• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Rodzące i staraczki w 2011

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
lil :-p nie no można robić na wodzie ale woda jest lepsza do drożdży w proszku i najlepiej mineralka jak już coś :-p były narzeczony mojej ciotki miał pizzerie :-p

reklama
tyle żeby ciasto było takiej konsystencji żebyś mogła je spokojnie uformować - zazwyczaj do pół kilo wchodzi - zależy jak ci ciasto urośnie - bo może ci wyjść ciasta na dwie pizze :-p

jeszcze tu znalazlam :) ja to kupuje ciasto na pizze w sklepie, w koncu znalazlam sklep, w ktorym maja dobre ciasto. Ale w PL chyba tez mozna kupic.
doczytalam przepis sol i musze sprobowac ale... zolty ser? hmm ja zawsze mozarelle klade i sobie inaczej tego w smaku nie wyobrazam. no i przecier pomidorowy si si ale pycha wychodzi jak sie samemu zrobi paste z pomidor swiezych, zupelnie inny smak pizzy od razu tylko roboty z tym duzo.

okien nie umylam ale zrobilam zarąbiaszczą koalcję :) M. juz podjechal pod okna, teraz szuka miejsca do zaparkowania, mieszkamy w centrum, wiec moze mu to zajac 5 minut a moze 40 :/ do tego dzis piatek, wiec do knajp sie tlumy zjechały.

milego wieczoru kobitki :) ja wpadne pozniej.

Ostatnia edycja:
a nie powiem bo ja nie patrzę jak kładę :-p chyba nie ma znaczenia :-D a nie ma napisanego na opakowaniu? :-p mi tam nigdy to różnicy nie robiło :-p

no właśnie ja kupuje takie surowe ciasto świeże w kerfurze;) (nie chce mi sie szukać jak to sie pisze;)

papier chyba wszystko jedno

sol - zrobiłam tak i dałam na piec na 30 min, bo jest ciepły bo się piekarnik grzeje, ale mi się grudki porobiły, mogą być grudki ?

trudno robie z tymi grudkami :(

Ostatnia edycja:
reklama
OK, ci ludzie, co oglądali mieszkanko juz poszli - wrażenie miłe, ale zobaczymy. :tak: Strasznie bym chciała by kupili... Dziękuję Wam za kciuki!!! :*:*:*

Kobitki, jestem straszliwie zmęczona po robocie, więc życzę Wam miłego wieczorku!!! Teraz się troszkę kimnę, a potem wlecę do Was! :tak:

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry