to powinnaś od 16 d.c. brać przed 10 dni lutkę lub duphaston przez 10 dni i po odstawieniu po 2,3 dniach przychodzi @ -tak byś sobie skrócila ten Twój niemilosiernie dlugi cykl...a potem trzeba by popatrzeć czy są owulki ,ale to juz usg musi być i jak nie bedzie owu to Clo...
ale to tak z mojego doświadczenia -ginem nie jestem ...choć czasem wydaje mi sie ,ze tylko mi dyplomu brakuje :))))

Mama - kochana, wiedzy to ja Ci moge tylko pogratulowac!!! :tak: Dzieki wielkie! Tak wlasnie mysle, ze najpierw te cykle by musialy ulec skroceniu, a potem jesli nie ma owu, to CLO w ruch... Ale oczywiscie najpierw badanie hormonow i wizyta u gina! A jeszcze jedno mnie nurtuje - czy ma sens robienie orientacyjnego USG w 2. polowie cyklu? Bo gdy bede w PL, to akurat bedzie 2. polowa... Ciekawe, czy gin cos wowczas zobaczy, co mu da jakies odpowiedzi...

MARY- pewnie,ze ginowi coś da usg w drugiej fazie cyku..zawsze zobaczy w jakim stanie masz jajniki -czy są w nich pęchole,dowiesz sie jakie masz endometrium...bo jeśli owu występuje to w II fazie endo jest dwuwarstwowe a jeśli jest przed owu to jest trójwarstwowe.

takze kochana-umawiaj sie i dzialaj!! :)

reklama
pok ja właśnie musze wrócić do bardziej szczegółowej obserwacji. Szyjka wysoko i twarda zamknięta:-( Ja biore duphaston to tez taki syntetyczny progesteron.

mery-beth myślę ze warto zrobić usg. Hormony tez jest istotne kiedy robisz, znaczy w którym dniu cyklu;)

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry