• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Rodzące i staraczki w 2011

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
mary - no to &&&&&&&&&&&&&&&
mama ewula - hej ho !!! U mnie okej, po mału wracam do rzeczywistości, właśnie dostałam meila od mojej ginki, ze mają terminy wolne na koniec marca, ale nie ide, nie chce, bo je się .... A w poniedziałek ide hormonki z krwi porobić, oprócz tego miałąm jeszcze wymaz pobrany na chlamydię ....
Dziewczyny robię pizze pierwszy raz w życiu , przepis wzięłam z tej strony, z tym, że ja robie nie z samym serem, ale z szynką serem i oliwkami ... oblikajcie no to, czy nie trzeba czegoś zmodyfikować ???? :):):)

reklama
oj mamuś właśnie sama nie wiem wszyscy mnie tak wkurzają ze tylko chodzę i

palemka czyli zdecydowaliście sie na diagnostykę?

mary&&&&&&&&&&&&&&&&

sol - no co za zamot ze mnie Pizza serowa przepis | Kotlet.tv ale ten przepis jest bez sensu, ja kupiłam drozdze takie 100gr i nie wiem ile ich dac i co ja mam je do tej mąki wrzucic - jaki bezsens , a kiedy mam dac wode , najpierw wode czy drożdże - heellllllp !!! i zapomnialam kupic przecieru pomidorowego do posmarowania pizzy i czym mam ją posmarowac ??????????:wściekła/y:

ewula - a co masz na mylsli diagnostykę - sory, ale ja dzis jakaś dziwna jestem, wogóle mam herz klekoty od południa - pierwszy raz w życiu i jakaś zwariowana jestem :)

Hehe Palemka - jesteś cudownie zamotana! Uwielbiam Twoje posty!!!! A pizzę smaruj czym wlezie albo myk myk do sklepiku! Ja zaraz lecę do piekarni bo zupełnie zapomniałam, że nie mamy w chacie chleba na weekend. A już nie mówię o czymś do chleba!

palemka drożdże do ciepłej wody na chwile zeby sie rozpuściły na taka papkę i to potem do mąki i najlepiej zamiast wody mleko tez lekko ciepłe zamiast przecieru może być koncentrat albo ketchup;) zagniatasz cisto i na pół godzinki w ciepłe miejsce do wyrośnięcia;) smacznego
a co do diagnostyki pisałaś o hormonach;) ja ide w pon. na progesteron

sol- mam taki YouTube - Domowa Pizza w wersji Lean. ten zrobie, przynajmniej wiem o co chodzi :)
lil- a leć, tylko po mału !!! I czpkę ubierz :):)

ewulka - dzięki !!! A co do hormonków - to idę robić w poniedziałek: prolaktyne mam okej, mam powtórzyć 17 oh , testosteron, dhea, progesteron, andostrendo ....coś tam oraz AMH ! Tyle!

Ostatnia edycja:
A Ty Palemko pisz nam codziennie o tym, co robisz w kuchni, bo wiem, że lubisz gotować - a tu temat kulinarny kwitnie!!! Chociaż wzrokiem się najem, bo u mnie w kuchni rzadko uświadczysz takie rarytasy!

A lecę zaraz po serialu "PROSTO W SERCE" hehe....

palemka - do kitu ten przepis :-p
1 szklankę mleka podgrzewasz w duuużym garczku, dodajesz pół drożdży i paluszkami rozpuszczasz je w mleczku - uważaj żeby mleko nie było gorące :-) dodaj szczyptę cukru i pół szklanki mąki i wymieszaj. odstaw w ciepłe miejsce na pół godzinki - przykrywając garczek czystą ściereczką. Jak ciasto urośnie dodaj szczyptę soli i jak chcesz to przyprawy i stopniowo dodawaj mąki zagniatając ciasto. Jeśli dodasz za mało to ci bardziej urośnie pizza :-p Na blaszce wykładasz papier do pieczenia, układasz placek i dodajesz co chcesz - na spód polecam żółty ser i odrobinę koncentratu albo kechupu i zioła a dalej wg uznania. Piec aż ciasto się ładnie zarumieni w ok 200"C :tak: jak wkładasz do nagrzanego pieca to szybciej się upiecze :-)

Ostatnio edytowane przez moderatora:
reklama
No widzisz Palemka Sol zawsze prawdę Ci powie na czym świat stoi hehe :))

To się oblizałam i lecę laseczki do tej piekarni!

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry