• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Rodzące i staraczki w 2011

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
POK- pewnie,ze u nas dają ginekolodzy progesteron-albo lutkę albo duphaston..
a Ty jaki masz brać ten lek ???

EWULA- zawsze poznanie swojego organizmu wychodzi nam na +...ja juz tydzień po owulce wiem czy jest szansa na fasole czy nie bo mam drugi skok tempki po zagniezdzeniu a teraz ciągle lipa wiec nawet na testowanie nie czekam..w tym cyklu odpuscilam i nie mierze tempki ,nie robilam testów,nie badam szyjki-chce miec m-ąc luzu :)))

reklama
nie dumaj mery!! co to to nie wolno. ja akurat mam cykle baaardzo regularne. 31-32 dni. jeden sie zdarzyl kiedys 34. A Ty w takim super socjalnym kraju mieszkasz i ze zwyklego ubezpieczenia do gina nie mozesz pojsc? zwykly gin da rade przeciez nie musi byc od razu klinika. Ale rozumiem, ze to u was nie takie proste. W ch, zeby byc legalnie trzeba w ciagu 3 m-cy od przyjazdu wykupic ubezpieczenie zdrowotne. nie mozna go nie miec. Jest milion jego opcji, ja akurat mam podstawowe i wszystkie badania z tego oplacane, jesli badania wykaza, ze nie mozemy miec dzieci ani naturalnie, ani IUI to ze wstepnej mojej analizy wynika, ze nawet in vitro bedzie z ubezpieczenia. Myslalam, ze w skandynawii jest jeszcze lepiej, bo to przeciez kraje, ktore slyna z super zaplecza socjalnego.
.

Pok - hmmm, jakby to wytlumaczyc... Zaplecze socjalne jest i jest faktycznie dobre, ale nie am sie wszystkiego... :eek: Kobiety dostaja fantastyczny system urlopu macierzynskiego, tatusiowie zreszta tez sie w to wszystko wliczaja i narzekac nie moga. Ale np. panstwowo tylko 1 USG jest w ciazy robione. Za kazda wizyte u lekarza placisz - mniej niz nieubezpieczony, ale mimo wszystko placisz. :eek: Poza tym lekarze przyjmuja Cie z jedna okreslona przyczyna. Jak idziesz z grypa i przy okazji chcesz dostac recepte na pigulki antykoncepcyjne, to lekarz Cie odesle na kolejna wizyte tylko po to, by wypisac recepte na piguly... U gina panstwowo jeszcze nie bylam. Bylam zadowolona z tej prywatnej ginki, do ktorej chodzilam, ale ceny mnie porazaly... No, ale teraz wybieram sie juz panstwowo do gina, tak czy inaczej. Wiec perfekcyjnie nie jest, ale ogolnie system socjalny jest na wysokim poziomie. ;-)

mery-beth myślę ze warto zrobić usg. Hormony tez jest istotne kiedy robisz, znaczy w którym dniu cyklu;)

Ewula - no wlasnie tak sobie o tym myslalam... Nie wiem dokladnie w ktorym dniu cyklu bede wowczas, ale bedzie to 2. polowa, takze zobaczymy! Dzieki za pomoc!!! :*:*:*

Mama - bardzo bym sie cieszyla, jakby udalo sie cos dojrzec... :tak: Dzieki, kochana!!!

Ostatnio edytowane przez moderatora:
mama no właśnie ja byłam strasznie pozytywnie nastawiona w tym cyklu, ale dziś jakoś tak straciłam nadzieje. Czuje się tak jak na @ więc chyba ;-(......

MARY-BETH- kochana gin tam zawsze coś dojrzy :))

i ..nie ma sprawy :)

EWULA- gratuluję!!! wygralaś kopniaka:-D:-D
proszę myśleć pozytywnie..do terminu mamy jeszcze kawal czasu więc chlopaki dopiero lecą do jajeczka..

ja sie wlasnie zastanawiam czy jeszcze jutro dzialać...bo dzialaliśmy w 9,11 i 13 d.c. w 12 d.c mialam usg i powiedzial ,ze w 13 (czyli wczoraj) bedzie owu...dziś nie zadzialamy bo mąż wyszedl ,bedzie kolo 22 a ja padam na ból glowy przez tą pogode...

Ostatnia edycja:
A ja dalej czekam :-(
Kumpela miała być godzinę temu :-(
Czuję się jak idiotka, znowu mnie ktoś wystawił do wiatru :-( Karola tylko zyskała babeczki :-(
Idę sobie w kąciku popłakać :-(

MARY-

SOL- chodż ...i Ciebie przytule do mojego 75B...no nie jest to mile jak ktoś nie przychodzi i nawet esa nie napisze-Ty sie naszykowalaś,posprzątalaś ,nastawilaś na pogaduchy a tu zong...

podaje chusteczkę-wytrzyj gile i poczęstuj babeczkom

Ostatnia edycja:
Mama - hehe, no czasem ma ochote!!!

Rurka - hej kochana, co sie stalo? Czemu smutny buziaczek?

Jeszcze 50 minut w robocie!...

A w ogole doczytalam o Marcepanku i mam nadzieje, ze Nikolka poczeka jeszcze troszke... Ktory to tydz. u niej?

Ostatnia edycja:
reklama
Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry