• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Rodzące i staraczki w 2011

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
czesc kochane.
nadrobilam zaleglosci od wczoraj za wiele tego nie bylo..
marylka gratuluje:-) a suwaczek przepiekny:-)
mama05 wiem ze chcesz jak najlepiej dla swoich dzieci , kazda matka chyba tego chce.jestem pewna ze dasz sobie rade z cala trojk i finansowa tez dacie rade, nie mowie ze bedzie latwo ale tak jak mowia dziewczyny jak najmlodsza kruszyna dziedzie miec 3,4 lata to bedziesz mogla wyslac je do przedszkola i isc do pracy.u mnie jest tak samo, ja tez mam w glowie tylko ka swiadomosc ze to lukasz nas utrzymuje ale z drugiej strony to co my robimy, sprzatanie, gotowanie, wychowywanie dzieci,dbanie o dom i wiele innych to tez ciezka praca...nie wolno ci sie dolowac bo tym razem to ja nastrzelam na dupe:-)o usmiech prosze..
bibinka co do tego szpitala to dodzwonilam sie i uda mi sie zalatwic te papiery tylko ze musze na pismie poprosic o wydanie tych dokumentow i czas oczekiwania miesiac.... naszczescie zgodzili sie to wyslac na polski adres
dobra ide zjesc sniadanie , mala mi znowu marudzi i ma stan podgoraczkowy oby tylko spowrotem zapalenie gardla nie wrocilo...teraz zasnela oby chociaz godzinke pospala

reklama
KOCHANE MOJE....dziekuje Wam za te slowa...ja bardzo pragne tego maluszka-naprawde i wiem,ze bardzo duzo radosci wniesie tak jak kazde dziecko...tak sobie mysle,ze jak sie tu wprowadzilismy to byly puste sciany i 8m-czna Zuza i powoli ze wszystkim dalismy rade z dzieckiem przy boku i nie zaluje...teraz Zuza ma 4,5 roku i mamy tez Domisia i tyyyyle juz w domu zrobione...pewnie,ze zawsze jest jeszcze cos do zrobienia,ale w sumie to niewiele nam zostalo.jesli chodzi o rate za dom to tez sympatyczna bo 930-950zl-zalezy jak frank stoi-wiekszosc mioch znajomych tyle placi za kawalerke+czynsz i oplaty,wiec nie jest zle pod tym wzgledem-znajomi ktorzy teraz wzieli kredyty placa po 2500 i wiecej raty....a my 2000 z oplatami wiec naprawde nie tak zle,ale zawsze jest ale.....i tak sobie pomyslalam BALBINKA, ze faktycznie grunt to zdrowe maluchy bo jak rok temu dopadly choroby moje dzieci i w jednym m-cu poszlo 600zl na leki(u Domisia powiklania po ospie)to budzet bardzo to odczul a sa rodziny ktore gruba kase placa co miesiac...jak pisze z po3nymi mamami na innym watku to one same sa zdziwione,ze to wszystko jakos sie uklada i daja rade i zedne glodne nie chodzi i milosci starcza dla kazdego....mysle,ze zlapal mnie chwilowy dol i dzis jeszcze raz pogadam z mężem jesli nadal bedzie taki chetny to chyba pozostanie mi zaufac u,ze skoro mowi,ze da rade to da.a moje dzieci tez czekaja na dzidziusia ....ZAPMARTA-nadal trzymam kciuki!!!

CZESC WIOLKA- a co to znowu Mala bierze:sorry2::confused:trzymam kciuki,zeby choroba przeszla bokiem a nie na sam wyjazd Ci sie rozlozy...ach ta pogoda...pagadam z mężulem-wiem,ze to co my kobiety robimy w domu to kawal pracy i niekwestionuje tego tyle,ze za to nam niestety nikt nie placii nie mozemy dorzucic do tego wspolnego garnuszka...choc mąż mi nigdy tego nie wypominal bo przeciez ostatni rok pracowalam i musialam zrezygnowac bo dzieci i dom za bardzo to odczuly...no nic mysle ze bedzie dobrze...kurcze-musi byc dobrze!!!WIOLKA- smacznego!!:tak:

Ostatnio edytowane przez moderatora:
a u nie drugi dzien leje i wieje jak wsciekle. musialam ogrzewanie rozkrecic bo zimno jakos.
mama bedzie dobrze kto inny dalby rade jak nie nasza kochana matka polka?:-)
marylka jak utarg? i jak zdjecia ?
zapmarta zapomnialam napisac ze ja oczywiscie tez trzymam kciuki za dodatkowa kase:-)

WIOLKA- a ja ide odpalic woskownice-musze zrobic bikini i nogi i chyba dzis czas najwyzszy-mialam robic wczoraj,ale bylam tak zmeczona a dzis juz sie wyspalam wiec nie ma co ściemniać-trzeba rwać:tak::tak::-Djak Iwa-spa????

hej kobitki:-).
ja właśnie wciągnęłam musli z jogurtem,bo coś mnie mdli,ciekawe dlaczego:-D:-D:-D.
marylka super suwaczek:tak:,trzeba działać,działać:tak::-).mam nadzieję,że klienci dopiszą dzisiaj:tak::-)
sol współczuję przeziębienia.ale masz "szczęście"z tymi badaniami...
kpi siedź w domku,odpoczywaj i ciesz się nowym mieszkankiem:tak:
nika moja Ala ciągle pokasłuje,jestem zawieszona czy dać ten antybiotyk czy nie...:baffled:
wiola co tam znów z Iwonką?dobrze,że te dokumenty Ci prześlą do PL,ale trochę długo to trwa...
balbinka wszystko jest możliwe,jak pisała zapmarta:tak:.popatrz na mnie:tak::-)
zapmarta trzymam kciuki za kaskę:tak::-)
mama05 coś gorszy nastrój Ci się włączył?mam nadzieję,że szybko minie:tak:.to jest trudna decyzja i myślę,że nie jest tak łatwo ją podjąc...my chcieliśmy mieć 2 dzieci,ale też duużo myśleliśmy czy damy radę.mam nadzieję,że tak:tak:.co prawda obydwoje pracujemy,ale 2 nauczycielskie pensje to żadna rewelacja.poza tym kto mi się dziećmi zaopiekuje ,jak wrócę do pracy???nie mam pojęcia,bo też nie mam z kim zostawić,a pracować muszę,bo całą jedna pensja idzie na wszystkie opłaty:baffled:.życie jest drogie,ale jakoś damy radę.dla nas 2 dzieci to max:tak:

mama mala spi jak narazie ale jak tylko przestane bujac wozkiem to zaczyna plakac i otwiera oczki. wiec bojam nogami , przyjemne z pozytecznym, prawie jak cwiczenia:-)
bibinka no nie mam pojecia czemu moze cie tak mdlic:-). ja na twoim miejsc chyba dala bym jej ten antybiotyk , bala bym sie ze choroba jeszcze nie zniknela a zaraz roci ze zdwojona sila.u Iwusi nie wiem co jest placze, ma stan podgoraczkowy i nie wiem czy to na zabki czy znowu gardelko. oby jednak zabki.
nawet jakbym chciala isc z nia do lekarza to nie dam rady bo winda nadal nie dziala a na recach to mi ja obwieje i zmoknie i bedzie jeszcze gorzej.

Wiolka nie zapomnij mi tego swojego numeru wysłać
no a co do dużej ilości dzieci to moja ciotka nie pracuje bo sie dziecmi opiekuje wójek górnik i nie nalezy do tych co lubia procenty i mają 9 dzieci i wszystkie wyuczone i zadowolone i czyste i ubrane najstarsze chyba w miom wieku albo rok czy 2 młodsze a najmłodsza ma 4-5 lat :) artystka jak nie wiem i jakoś sobie radzą
jak jest zdrowie i miłość w domu to jakoś się wszystko ułozy a jak bardzo chcecie to prubójcie ale tak jak mówią dziewczyny ta decyzje musicie sami podjąć :)

CZESC BIBINKA- no wlasnie,ciekawe czemu Cie mdli:rofl2::rofl2::rofl2:trzymaj sie dzielnie z mdlosciami a cole nabylas:confused:;-)jak u Ali nie ma poprawy to musisz dzialac dalej bo najgorzej niedoleczyc choroby to wraca ze zdwojona sila...a ja przed chwila rozmawialam z Tomkiem i On powiedzial,ze t moja dolina to na bank przesilenie wiosenne i wroci z pracy ze slodkosciami:yes::yes::yes::rolleyes2:-ciekawe kto to zje??? ktoras chce wpasc;-):-D

mama05 colę nabyłam,ale nie wiem czy aż tak na mnie działa...ale warto próbować wszystkiego:tak:.ja jeśli chodzi o słodkości,to jak zjem kawałek czekolady raz na miesiąc to mi wystarczy:tak:,ale na herbatkę mogę wpaść:tak::-).ale dziś zakupiłam bitą śmietanę i do tego brzoskwinie,mniam:tak::-).zapraszam:tak:
wiola mam nadzieję,że u Iwonki to ząbki.

reklama
BIBINKA- my jeszcze 8 m-cy temu tez mowilismy,ze 2 dzieci to max i dlatego wydawalam wszystko po dzieciach z czego tylko wyrosly i wszystkie sprzety tez.a otem tak mnie naszlo,ze musialam sobie z glowy wybijac tego malucha...potem juz nie dawalam rady i powiedzialam Tomkowi a On-nie ma sprawy,mozemy pomyslec...i tak myslelismy i stwierdzilismy ,ze najwczesniej zaczniemy jak dzieci beda mialy 3 i 5 lat czyli latem(przesunelam na czerwiec:-D)a teraz nachodza mnie watpliwosci,ale w mężu oparcie,wiec dzis wieczorem przedyskutujemy raz jeszcze i zobaczymy jaka bedzie decyzja...

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry