• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Rodzące i staraczki w 2011

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
pok ja z tych zupełnie niesystematycznych pań domu ;-( Oboje dużo pracujemy więc czas na porządki jest tylko w weekendy

reklama
no nie wiem jos, moze zalezy od dziecka i od podejscia, bo roznie to bywa jak obserwuje u znajomych i w rodzinie.
ale z Twojej historii wyglada to dramatycznie, Poldek musi byc niezly urwis.
ale ja to calodzienne sprzatanie to obserwuje u dzietnych i bezdietnych, mlodych i starych, wiec nie wiem czy dziecko akurat jest zawsze glownym powodem. a porzadkow przedswiatecznych, to w ogole nie rozumiem. Nawet jak pracowalam codziennie od rana do 19, czasem dluzej, to w domy bylo czysto, poprasowane... nie wiem o co chodzi ze sprzataniem przed swietami ;)

no to pogratulowac efektywnosci w sprzataniu znajomym i rodzinie :)
a poldus? nie , do urwsia mu daleko :) jest wlasnie bardzo grzecznym wrecz zbyt ugodowym dzieckiem, takim ktore moze byc napastowane w przedszkolu, szkole :)
jest malym dzieckiem ktoremu zdarza sie wyjechac pisakiem poza katrtke, wylac sok na wykladzine ( niestety mamy ja w camym mieszkaniu oprocz kuchni, lazienki i wc)
uczacym sie pic z kubka wiec plamiacym ubranka. A ja? Nie, nie jestem mama ktora ze wzgledu na to ze jeszcze wylewa daje pic sama bezbarwna wode zabrania uzywac farbek w wieku 2 lat czy zamiast pisakow posuwa suche kredki ktorymi dwulatek nie ma jeszze sily ( zdolnosci) zeby dobrze nacisnac na kartce i rysuje smutne bladziochy
ale pewnie : wielu rzeczy mozna zabronic lub wytresowac i sprzatania bedzie za pewne mniej, bez wzgledu czy urwis czy nie :)
zabawki w calym domu - bedzie mi bardzo ciezko uwierzc ze INNE dwuletnie dzieci bawia sie tylko dwoma wybranymi, pozniej je gezecznie odkladaja na swoje miejsce zanim wezma dwie kolejne, itd itd :)
no chyba ze niektorym udalo sie az tak dzieci wyszkolic
jednakze tego nie gratuluje a wspolczuje :)
ja wole sprzatnac nawet niech by to bylo 10 razy na dzien niz zapedzic dziecko w klatke :)

a zanim dziecka nie mialam to sprztaac bylo bardzo latwo : raz porzadnie do blysku a ponziej uwazac zeby nie nabalaganic i odwiezyc (kurze odkurzacz)
jednakze mysle ze dwoch doroslych ma mniejsze szanse na rozlanie soku, naprpdukowanie okruszkow i inne :)
jak dla mnie wsyztsko jest bardzo logiczne, nie zalezne od dziecka :) ale zapewne 2 lata temu myslalam inaczej :)
No chyba ze faktycznie istnieja dzieci posagi
to musze poszukac jak i gdzie sie takie robi :)

heheh agapa niom tak ale to anonimo jakby :)
aj dziewczynki ja jakas nieobecna dzisiaj jestem
radosc przeplata sie ze strachem... ale musi byc dobrze

mialam i wsumie mam to samo , ale trzeba byc dobrej mysli chociaz jest ciezko :(

Laski to powiedzcie mi dlaczego jest napisane "wynik HCG Beta ujemny"??? Ja tez sie wystraszylam, ale zescie mnie uspokoily. Uff...

hmm moze zle odczytalas ?? albo lab sie pomylilo ??

asionek : hej
gdzien przepadlas, juz tu nie zagladasz? :(
wakacje fajnie sie udaly, odpoczelismy pospacerowalismy
byle do nastepnych ;) maly mi teraz choruje, zachorowal wlasnie po poworocie, pewnie w pociagach cos go dorwalo...
jak sie czujesz?

tak jakos czasu brak do tego od tyg. koszmarne mdlosci i bardzo zle samopoczucie i nie wchodzilam tutaj wam marudzic ;)
fajnie , ze wakacje udane i zdrowka dla malego !!!
co do porzadkow to zgodze sie z toba przy dziecku , dzieciach zmienia sie wszystko i mozna zapomniec o wypucowanym mieszkanku niestety ...i to raczej nie zalezy do dziecka , bo kazde kruszy przy jedzeniu , zostawia wszedzie zabawki itd.

gumisia - kobiety po poronieniu sa zagrozone kolejnymi dlatego zaleca sie, zeby jak najszybciej skontaktowaly sie z lekarzem, ktory dobierze odpowiednie leki w odpowiedniej dawce, by zapobiec ewentalnemu poronieniu. Ja bron boze nie chce Cie straszyc i oczywiscie zrobisz jak zechcesz. Wiem, ze sie boisz i pojscie na bete moze Cie przerazac ale w tym wypadku jedyna dobra decyzja jest przezwyciężenie tego strachu...i

niby tak , ale zalezy to od lekarza ... ja zadzwonilam kiedy mam przyjsc skoro mialam poronienie i kazal najwczesniej w 6tc.... na samym poczatku to i tak nic nie widac
a skoro poronienie bylo wczesne i bez wiekszego powodu to i malo kto przepisze jakies leki na podtrzymanie , szczegolnie zagranica ... bo w Pl latwiej wydebic od lekarza cos
chociaz jak ja zaczelam krwawic i bylam w Pl akurat to mi nic nie dali i wogole mnie przyjac nie chcieli , bo taka ciaza to nie ciaza :/ takze roznie bywa

asionek - ale Ty bylas jak juz zaczelas krwawic, to co innego. i wiadomo, ze 4-5 tygodniowej ciazy raczej lekarz nie zobaczy ale jesli zna historie to bedzie wiedzial czy cos przepisac czy nie. Z reguly standardowo daje sie dupka/lutke tylko lekarz musi zdecydowac jaka dawka jest potrzebna.

dziewczyny wystraszylam sie
asionek pisalas z epo poronieniu poszlas sprawdzic czy beta dobrze maleje
a ja nie poszlam!!!
w spziatlu pwoiedzieli ze samoistne
najpierw mi powiedziala ze za 2 dni wroce na bete zeby sprawdzic czy spada
a pozniej powiedziala ze nie trzeba (po wyniku krwi)
a teraz maml stres czy moze jednak powinnam byla wrocic!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

edit : jutro ide do mojego gina co prowadzil ciaze
czy na usg jets w stanie zoabczyc czy jest ok czy prosic go o bete? ale chyba zobazy co i jak...???

Ostatnia edycja:
jos - najwyrazniej jak Ci zbadali krew to beta byla juz bardzo nisko. Z tego co pamietam poronilas przed terminem @, wiec to zupelnie inna kwestia. Przy pozniejszych poronieniach sprawdza sie czy beta spada miedzy innymi, zeby wykluczyc zasniad groniasty (jesli jest - beta nie spada lub spada baaardzo powoli).
minelo juz wystarczajaco duzo czasu - wszytsko bedzie kolezka widzial :) bez obaw.

zagadalam sie na innym watku. lece na silke.

buzi

pok : u mnie cykle nieregularne wiec biorac pod uwage 2 najduzsze to byl albo 1 dzien po @ albo w dzien @
ale nie przed ale to chyba przy tak wczesnym poronieniu nie ma znaczenia? dzien w ta czy w druga... ?

reklama
asionek - ale Ty bylas jak juz zaczelas krwawic, to co innego. i wiadomo, ze 4-5 tygodniowej ciazy raczej lekarz nie zobaczy ale jesli zna historie to bedzie wiedzial czy cos przepisac czy nie. Z reguly standardowo daje sie dupka/lutke tylko lekarz musi zdecydowac jaka dawka jest potrzebna.

moj lekarz znal historie moja i nic mi nie dal ... takze co lekarz to opinia
najwazniejsze to nie panikowac ( wiem , ze ciezko :( ) i musi byc dobrze !!!

Jos spokojnie :) lekarz na USG sprawdzi i bedzie widzial czy jest ok
plus jak Pok napisala, po poronieniu w tak wczesnej ciazy z regoly jest wszystko dobrze
ja robilam bete , bo nie chcialam isc tam do lekarza i jeszcze krwawilam , a chcialam sprawdzic czy wogole bylam w ciazy , bo mi w szpitalu powiedziala baba , ze pewnie to ciaza nie byla i mialam schize , ze na leb mi padlo , no i chcialam zobaczyc czy ladnie spada i nie musze leciec do lekarza szybko
b bylam na wakacjach i nie za bardzo mi pasilo latac gdzies nie wiadomo do kogo , wolalam juz po wszystkim isc do swojego lekarza tutaj zeby na USG sprawdzil co i jak ...
takze bedzie dobrze napewno !!

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry