reklama

Rodzące i staraczki w 2011

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
POK bylas wredna, nerwowa? To niezle na psyche siada. A robilas hsg lub laparo? aaa dopiero 1 cykl. No to na to jeszcze czas. Albo u Ciebie moze chodzic o cos zupelnie innego niz to o czym mysle. Dobrze, ze cos robisz w tym temacie. Jestem z Toba. :-) KOCURKU pisalam posta o zaletach mojego siersciucha i mnie wywalilo z neta :-( Jak tylko bede miala okazje, to wstawie jego zdjecie. Troche nieuczesany na nim jest ( nie lubi), ale w pelni oddaje jego zarozumiala nature. Moga sobie lapy podac te nasze kociury........... Ojojoj boli mnie gardlo i pokaszluje. Troche sie boje, bo brzuch spina sie przy tym. Moze nospa? Bo na katar i gardlo, to chyba nic nie moge bez konsultacji.

reklama
Dobry wieczór ;-)

troszke sobie pospałam ;-)

No a jutro mam dzień wolny od szkoły normalnie no ;-);-)
Jakiieśtam dni otwarte są czy coś :-D

To cały dzień spędze z ciotkami z BB ;-)

Lil śliczny suwaczek ;*
Rurkaa śliczny Stefan ;-) miaaał :-D
Ewula 3mam kciukasy za jutrzejsze testowanie ! ;-) dawaj z rana szybko znac ;-)

Kocurek
dobrze ze jesteś tęskniłam ;-)
Pok na gardło mozesz zarzyć TAMTUM VERDE ja tez brałam jak mnie gardełko bolało ;-)

Ostatnia edycja:
MLODA- POK nie skarzyla sie na gardelko... Pije herbatke z miodem, nawet znieczula. Tantum nie mam w domciu, a moj nie pozwala mi jezdzic autem, omdlewa mi sie. :-/

Ostatnia edycja:
młodamamusia - ja nic o gardle nie mowilam :)

Libby - progesteron bralam pierwszy cykl, bo po raz pierwszy wystapil potwierdzony USG brak owulacji. HSG robilam w lipcu, wszystkie hormony tez no a spermogram w styczniu. Wszystkie te badania byly ok. No ale widac od lipca cos sie musialo pozmieniac, skoro owu nie bylo - testy owu robie od roku i pierwszy raz zaden mi pozytywny nie wyszedl (ale skok temp byl!!).
Wredna nerwowa w czasie brania prog? Wredna nie wiem. Nerwowa na pewno, taka rozdrazniona, poirytowana i czulam jakbym az miala szybciej serce z nerwow bijace. Tak generalnie caly czas w niepokoju bylam. O! Niepokoj czulam. To chyba najlepsze okreslenie.
Najprawdopodobniej w drugiej fazie tego cyklu tez bede musiala brac ale tym razem sprobuje dowcipnie, moze chociaz przykrosci ukladu pokarmowego mnie omina.

Libby - tu albo na innym watku ostatnio dziewczyny sie wymienialy informacjami nt. syropow dla ciezarnych :) ale nie wiem jak znalezc.

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Goraczki nie ma, wiec nie jest zle. Jutro skocze lub zadzwonie do gina. Chyba moge polozyc sie spac. Nawet nie panikuje i nie mam strasznych mysli :-) AAAA zapomnialam wspomniec, ze we wtorek mam badanie prenatalne narzadowe. Niestety mam skierowanie, choc czuje, ze wszystko jest si jak to MAMA mowi. Jestem spokojna. A w srode polowkowe mnie czeka. Ciekawe czy potwierdzi sie plec? :-) MLODA ja juz 3 dychy prawie na karku, ale czuje sie jak osiemnastka :-) To sprawka Kropka :-)
POK u kazdej kobiety raz lub dwa do roku zdazaja sie cykle bezowulacyjne. To pierwszy raz czy dopiero wylapalas? Moze calkiem niepotrzebnie bierzesz prog.?? Moze skonsultuj sie z innym lekarzem? Co dwie glowy, to nie jedna. :-)
Doczytalam - pierwszy raz bez owulki. Ale to tylko potwierdza, to ze czasem cykl jest bez owulki. Ale co ja tam wiem. Kazdy organizm jest inny, Ty swoj znasz najlepiej.
Ja wiedzialam jak to u mnie bylo. Poloze sie juz spac. Zaczynam filozofowac. Dobranoc :-)

Ostatnia edycja:
Libby 3 mam kciuki za badanie ;** ;-)
3dychy to ni ma tak źle ;-) młoda pupcio ;-);-)

A teraz uciekam nyny ;**

Karaluchy ciotki ( ;
ucałujcie swoje dzieciaczki ;* ;-)
BAj;*

reklama
Libby - a czemu masz skierowanie na to badanie? jakies podstawy do niepokoju lekarz ma?
No hmm.. na wizycie kontrolnej, zrobil USG i mowi, ze endo tylko 6mm i owu nie bylo (a juz byl 21 dc), a ze nigdy nie bylo monitoringu wczesniej, to kij wie. Pierwszy raz mi te testy nie wyszly dlatego mam nadzieje, ze to jednorazowa sprawa. A z drugiej strony powiedzial, ze mogly mi wychodzic testy i temp mogla skakac a owu i tak moglo nie byc... cos tlumaczyl dalej ale bylam w takim szoku i tak mi sie zrobilo smutno, ze wiecej nie zapamietalam. Kazal brac i wrocic w polowie obecnego cyklu - jak tylko test owu pokaze pozytywny wynik lub jak tylko temp skoczy i wtedy zobaczymy co sie dzieje.
Nad opinia drugiego lekarza sie zastanawiam... Ale z drugiej strony tak dlugo sie staramy bez zadnej zdiagnozowanej trudnosci, ze jak juz smutek odszedl to sie nawet cieszylam, ze w koncu wiadomo co jest nie tak. A! wiem co jeszcze gin powiedzial. Mianowicie, ze mogl to byc jeden przypadkowy cykl, ale rowniedobrze, biorac pod uwage dllugi staz naszych nieudanych staran, moze byc tak, ze nie mam owu co 2-3 cykle np. A jak byly robione hormony to trafilo akurat na cykl z owu i tyle. Dlatego kazal brac prog i sprawdzimy w tym cyklu jak idzie.

A ja wczoraj postanowilam, ze do slubu bede w ciazy.
Nigdy wczesniej nie postanawialam do kiedy bede w ciazy - moze w tym tkwil problem? ;-)

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry